Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πρόκριση και πρωτιά για Ζαρντίμ!!

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, όχι μόνο πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης με τη νίκη 2-0 επί της Ζενίτ, αλλά και κατέκτησε και την 1η θέση στον 3ο όμιλο με το 0-0 της Λεβερκούζεν με την Μπενφίκα.

Πρόκριση και πρωτιά για Ζαρντίμ!
Το γκολ του Αμπντενούρ από στημένη φάση στο 63ο λεπτό και του Φαμπίνιο στο 90', έκρινε την έκβαση του 3ου ομίλου, με την Μονακό να επικρατεί 2-0 και να παίρνει πρωτιά και πρόκριση.

Η τελική βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
Μονακό 11
Λεβερκούζεν 10
Ζενίτ 7
Μπενφίκα 5

ΜΟΝΑΚΟ – ΖΕΝΙΤ 2-0
(63΄Αμπντενούρ, 90’ Φαμπίνιο)

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο βρήκε τους δύο αντιπάλους, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην άμυνα τους και τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στο να κρατήσουν το μηδέν. Πολλά φάουλ και χαμηλός ρυθμός ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους, με τον Χουλκ να έχει καλή στιγμή στο 28ο λεπτό και τον Σούμπασιτς να έχει απάντηση, ενώ ο Τουλαλάν στο 35ο λεπτό, ανταπέδωσε με μια προσωπική προσπάθεια που αφού πέρασε δύο αντιπάλους, τον έφερε να σουτάρει με το αριστερό εκτός εστίας. Στο 41’ ο Σούμπασιτς έσωσε ξανά την Μονακό σε κεφαλιά του Λόμπαερτς.

Η Ζενίτ θέλησε να μπει δυνατά στην επανάληψη και ενώ ένα σουτ του Φερέιρα Καράσκο στο 48’ έφυγε εκτός στόχου, στο 52΄ο Χουλκ είδε το σουτ του να σταματά στον Σούμπασιτς. Τελικά στο 63ο λεπτό, από ένα στημένο, η Μονακό έφτασε στο πολυπόθητο γκολ, με τον Φερέιρα-Καράσκο να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και το Αμπντενούρ με κεφαλιά που βρήκε και στον ώμο του, έκανε το 1-0. Στο 70ο λεπτό ο Χουλκ είχε καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Βραζιλιάνος και πάλι δεν βρήκε στόχο. Τελικά στο 89’ ο Φαμπίνιο μετά από πάσα του Μουτίνιο έκανε το 2-0 για να σφραγίσει οριστικά την πρωτιά πρόκριση για τους Μονεγάσκους.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Ράγκι, Ντιράρ (90’ Μπερνάρντο Σίλβα), Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Τουλαλάν, Μπερμπάτοφ (56’ Μαρσιάλ), Φερέιρα – Καράσκο
Ζενίτ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Σμολνίκοφ (79’ Ριαζάντσεφ), Γκαράι, Φαϊζούλιν (68’ Σατόφ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-0

Το ματς ξεκίνησε δυνατά για την Μπενφίκα, με τον Λίμα να σημαδεύει το δοκάρι στο 11ο λεπτό. Στο 21ο λεπτό καλή προσπάθεια του Πίτσι κατέληξε έξω, ενώ στο 23ο λεπτό ήταν ο Ρόλφες που υποχρέωσε τον Αρτούρ σε δύσκολη επέμβαση. Οι «Αετοί» συνέχιζαν να πιέζουν για κάποιο γκολ, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε, παρά τις προσπάθειες των Λίμα (43’) και Τιάγκο (45’), ενώ ο Ντρμιτς βρήκε τον Αρτούρ σε ετοιμότητα στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος εξακολούθησε να έχει καλό ρυθμό και φάσεις με τον Καλχάνογλου να υποχρεώνει σε δύσκολη επέμβαση στο 53’ τον Αρτούρ, ενώ Χίλμπερτ και Ρόλφες είχαν καλές στιγμές στο 58’ και στο 61’. Η Μπενφίκα έχασε τις ευκαιρίες της με τον Ταλίσκα στο 72’ και στο 84’ που σταμάτησε πάνω στον Λένο, ενώ στο 86’ ο Μπελαραμπί σταμάτησε από τον Αρτούρ. Ο Τοπράκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 90’.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λισάντρο Λόπεζ, Αντρέ Αλμέιδα, Σέζαρ, Μπενίτο, Κριστάντε, Ντερλέι (76΄Νέλσον Ολιβέιρα), Λίμα (62’ Ταλίσκα), Τζον, Πίτσι, Τιάγκο

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Μποένις, Τοπράκ, Ρόλφες (83΄Κίσλινγκ), Καλχάνογλου, Κάστρο, Μπελαραμπί, Ντρμιτς, (71’ Σον Χέουνγκ Μιν) Κρούζε (46’ Μπραντ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: