Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Ταχύτατος και χασογκόλης»

Robert-Mak
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος του Γερμανικού Kicker, που εδρεύει στην Νυρεμβέργη, Γιώργος Βαβρίτσας. Μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Ρόμπερτ Μακ. Τόνισε πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης που είναι εξαιρετικά ταχύτατος αλλά υστερεί στο τελείωμα της φάσης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαβρίτσας:
Για τον Ρόμπερτ Μακ:
“Έχει πάρα πολλά προσόντα τόσο από τεχνικής άποψης όσο και στην ταχύτητα του που είναι το μεγάλο ατού του. Βέβαια, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα στο τελείωμα της φάσης. Αν βρεθεί ο ίδιος μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα στις 9/10 θα αστοχήσει. Είναι ο λεγόμενος… “χασογκόλης”. Η ταχύτητα του όμως ειδικά σε μικρομεσαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος θα είναι μεγάλο ατού. Υπήρχαν ματς που από δεξιά η τα αριστερά έκανε την διαφορά. Στα 15 μέτρα κέρδιζε πέντε μέτρα. Στην Νυρεμβέργη έπαιζε στο 4-2-3-1 και κάλυπτε την δεξιά πλευρά. Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Νυρεμβέργη το καλοκαίρι στην προετοιμασία δεν ήταν από τους κορυφαίους αλλά ο κορυφαίος χωρίς καμιά υπερβολή. Σε κάθε ξεκίνημα θέλει να κάνει το “μπαμ” στην καριέρα του. Μετά για κάποιο λόγο έπαιζε η απόδοση του. Είτε επειδή δεν έπαιζε βασικός, είτε επειδή υπήρχε θέμα με τον εκάστοτε προπονητή. Είχε μια κόντρα με τον προπονητή του και στην συνέχεια τον χαρακτήρισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης “καταραμένο”. Αυτό που του κόστισε και ίσως να του στοίχισε και κάποια μεταγραφή δεν ήταν το συμβάν με τον προπονητή αλλά το γεγονός πως αρχικά δεν παραδεχόταν αυτό το “tweet”. Αυτό έμεινε στο μυαλό πολλών”.
Για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Μακ:
“Δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ. Υπήρχαν παίκτες στην Νυρεμβέργη που τους έψαχναν στα νυχτερινά καταστήματα. Ο Μακ δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Στην προετοιμασία δίνει τα πάντα, ξεκινάει δυνατά και εκεί ποντάρω εγώ. Πρέπει να κρατήσει την φόρα που θα έχει και μέσα στην χρονιά αλλά να τα βοηθήσει και ο ΠΑΟΚ να την διατηρήσει”.
Για το νέο ξεκίνημα του Μακ στην Θεσσαλονίκη:
“Έχει παίξει και αρκετά παιχνίδια στην Εθνική Σλοβακίας. Το θέμα για τον ίδιο είναι πως εφόσον ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη, αναζητάει το νέο βήμα στην καριέρα του. Πέρα από την προσαρμογή θα πρέπει να κάνει και το κλικ παραπάνω. Σε κάθε προετοιμασία στην Νυρεμβέργη ήταν η…  ”νέα μεταγραφή”. Θεωρώ πως είναι και για αυτόν ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του βοηθώντας και τον ΠΑΟΚ. Η Νυρεμβέργη και τα τέσσερα χρόνια που παίζει ο Μακ ήταν στη Μπούντεσλιγκα. Φέτος υποβιβάστηκε και μαζί με τον Μακ έχει 10 αποχωρήσεις. Για τον ΠΑΟΚ ένιαι πολύ μεγάλη μεταγραφή ειδικά εναντίον μικρομεσαίων ομάδων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί στην Ευρώπη απλά δεν σκοράρει τόσο εύκολα. Είναι καλός στο να βγάζει φάσεις από τα πλάγια αλλά και να προσπερνάει τον αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: