Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Γκουβερνέκ: «Στην καυτή Τούμπα φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Τον ΠΑΟΚ έχρισε φαβορί για την πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League ο προπονητής της Γκινγκάμπ. Ο Ζοσελίν Γκουρβενέκ μίλησε στους Γάλλους δημοσιογράφους πριν την τελευταία προπόνηση στο Ρουντουρού και ανέλυσε την μεθαυριανή αναμέτρηση. Στάθηκε στην καυτή έδρα του ΠΑΟΚ παραδεχόμενος ότι αποτελεί αβαντάζ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ έδειξε ιδιαίτερα διαβασμένος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Αναστασιάδη.

Ο Γκουρβενέκ αρχικά δήλωσε χαρούμενος για τις δυο σερί νίκες της ομάδας του στο πρωτάθλημα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς καθώς δώσαμε δυο κρίσιμους αγώνες με Καέν και Ρεμς και το σημαντικό είναι ότι τους κερδίσαμε αφού δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλες απώλειες».

- Πώς αντιμετωπίζετε το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη;

«Πλέον αφήνουμε στην άκρη το πρωτάθλημα γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Ευρώπη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι ματς επιβίωσης για εμάς καθώς είναι ένας τελικός που κρίνει το μέλλον μας στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι θα πάμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο ματς και αυτό όχι μόνο γιατί έχουμε να παίξουμε με μια καλή ομάδα αλλά και σε μια καυτή έδρα. Το να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη είναι κάτι που σε εξιτάρει και είναι σαφές ότι είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Για τους παίκτες μου είναι κάτι πολύ σημαντικό όλο αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη καθώς απόκτησαν τεράστιες εμπειρίες συμμετέχοντας σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Νομίζω ότι κάναμε σωστή διαχείριση δυνάμεων στον εκτός έδρας αγώνα με την Ρεμς που θα μας επιτρέψει να πάμε με δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη για αυτό το απαιτητικό παιχνίδι. Το να παίζεις στην Ευρώπη σου δίνει και την ευκαιρία να προβάλλεσαι και ως ομάδα αλλά ως ποδοσφαιριστής. Εμείς θέλουμε σε αυτό το ματς να παίξουμε χωρίς φόβο και φυσικά να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που μας αμφισβητούν».

- Θα κληθείτε να παίξετε σε μια καυτή έδρα, αφού το γήπεδο θα είναι γεμάτο.

«Είναι μια καυτή έδρα αλλά δεν παίζει μπάλα ο κόσμος. Είναι εξαιρετική η ατμόσφαιρα και χαίρεται να παίζει κάθε ομάδα εκεί ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι σαφώς και είναι σημαντική βοήθεια για τον ΠΑΟΚ και εμείς πρέπει να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε. Για εμάς είναι ένας τελικός σαν αυτόν που παίξαμε πέρσι και κατακτήσαμε το κύπελλο. Αλλά δεν είναι μια γιορτή, είναι μια ποδοσφαιρική μάχη που πρέπει να δώσουμε αφού δεν υπάρχει αύριο».

- Ο ΠΑΟΚ καλείται να σας κερδίσει για να πάρει την πρόκριση. Πώς περιμένετε να αγωνιστεί;

«Περιμένω ένα δυναμικό ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ για να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Περιμένω να μας πρεσάρει από την αρχή. Είναι όμως και μια ομάδα που δέχεται και γκολ αφού έχει αμυντικά προβλήματα και αυτό γιατί είναι κυρίως μια επιθετικογενής ομάδα. Αλλά και εμείς έχουμε προβλήματα στην άμυνα και ο ΠΑΟΚ έχει τους ικανούς παίκτες να τα εκμεταλλευτεί».

- Περιμένετε να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ όπως και στον πρώτο αγώνα;

«Ξέρω ότι έχει προβλήματα αφού δε θα παίξει ο Κατσικάς ενώ και ο Μακ δεν έπαιζε και επομένως θεωρώ ότι δε θα παίξει με το ίδιο σύστημα που κατέβηκε στο πρώτο ματς. Ο προπονητής του βασίζεται σε δώδεκα με δεκατρείς παίκτες και δεν νομίζω ότι μπορεί να μας αιφνιδιάσει με άλλη επιλογή. Ξέρουμε δηλαδή ποιοι θα παίξουν».

- Η ομάδα σας κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι οδηγός εκείνο το ματς;

«Στο πρώτο παιχνίδι μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και με 4-1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας όμως γνωρίζουμε ότι εμείς παίρνουμε την πρόκριση και μόνο με ήττα θα αποκλειστούμε. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο που παίξαμε εμείς και δεν μας είχε "διαβάσει" καλά. Πλέον όμως μας παρακολουθούν και μας ξέρουν καλύτερα. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά με τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την απόδοση μας με βάση τα τελευταία μας ματς.

Παίζουμε με τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος, Άσχετα αν έχασε από την Ξάνθη, γνωρίζουμε ότι κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι μια τεχνική ομάδα αλλά δέχεται εύκολα τις επιθέσεις όπως φυσικά και δημιουργεί. Πιστεύω ότι στις αντεπιθέσεις θα μπορέσουμε να κάνουμε τη ζημιά. Ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία, καθώς αγωνίζεται στην Ευρώπη , είναι φαβορί γιατί παίζει και στην έδρα του».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: