Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σμόλαρεκ: Να επιστρέψω στην εθνική

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγωνιστικής που πέρασε, δεν ήταν άλλος από τον Εμπι Σμόλαρεκ που με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο ΟΑΚΑ, οδήγησε την Καβάλα σε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής πολωνός φορ, στάθηκε στη συνολική απόδοση της ομάδας, στον προπονητή του και τους συμπαίκτες του, ενώ στις δηλώσεις του στην εκπομπή του Novasports, το βράδυ της Δευτέρας (15/02), αναφέρθηκε και στους στόχους των αργοναυτών.

"Θεωρώ ότι μπήκαμε και δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα στο 0-0 και τον έληξε στο 90`, ενώ το σκορ ήταν 0-2. Αυτό δείχνει ότι παίξαμε καλά, είμαστε καλή ομάδα και δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Την Κυριακή είχαμε στο παιχνίδι μας και καλά αλλά και κακά σημεία.

Τα καλά σημεία είναι ότι ήμασταν δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Ωστόσο υπήρχαν και κάποιες στιγμές που δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Τα σημεία αυτά θα τα σχολιάσει ο προπονητής, όχι εγώ. Εμείς απλά θα τον ακούσουμε και θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε. Στόχος κάθε προπονητή είναι να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να κάνει ότι είναι καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Ντε Μoς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, στις καθημερινές προπονήσεις μιλάει μαζί μας, μας λέει αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνουμε και τι να διορθώσουμε. Εχει υπομονή και θέλει να μας μεταφέρει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα τις αποφάσεις του, τόσο σε θέματα τακτικής όσο και σε θέματα ψυχολογίας. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι τα πάει εξαιρετικά και τα πράγματα πάνε πολύ καλά για όλους μας.

Καταφέρνει και βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας και παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Μερικές φορές είναι λίγο σκληρός αλλά έτσι πρέπει να είναι ο καλός προπονητής. Θέλουμε τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα.

Να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε τι πετύχαμε. Εγώ πέτυχα δύο τέρματα, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα κατάφερνα τίποτα. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε όλοι μαζί. Ολοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας.

Την Κυριακή ήμουν εγώ, την Τετάρτη μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Ολοι δουλεύουν για το γκολ. Είχα καλή θέση και στα δύο γκολ. Πρώτα με τον Ονουάτσι και μετά με τον Ρινκόν, εκμεταλλεύτηκα τις πάσες που μου έκαναν και έτσι σκόραρα. Απλά είχα καλή θέση, πήρα τη μπάλα και σκόραρα. Κάθε γκολ έχει ξεχωριστή σημασία και σπουδαιότητα για μένα. Κάθε γκολ είναι υπέροχο. Αν και πάλι τονίζω πως το θέμα είναι η νίκη και όχι ο σκόρερ.

Το ίδιο θα έκανε και ο Ρινκόν στη θέση μου και ο οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Τώρα για το αν το περιμέναμε, δεν ξέρω. Απλά πιστεύαμε και θέλαμε μία καλή εμφάνιση. Η χαρά που είχαμε εμείς μεταφέρθηκε και στον κόσμο της Καβάλας. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για όλους μας. Παίκτες, διοίκησης, φιλάθλους. Περίπου 400 άτομα ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας υποδέχτηκαν και το συναίσθημα ήταν μοναδικό".

Στη συνέχεια στάθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα. "Θυμάμαι ξεκάθαρα πως οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Ο τρόπος που με πλησίασαν και ξεκινήσαμε τις συζητήσεις με είχε κερδίσει. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχω καλό προαίσθημα και συναίσθημα για την ομάδα στην οποία ετοιμάζομαι να υπογράψω συμβόλαιο.

Μίλησα με τον πρόεδρο της Καβάλας, τον Σταύρο Ψωμιάδη, μου είπε ότι έχει φιλοδοξίες ώστε να ανεβάσει όσο γίνεται πιο ψηλά την ομάδα και πως με χρειαζόταν για να βοηθήσω. Μου μίλησε πολύ καλά και με κέρδισε σε λίγα λεπτά. Ο Σταύρος (σ.σ. Ψωμιάδης) μου είπε ότι όλοι στην Καβάλα είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια και ήθελαν να γίνω μέλος της. Εγώ από τη μεριά μου του είπα απλά το ναι. Ηταν σημαντικό για μένα το ότι ήρθα εδώ. Θέλω να γράψω ιστορία με την Καβάλα.

Είπαμε ότι θα δουλέψουμε πολύ όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, για να πολεμήσουμε και για να νικήσουμε τα παιχνίδια. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή. Το καλωσόρισμα που δέχτηκα τόσο από τους διοικούντες και τους παίκτες της Καβάλας όσο όμως και από τους φιλάθλους, με εντυπωσίασε και με συγκίνησε. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και πολύ ευγενικοί μαζί μου και από την πρώτη στιγμή ένιωσα σαν να είμαι σπίτι μου".

Για την προσωπική του απόδοση, είπε: "Ολοι ήξεραν πως ήθελα κάποιο χρόνο. Για δύο μήνες δεν έπαιζα και ήταν φυσιολογικό, προκειμένου να έρθω στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στη ζωή μου έμαθα να είμαι μαχητής. Περίμενα πως και πώς να σκοράρω. Θέλω να μάχομαι και να κερδίζω. Γι` αυτό είμαι εδώ.

Είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω να σκοράρω. Θέλω να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να σκοράρω όσο γίνεται πιο συχνά για να βοηθήσω την Καβάλα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Η Καβάλα μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζω καλά, να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω και να σκοράρω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: