Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ: Το νέο... πουλέν του Μουρίνιο!!

Το όνομά του είναι Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να του δώσει φανέλα βασικού στο αποψινό ματς της Τσέλσι κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Κώστας Ζάλιαρης παρουσιάζει πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τον πιτσιρικά. Είναι ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας των «μπλε» του Λονδίνου. Μόλις 18 ετών. Πανύψηλος και απροσπέλαστος στη μεσαία γραμμή της Τσέλσι. Η ψυχραιμία και η ηρεμία του μέσα στο παιχνίδι «παρασέρνει» τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και το περιβραχιόνιο που του έχει δοθεί δεν είναι καθόλου τυχαία εξέλιξη στη μέχρι στιγμής καριέρα του.
ADVERTISEMENT
Στον σύλλογο του Λονδίνου ανήκει από την ηλικία των 8 ετών, όταν και ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής. Γι' αυτό ο Ζοσέ Μουρίνιο τον χαρακτήρισε «Made in Chelsea». Ξέρει την ομάδα, ξέρει το βάρος της φανέλας που φοράει, έχει γαλουχηθεί με τις ιδέες και τη φιλοσοφία της Τσέλσι και η θέση του στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, είναι τέτοια που το παιχνίδι της ομάδας του περνάει από εκείνον και μπορεί να ελέγξει όλο το ματς.
Στην ομάδα κάτω των 18 ετών, αγωνίστηκε... τρία χρόνια πριν την κατάλληλη ηλικία. Και πάλι, όμως, δικαίωσε τους προπονητές του και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ανώτερο επίπεδο, άσχετα από το γεγονός πως ακόμα ήταν αρκετά μικρός και προφανώς πιο αδύναμος συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος.
Οι ικανότητές του και ο τρόπος με τον οποίο ξετύλιγε το ταλέντο του στο γήπεδο, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλε», κινήθηκαν γρήγορα για να μη τον χάσουν και τον Μάρτιο του 2013 τον «έδεσαν» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με συμβόλαιο μέχρι το 2017.
Του αρέσει να προωθείται και να ψάχνει τη σωστή πάσα προς τον επιθετικό, ενώ αμυντικά είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί, λόγω και της σωματοδομής του που ζορίζει πάρα πολύ τους αντιπάλους. Τη σεζόν 2012-2013 πρωταγωνίστησε στην πορεία της ομάδας Νέων της Τσέλσι που έφτασε στους τελικού του FA Youth Cup και του Next Gen Series, ωστόσο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο από τα δύο τρόπαια. Ακολούθως έπαιξε σε φιλικά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2013, σε παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο φινάλε εκείνης της αγωνιστικής περιόδου.
Έπειτα, ήρθε η συμμετοχή στο τμήμα κάτω των 21 ετών και στο φινάλε της περσινής σεζόν πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας της Πρέμιερ Λιγκ, με το τελικό 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Ολντ Τράφορντ». Μάλιστα, πήρε και το FA Youth Cup, με την Τσέλσι να επικρατεί της Φούλαμ με σκορ 5-3 στον επαναληπτικό τελικό (είχε ηττηθεί 3-2 στο πρώτο ματς).
Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας έχει αγωνιστεί στα κλιμάκια κ-16, κ-17 και κ-19, με την οποία έχει 10 συμμετοχές και έξι γκολ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: