Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κράτησε και φέτος ψηλά τη σημαία!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε και το νέο... μονοπάτι στο Europa League, όπου οι Πειραιώτες θα μπουν ως ισχυροί.

Κράτησε και φέτος ψηλά τη σημαία
Ο αρχικός στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την κλήρωση που τον έφερε αντίπαλο με Ατλέτικο και Γιουβέντους οι απαιτήσεις δεν ήταν για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, μπορούσε την υπέρβαση. Μπορούσε μετά τις εντός έδρας νίκες κόντρα σε Ιταλούς και Ισπανούς. Του το χάλασε η ήττα στη Σουηδία. Εστω κι έτσι έφθασε να ελπίζει ως το τελευταίο λεπτό, αλλά η ισοπαλία στο Τορίνο του έβαλε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική. Μεγάλες νίκες επί δυο τεράστιων αντιπάλων και το απόλυτο εντός έδρας. Συνεχίζει στην Ευρώπη και ελπίζει για κάτι καλό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και συντηρείται σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα παίξει για τέταρτη σερί χρονιά και έβδομη τα οκτώ τελευταία χρόνια την άνοιξη στα κύπελλα Ευρώπης.

Κόντρα στη Μάλμε έβαλε τέσσερα γκολ (για πρώτη φορά σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης») και θα μπορούσε πιο άνετη νίκη αν η άμυνα του δεν εμφάνιζε τα γνωστά προβλήματα. Δυο γκολ ανά παιχνίδι την τελευταία εβδομάδα δεν είναι καλός απολογισμός.

Ευτυχώς καθάρισε η επίθεση που έβαλε τέσσερα με πρωταγωνιστές τους Φουστέρ και Τσόρι. Η συγκομιδή βαθμών είναι καλή (εννιά), αλλά και πάλι όχι αρκετή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όμως πάει, πέρασε για φέτος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα όπου μπορεί να έχει υψηλές φιλοδοξίες. Οι ομάδες που είναι μαζί του στη διοργάνωση δεν είναι μεγαθήρια, αλλά οι περισσότερες έχουν πολύ καλό όνομα. Τέτοιο έχει πλέον και ο Ολυμπιακός και μπορεί να ελπίζει σε καλή πορεία.

Περισσότερα όμως για αυτό θα μπορούμε να πούμε μετά την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους στους «32», αλλά και το ζευγάρι το νικητή του οποίου θα βρουν αν προκριθούν στους «16».

Με τις προσθήκες του Γενάρη και την ελπίδα για αγωνιστική άνοδο παικτών όπως ο Μήτρογλου και ο Αφελάι νιώθει ικανός για την επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που εξασφάλισε την ηρεμία του τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα για αυτόν... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: