Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αργά ή γρήγορα, ο Κουφός γυρίζει σπίτι!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για το πως η επιστροφή του Λεμπρόν Τζέϊμς στο Κλίβελαντ σχετίζεται με την πιθανή μετακίνηση του 25χρονου σέντερ στους Καβαλίερς, που χρειάζονται έναν ψηλό για να θωρακίσουν τη ρακέτα τους. 
Πριν από λίγες μέρες στο Χιούστον, ο προπονητής των Γκρίζλις, Ντέϊβιντ Γιέργκερ, δήλωσε ότι ο Ελληνοαμερικανός ψηλός θα ήταν βασικός στις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ, αλλά όταν τον ρωτήσαμε αν τον απασχολεί το ότι ο Κώστας  πιθανά να θέλει να παίζει περισσότερο, μας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, έχει υπομονή και φροντίζει να είναι έτοιμος να βοηθήσει όποτε και όσο χρειαστεί. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, όταν ο 40χρονος τεχνικός έχει την πολυτέλεια να έχει ΄στην διάθεσή του το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στο πρωτάθλημα (Μαρκ Γκαζόλ και Ζακ Ράντολφ), με τον Κουφό θα ασχολείται;
Κάτι ξέρει ο Κώστας και δεν αγχώνεται!
Αφού το front-office του Μέμφις κατάφερε να πείσει τους Νάγκετς να τους τον παραχωρήσουν, μετά την κορυφαία σεζόν της καριέρας του (μ.ο. 8,7π., 6,9ρ. & 1,3κοψ.) και παρά τα 2,15 του και τον 7ο χρόνο του ως επαγγελματίας, κοστίζει μόλις 3 εκατομμύρια δολάρια, θα κάτσει να σκάσει με το αν, ο γεννημένος στο Κάντον του Οχάϊο, “καίγεται” να κάνει νούμερα γιατί το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του; Το περίεργο βέβαια, έχει να κάνει με τo ότι ούτε ο ίδιος ο σέντερ των Γκρίζλις εμφανίζεται αγχωμένος όσον αφορά στο μέλλον του... «Δε νιώθω καμία πίεση από το γεγονός ότι βρίσκομαι σε χρονιά συμβολαίου!», μας είπε στα αποδυτήρια του “Toyota Center” κι έσκασε ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης, ενισχύοντας τις φήμες που συζητιούνται έντονα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα του Κλίβελαντ, ότι αργά ή γρήγορα, ο Κώστας Κουφός θα γίνει συμπαίκτης του Λεμπρόν Τζέϊμς.
Περυσινή εισήγηση του Ιλγκάουσκας
Όπως μάθαμε μάλιστα, μεγάλος υποστηρισκτής της απόκτησης του 25χρονου Ελληνοαμερικανού άσου, είναι ο assistant general manager των Καβαλίερς και κολλητός φίλος του “King James”, Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας. Ο παλαίμαχος Λιθουανός σέντερ των “ιπποτών” τον εκτιμάει πολύ, τον θεωρεί ως έναν από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του στο ΝΒΑ, βάσει ταλέντου και από πέρυσι είχε εκφραστεί θετικά για την απόκτησή του. Ο δρόμος για την “επιστροφή” του Κουφού στo Οχάϊο (γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάντον, που απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το Κλίβελαντ), όμως, άνοιξε μετά από μία άλλη επιστροφή αυτή του “Βασιλιά” που το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με τους “ιππότες”. Η απόφασή του να επιστρέψει, ανέτρεψε τελείως το αρνητικό κλίμα εις βάρος και ουσιαστικά πλέον είναι το απόλυτο “αφεντικό” της ομάδας.
Που “κολλάει” ο Κουφός
Εδώ έρχεται να προστεθεί στην κουβέντα ο Ελληνοαμερικανός εκπρόσωπός του, Άντι Μπουντογιάννης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κλίβελαντ και για πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του πρώην manager, Μαρκ Τέρμινι, το γραφείο του οποίου ανέλαβε την εκπροσώπηση του Κώστα Κουφού. Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, ο Ιταλόαμερικανός ατζέντης σταμάτησε να ασχολείται με τους παίκτες και αφοσιώθηκε στη δικηγορία, αναλαμβάνοντας τη νομική διαχείριση των ουκ ολίγων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Λεμπρόν, λόγω της παλαιάς γνωριμίας με τον manager του “King James”, Πολ Ριτς και τον σύμβουλό του, Μάβερικ Κάρτερ. Η αδιαμφισβήτητη αξία του σέντερ των Γκρίζλις, η ανάγκη των Καβαλίερς για έναν ψηλό που μπορεί να σκοράρει, αλλά και να προστατέψει το καλάθι τους, αλλά κυρίως η “συνωμοσία” όλων των παραγόντων που χρειάζονται για την επίτευξη μίας συμφωνίας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Κουφός, αργά ή γρήγορα, θα παίξει στο Κλίβελαντ.
Θέλουν τον Γουέϊτερς οι “αρκούδες”;
Οι πληροφορίες του gazzetta.gr μάλιστα, αναφέρουν ότι η συμφωνία (με νέο συμβόλαιο της τάξεως των 5 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο) θα γίνει το αργότερο το καλοκαίρι, καθώς οι Καβαλίερς θα έχουν περισσότερο χώρο στο salary-cup και θα έχουν ανάγκη από ψηλούς (τελειώνει το συμβόλαιο του Χέιγουντ, αν θέλει μένει ελεύθερος ο Κέβιν Λοβ, ενώ ανοιχτός σε διαπραγμάτευση με άλλες ομάδες, θα είναι ο Τρίσταν Τόμπσον). Η μετακίνησή του θα γίνει νωρίτερα), αν κι εφόσον οι Γκρίζλις δεχθούν (μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου) να τον παραχωρήσουν ως αντάλλαγμα για τον Ντίον Γουέϊτερς, που είναι ένας γκαρντ με πολλές δυνατότητες, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχει θέση στο σύστημα του Ντέϊβιντ Μπλατ και παράλληλα δεν έχει και τη φήμη του πιο καλού χαρακτήρα. Θα μπει το Μέμφις στην διαδικασία να διαταράξει την “χημεία” του για να πάρει έναν αξιόπιστο και εξελίξιμο σούτινγκ-γκαρντ που “διψάει” για να παίξει (στη θέση του έχουν και τον Κόρτνεϊ Λι) ή το deal θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι; Ο χρόνος θα δείξει...   
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: