Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πίτου Γκαρσία: "Έχει μεγάλη αξία ο βαθμός"


Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Ο Σεμπάστιαν Πίτου Γκαρσία, μίλησε στον "Sport103 FM" για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αλλά και για τον σημαντικό αγώνα του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή του και στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τους "κυανόλευκους".

Αναλυτικά:
Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τους "κυανόλευκους", είπε: "Νομίζω ότι είχαμε δύο παιχνίδια καθόλου εύκολα. Με τον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα που τα πάει αρκετά καλά φέτος και με τον Πανιώνιο όπου πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο με έναν παίκτη λιγότερο".

Για την αξία του βαθμού κόντρα στον Πανιώνιο δήλωσε: "Είναι μεγάλης αξίας ο βαθμός μας παίζοντας για περίπου 60' με παίκτη λιγότερο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μας απειλήσει κυρίως από τα πλάγια με μας όμως να αντέξαμε στην πίεση και στο τέλος αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί να παίρναμε και το τρίποντο της νίκης".

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που ακολουθεί: "Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αφού πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι όπως και όλα τα υπόλοιπα βάση της θέσης μας. Δίνει όμως και πάλι τρεις βαθμούς αλλά δεν θα πρέπει να μας γεμίσει με πίεση και άγχος και να συγκεντρωθούμε σε αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι και όταν θα έρθει η ώρα του να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε και να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Με ηρεμία και χωρίς ψυχολογική πίεση σκεφτόμενοι ότι είναι ένας τελικός".

Για το αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός που θα επιτρέψει στον Ηρακλή να αισθανθεί πιο άνετα για την συνέχεια τόνισε: "Μένουν οχτώ παιχνίδια ακόμα αλλά στο πρωτάθλημα φέτος σε 1-2 αγωνιστικές όπως έχει φανεί όλα μπορούν να γίνουν ανάποδα. Είδαμε ακόμα και τι συνέβη στην κορυφή με την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα εκεί όπου θεωρούντουσαν όλα δεδομένα και πως όλα ξαφνικά έχουν ανατραπεί. Έτσι ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι μπορεί να συμβιβαστεί με κάποιον συγκεκριμένο αριθμό για την επίτευξη της σωτηρίας και για αυτό θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι το τέλος με στόχο μόνο την νίκη".

Για την επιστροφή του και τη δήλωση πως αισθάνεται σαν το σπίτι του: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ηρακλή και σε αυτούς τους έξι μήνες ποτέ δεν έκοψα τους δεσμούς επαφής μου με την ομάδα και κυρίως με κάποιους ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συγκεντρώνομαι στο πως θα γίνομαι καλύτερος χωρίς να επηρεάζομαι από άλλα πράγματα αφού ο Ηρακλής είναι μία ομάδα όπου ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Εύχομαι να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κατάσταση που είμαστε ώστε με ηρεμία να οργανωθούμε για την επόμενη χρονιά και να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Κι όσο για μένα θα μου άρεζε πάρα πολύ να μείνω παραπάνω και να συνεχίσω την καριέρα στον Ηρακλή κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τους ιθύνοντες του Ηρακλή".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας του Ηρακλή ήταν: "Οι φίλαθλοι του Ηρακλή να παραμείνουνε δίπλα μας με μας να τους δώσουμε πολύ σύντομα χαρά γυρνώντας στις επιτυχίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: