Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τεράστια μάχη στην «αιώνια» πόλη!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στον 5ο όμιλο με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μάχονται για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τεράστια μάχη στην «αιώνια» πόλη
Τεράστιο ενδιαφέρον στον 5ο όμιλο με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μάχονται για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Είναι ο όμιλος, τα παιχνίδια του οποίου συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλο το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚ Μόσχας ισοβαθμούν και έχουν στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην «αιώνια πόλη» το μεγάλο ματς του ομίλου με την Ρόμα να υποδέχεται τη Σίτι. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να προκριθούν χωρίς άγχος. Εάν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ηττηθεί στο Μόναχο οι ρωμαίοι προκρίνονται και με «λευκή» ισοπαλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι για να προκριθεί θέλει νίκη ή ισοπαλία με πολλά γκολ εάν η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί. Εάν χάσει όμως αποχαιρετά όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Περισσότερο δύσκολο έργο έχει η ΤΣΚΚΑ Μόσχας. Για να πανηγυρίσει την πρόκριση θέλει τη νίκη επί της Μπάγερ και να μην νικήσει η Ρόμα.

Το πρόγραμμα

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12 (13-4)
Ρόμα 5 (8-12)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (6-10)
Μάντσεστερ Σίτι 5 (7-8)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση αλλά μεταξύ τους πρόκειται να «καθαρίσουν» ποια από τις δύο θα πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ο ΑΠΟΕΛ κοντράρεται στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ και θέλει να πάρει τη νίκη για να μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ

Βαθμολογία

Παρί Σεν Ζερμέν 13 (9-4)
Μπαρτσελόνα 12 (12-4)
Άγιαξ 2 (4-10)
ΑΠΟΕΛ 1 (1-8)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδας της πατρίδας στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως βοηθός προπονητή. Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά και έτσι να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στην 11άδα. Όμως η ομάδα της Λισαβόνας καίγεται… Θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και για να γίνει αυτό θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία. Αλλιώς αν ηττηθεί θα ελπίζει σε… θαύμα της Μάριμπορ απέναντι στη Σάλκε.

Οι γερμανοί απέναντι στη Μάριμπορ έχουν στο μυαλό τους μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης για να έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα

Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε

Βαθμολογία

Τσέλσι 11 (14-2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (11-9)
Σάλκε 5 (8-14)
Μάριμπορ 3 (4-12)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Στον 8ο όμιλο έχουν ξεκαθαρίσει οι δύο πρώτες θέσεις. Η Πόρτο και η Σαχτάρ έχουν εξασφαλίσει τα δύο εισιτήρια για τους 16 του Τσάμπιονς. Έτσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μάχονται για τη νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βάσκοι έχοντας έναν βαθμό περισσότερο μένουν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία.

Το πρόγραμμα

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Βαθμολογία

Πόρτο 13 (15-3)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 8 (14-3)
Αθλέτικ Μπιλμπάο 4 (3-6)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-22)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: