Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Στάσιμος Ολυμπιακός παρά το 4-2!!

Τρείς νίκες στην Ευρώπη ήταν κάποτε στόχος απλησίαστος για τον Ολυμπιακό. Με τρία τρίποντα στο Καραϊσκάκη ο πρωταθλητής έμεινε έξω από το τσάμπιονς ληγκ. Γράφει ο αποδυτηριάκιαςΔικαιολογημένα, όταν τα περίμενε όλα στο τελευταίο παιχνίδι. Που κινδύνευσε να μην το πάρει επειδή οι παίκτες του Μίτσελ δεν παρουσίασαν καμμία βελτίωση. Παραμένει το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και δεν βγαίνει από το λούκι, λόγω της ψυχολογικής ανάσας με το 4-2 σε βάρος της Μάλμε. Ο αντίπαλος. Η Μάλμε. Μία κλάση πίσω από τον Ολυμπιακό. Ομάδα με κλασική ποδοσφαιρική παιδεία, όμως χωρίς δυνατότητες. Οι Σουηδοί ήθελαν, προσπάθησαν, αλλά δεν μπορούσαν. Κι όμως, αυτή η ομάδα, η μέτρια, η μετριότατη με τις αδυναμίες, τα πολλά λάθη έβγαλε δύο γκολ σεμιναριακά. Και το δεύτερο ήταν φωτοτυπία του πρώτου.
Δύο γκoλ που ισοφάρισαν το σκoρ σε 1-1 και σε 2-2 με λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει ο πρωταθλητής καλούς αμυντικούς. Την περασμένη σαιζόν είχε πολύ καλά μπaκ. Δεν γίνεται καλή άμυνα χωρίς τους κατάλληλους παίκτες.
Πρόβλημα στην ανάπτυξη ο Ολυμπιακός. Είναι υπόθεση προσωπική. Ατομική. Η ομάδα αναπτύσσεται χάριν το κέφι και το γαμώτο κάποιου, κάποιων.

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ μπλέκει με μαλάκα πρόεδρο, γράφει ο apodytiriakias.gr

Σύνηθες φαινόμενο. Ένας αληταράς να γίνεται πρόεδρος σε μεγάλη ομάδα. Το ‘χουμε φάει στη μάπα το έργο. Κι όταν λέμε μεγάλη ομάδα εννοούμε ομάδα με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Με κόσμο ατελείωτο που αγαπάει, που πονάει, που υποφέρει για την ομάδα. Και πρώτο πιστόλι αναλαμβάνει ένας άνθρωπος με συμπεριφορά γκάγκστερ. Μια στιγμή.
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Και μιλάμε συγκεκριμένα. Υπάρχουν γκαγκστερ και γκάγκστερ. Άτομα κυριλάτα, αλλά και άτομα άξεστα, πεζοδρομιακά, αλητόβια. Υπάρχουν γκάγκστερ με τρόπους τζέντλεμαν. Με σεβασμό στον άλλον. Κλείνει η παρένθεση.
Τι μπορείς να περιμένεις από μια ομάδα με μαφιόζο πρόεδρο; Πολλά, λέει ο αποδυτηριάκιας. Αρκεί να είναι μαφιόζος σαλονιού. Όχι κάποιος ανώμαλος που δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη της δύναμης του. Με το παραμικρό να στέλνει μπράβους να χαλάσουν κάποιον. Και να μην είναι σπαθής στα νταραβέρια του. Από έναν τέτοιο μαφιόζο, ακόμα και να μην είναι μαφιόζος (!), δεν μπορεί να περιμένει πολλά η ομάδα.
Ντυναμο Βουκουρεστίου. Σα να λέμε Ολυμπιακός Ρουμανίας. Παναθηναϊκός Ρουμανίας. Τόσο βαρύ όνομα η Δυναμό. Ξεχάστε την! Μην υπολογίζεις στο χάρτη καμμία Δυναμό Βουκουρεστίου όταν πρόεδρος της είναι ένας χάλιας. Ας έχει λεφτά. Χάλιας είναι ο μεγαλομέτοχος της ιστορικής Δυναμό, κάποιος Ιονούτ Νεγκόιτα. Άσχετο αν έχει πακέτο, από καθαρές ή, βρώμικες μπίζνες. Δεν ξέρει να συμπεριφερθεί, άρα τον ξεχνάς.
Είχε ραντεβού σε εστιατόριο με τον προπονητή της ομάδας Φλάβιους Στοϊκαν, τον οποίον κάλεσε σε δείπνο. Να τα πουν. Να δούνε τι θα κάνουν στην ομάδα. Όταν φθάνει στο μαγαζί ο Στοϊκάν βλέπει την προεδράρα με τον συνάδελφο του προπονητή Κλαούντιο Νικολέσκου, και ένας σερβιτόρος του ψυθιρίζει: Πάρε δρόμο, η ομάδα βρήκε άλλον προπονητή.
Δεν λυπάμαι ούτε τον Στοϊκάν, ούτε την Δυναμό Βουκουρεστίου. Για λύπηση είναι ο νέος προπονητής Νικολέσκου, με ποιον μαλάκα πρόεδρο έμπλεξε.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: