Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο Πάνθηρας και ο Ελβετός!!

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει τα συμπεράσματα του από τον Ολυμπιακό: Ο Αυλωνίτης και τα αυτοκόλλητα Panini, ο "Ιέρο" Κασάμι, ο Σαβιόλα αλλά και ο Λούκι Λουκ μιας Μπάρνσλει και νυν του ΠΑΟ! Όταν ο Δημήτρης Κολοβός ολοκλήρωνε πριν λίγο καιρό μια εξόχως σημαντική και πολύπλευρα γόνιμη, ηγετικής "υφής" χρονιά με τον Πανιώνιο και κατηφόριζε προς λιμάνι ώστε να ντυθεί επίσημα στα ερυθρόλευκα, έκανα την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός θα βρει στο πρόσωπο του, τον τέταρτο "Πάνθηρα" εκφοβισμού των αντιπάλων, σε ακολουθία των Μανιάτη, Σιόβα, Σάμαρη!
Στον απόηχο του δεύτερο φιλικού στο Ζέεφελντ όμως υπήρξαν σημάδια αναθεώρησης του ανωτέρω ισχυρισμού, υπό την αίρεση μήπως τα "διαμάντια" από το... μεταλλείο της Ν. Σμύρνης γίνουν τελικά... πέντε, με την προσθήκη και του Τάσου Αυλωνίτη ...
Δεν στέκομαι τόσο στο γκολ που σημειώνει με αντανακλαστικά και τεχνική τελειώματος (στο φάουλ του Κασάμι) που θα ζήλευαν αρκετοί επιθετικοί οι οποίοι προφανώς και την ξέρουν καλύτερα τη δουλειά. Είναι αξιοσημείωτη η όλη αμυντική συμπεριφορά του, η έλλειψη τρακ που δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και όλα μαζί την ταχύτητα με την οποία δείχνει να εγκληματίζεται σ αυτό το νέο απαιτητικό περιβάλλον ο πληθωρικός στόπερ.
Που αν μη τι άλλο θέλει να μιμηθεί τον άλλοτε "κυανέρυθρο" Δημήτρη Σιόβα και να πάρει στοιχεία και διδάγματα από συναδέλφους του στην ίδια θέση (Αμπιντάλ, Αβραάμ) τους οποίους κάποτε θα θαύμαζε σε... αυτοκόλλητα της Panini και τώρα με τιμή και δέος τους έχει στο πλευρό του. Συμπαίκτες και μέντορες!
Ο Αυλωνίτης, που ασφαλώς έχει πάρα πολύ δουλειά ακόμα ωστόσο φαίνεται να έχει τα φόντα να "βγει" στον Ολυμπιακό και κάποιοι ακόμα παίκτες που ξεχώρισαν στο φιλικό με τη Ντιναμό Κιέβου, όπως ο Κασάμι ή ο Ντοσεβί και ο Ομάρ στο προηγούμενο τεστ με την Κράσνονταρ, αυτοί και μόνο μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία κριτικής ατομικού επιπέδου.
Για το ομαδικό δεν έχεις να πεις κάτι συμπερασματικό αφού σε τέτοια εποχή, των 10 ημερών προετοιμασίας, με τον προπονητή να εστιάζει στο ξεσκαρτάρισμα και ξε-φόρτωμα του υπεράριθμου ρόστερ, χρησιμοποιώντας αναγκαστικά δύο 11άδες, η συνολική κριτική είναι εκτός...πνεύματος. Και φυσικά ούτε τα αποτελέσματα έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα, πλην του πρεστίζ της ομάδας.
Δεν είναι δηλαδή και ό,τι το καλύτερο να δέχεσαι 4 γκολ και να διασύρεσαι, ειδικ από υποδεέστερους αντιπάλους, έστω κι αν ακόμα παίζεις και με παίκτη λιγότερο, όπως ο Παναθηναικός τις προάλλες.
Πέραν του Αυλωνίτη λοιπόν για να επανέλθουμε στο ατομικό μικροσκόπιο του φιλικού του Ολυμπιακού με τους Ουκρανούς, ο Παιτίμ Κασάμι φάνηκε ότι θα είναι βασικό εργαλείο του Μίτσελ στη μεσαία γραμμή της νέας ομάδας. Ο Ελβετός δικαιολόγησε όλα τα στοιχεία που τον έφεραν από την Premier στην Ελλάδα: Δυνατός, με πολύ γερά πατήματα, "αεράτος" γενικά, σαν να παίζει χρόνια στους πρωταθλητές, υπέροχο αριστερό πόδι, για passing game και στημένα, ένα "8άρι με τα όλα του".
ιέρο" έσπευσαν να γράψουν γι αυτόν. Στην ποδοσφαιρική πεποίθηση και στη σιγουριά και "αλφαδιά" της αριστεροπόδαρης δράσης μάλλον ναι σαν τον Στολτίδη μοιάζει. Ο Κασάμι όμως είναι πιο ευέλικτο σκαρί και ταχύτερος μέσος, με ή χωρίςς μπάλα, τρέχοντας και καλύπτοντας και τους κενούς χώρους.
Την Τετάρτη φάνηκε εξάλλου ότι ο Σαβιόλα πράγματι σκοπεύει φέτος να θυμηθεί τον παλιό χαρισματικό εαυτό και φήμη του. Κι αν είναι υγιής αυτή τη χρονιά, χωρίς απρόοπτα και τραυμαυτισμούς να δικαιολογήσει το δαπανηρό ντύσιμο του στα ερυθρόλευκα.
Χτίσιμο ομάδας πριν την τελική φάση του μονταρίσματος κάπου εκεί στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου όταν και θα συμπληρώνεται το εύλογο διάστημα του ενός μήνα προετοιμασίας, θα αρχίσουμε κάπως να βλέπουμε από την προσεχή εβδομάδα, μέσα από το τουρνουά των "βαρέων ονομάτων" στις ΗΠΑ.
Υ.Γ. Στι(υ)λ και φαντασία... καρτούν ΛΟΥΚΙ Λουκ! Κάπου διάβαζα το παλμαρέ του, με 6 σερί χρόνια να παλεύει με την Μπάρνσλει για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Championship, καλύτερη θέση κατάταξης στο πρωτάθλημα την 17η και κάπου 160 τόσα γκολ παθητικό!
Κάποτε ο Παναθηναικός έκανε πρωταθλητισμό... Μια φορά και έναν καιρό...
Υ.Γ.1 Ο Ολυμπιακός, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, ενιαίος, κραταιός, πανίσχυρος πρωταθλητής σε όλα τα σπορ με σταθερό εγγυητή τον πρόεδρο του. Που μιλάει πάντα με έργα και πράξεις ουσίας. Ωφέλιμες για τον σύλλογο αλλά και την κοινωνία. Όπως με την τελευταία πολύτιμη συνεισφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, χρηματοδοτώντας τη διάσωση του σημαντικού μνημείου "Νίκος Καζαντζάκης".
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: