Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έξω είναι… Ντόρτμουντ!!

Μπορεί στην Bundesliga να παραπαίει, αλλά στην Ευρώπη η Ντόρτμουντ πάει καλά. Έστω και με το εντός έδρας 1-1 κόντρα στην Άντερλεχτ, πήρε την πρωτιά από την Άρσεναλ που διέλυσε 4-1 τη Γαλατασαράι.

Έξω είναι… Ντόρτμουντ!
Αν και στο τέλος η Άντερλεχτ πήγε να της χαλάσει τη γιορτή, η Ντόρτμουντ κατάφερε να επουλώσει τις πληγές που της έχει αφήσει η Bundesliga με… ευρωπαϊκά φάρμακα! Οι Γερμανοί ήξεραν πως ακόμη κι ένας βαθμός θα τους ήταν αρκετός για να καπαρώσουν την πρωτιά του 4ου ομίλου και αυτό ακριβώς πέτυχαν.

Το γκολ του Ιμόμπιλε στο 58’ απλοποίησε τα πράγματα και –φυσικά- εκείνο του Μίτροβιτς έξι λεπτά πριν το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, αφού η ομάδα του Κλοπ τερμάτισε στην κορυφή, ενώ οι Βέλγοι γνώριζαν πριν καν αρχίσει το ματς πως θα τερμάτιζαν στην 3η θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη γινόταν του… Ράμσεϊ! Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, τον οποίο τον συνοδεύει ο αστικός μύθος θέλε σε ρόλο… Χάρου, αφού (και καλά) κάθε φορά που σκοράρει κάποιος διάσημος πεθαίνει, κατάφερε να πετύχει όχι ένα, αλλά δύο γκολ.

Η αγγλική ομάδα έκανε πλάκα στους Τούρκους και μέσα σε μισή ώρα είχε σημειώσει ήδη τρία τέρματα. Δύο ο… ακατανόμαστος (Ράμσεϊ 11’, 29’) κι ένα ακόμα του Ποντόλσκι στο 3’. Μάλιστα, φαίνεται πως ο τελευταίος ζήλεψε τη δόξα του συμπαίκτη του και στις καθυστερήσεις με δικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η απογοητευτική Γαλατασαράι ήταν να μειώσει προσωρινά με φάουλ του Σνάιντερ στο 88’.

Έτσι, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ (με αυτήν τη σειρά) συνεχίζουν στους «16» του Champions League, ενώ η Άντερλεχτ στο Europa, με την Γαλατά να αποχαιρετά τουλάχιστον για φέτος τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η τελική βαθμολογία

Ντόρτμουντ 13 (14-4)
Άρσεναλ 13 (15-8)
Άντερλεχτ 6 (8-10)
Γαλατασαράι 1 (4-19)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: