Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Νίκησε» την κακή του άμυνα, πέρασε Europa!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την μεγάλη -επιθετικά- εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Μάλμε, αλλά και για την αμυντική «αιμορραγία», που ο Μίτσελ καλείται σύντομα να σταματήσει.

«Νίκησε» την κακή του άμυνα, πέρασε Europa
O Θρύλος πέτυχε τον βασικότερο στόχο του, που ήταν η πρόκριση στο Europa League. Έκανε το τρία στα τρία εντός έδρας και αν δεν είχε χάσει σε εκείνο το ματς με την σουηδική ομάδα, θα είχε περάσει στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Βέβαια για να το καταφέρει αυτό, ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει τον κακό του εαυτό, την τραγική αμυντική του λειτουργία και να έχει σε εξαιρετική ημέρα, τον Τσόρι, αλλά και τους Κασάμι και Φουστέρ που είχαν πάρα πολύ καλή απόδοση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και να προηγούνται με 2-0 και με 3-0. Όμως τα ολέθρια λάθη στην άμυνα του, με τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν, του κόστισαν πάλι δύο γκολ, το ένα από φάση κόρνερ που εκτελεί ο ίδιος. Αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ, διότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται συνεχώς γκολ με τους ίδιους τρόπους και εξαιτίας της συνολικής κακής αμυντικής λειτουργίας. Δεν ευθύνονται μόνο τα ακραία μπακ, ούτε μόνο τα στόπερ, αλλά η όλη δουλειά που κάνει ο Ολυμπιακός στον αμυντικό τομέα, είναι προβληματική.

Ο Μίτσελ καλείται να σταματήσει αυτή την «αιμορραγία», διότι δεν μπορεί η ομάδα να χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι να βάζει τρία και τέσσερα γκολ, γιατί τρώει σταθερά δύο σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ματς με πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, έβαλε τέσσερα γκολ κι όμως πάλι η ικανοποίηση αυτή μετριάζεται, από τα αμυντικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε αυτό το ματς να το έχει πάρει σβηστά με 2-0 ή 3-0 ή και μεγαλύτερο σκορ και σε καμία περίπτωση να φτάσει να το παίζει το ματς μέχρι το τέλος. Πλέον θα συνεχίσει στο Europa League, δίχως να ξέρουμε, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν προσθήκες και αποχωρήσεις, πώς θα είναι ο Ολυμπιακός όταν θα ξαναρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά το βέβαιο είναι πως θα πρέπει να έχει συνέλθει αμυντικά. Αν υπάρξει αυτό, μπορεί να προχωρήσει στο Europa. Mην ξεχνάμε, πως ακόμα και με αυτά τα προβλήματα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μόλις έναν πόντο μακριά από την πρόκριση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: