Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τα... απόλυτα του Champions League!!


Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Champions League με το απόλυτο νικών, αλλά το έχει ξανακάνει πρόσφατα. Δεν είναι η μόνη, πάντως! Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει…

Τα... απόλυτα του Champions League!
Με το απόλυτο νικών στο 2ο γκρουπ του Champions League ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης η Ρεάλ Μαδρίτης. Με αντιπάλους τις Λίβερπουλ, Βασιλεία και Λουντογκόρετς, η «βασίλισσα» δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς, με τέρματα 16-2. Αν μη τι άλλο, ένα ιδιαίτερο επίτευγμα, που δεν συμβαίνει κάθε χρόνο…

Του Τάσου Νικολόπουλου

inner

Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτά 24 χρόνια έχει συμβεί στο παρελθόν άλλες πέντε φορές. Η μία από αυτές ανήκει και πάλι στην Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν προ τριετίας και συγκεκριμένα τη σεζόν 2011-12. Τότε, οι «μερένχες» βρέθηκαν στο 4ο γκρουπ μαζί με Λιόν, Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κόντρα στις οποίες μέτρησε έξι νίκες και γκολ 19-2. Η πορεία σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης από την Μπάγερν Μονάχου.

inner

Σε αυτό το κλειστό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, κλαμπ ομάδων, υπάρχει και το όνομα της Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 2002-03. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν στο 8ο γκρουπ μαζί με τις Λοκομοτίβ Μόσχας, Κλαμπ Μπριζ και Γαλατασαράι, τις οποίες νίκησαν μέσα-έξω. 18 οι βαθμοί της συγκομιδής, με τέρματα 13-4. Η πορεία των Καταλανών σταμάτησε στα προημιτελικά, καθώς αποκλείστηκαν από τη Γιουβέντους.

inner

Τα άλλα τρία… απόλυτα σημειώθηκαν την δεκαετία του 1990. Το 1995-96 ήταν η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία κληρώθηκε στον 2ο όμιλο μαζί με τις Λέγκια Βαρσοβίας, Ρόζενμποργκ και Μπλάκμπερν. Οι Ρώσοι με 18 βαθμούς και τέρματα 15-4, πέρασαν φυσικά ως πρώτοι, αλλά η πορεία τους σταμάτησε στο πρώτο νοκ άουτ και συγκεκριμένα στα προημιτελικά από τη Ναντ.

inner

Τη σεζόν 1994-95 με το απόλυτο νικών από τον 2ο όμιλο προκρίθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου, Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Το σύστημα βαθμολόγησης, τότε, ήταν το 2-1-0 και οι Παριζιάνοι με 12 βαθμούς και 12-3 τέρματα, πήραν άνετα την πρόκριση. Το όνειρο σταμάτησε στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τη Μίλαν.

inner

Η τελευταία ομάδα, αλλά πρώτη από όλες, που είχε το απόλυτο σε νίκες στη φάση των ομίλων, ήταν η Μίλαν τη σεζόν 1992-93. Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν στον 2ο όμιλο μαζί με τις Γκέτεμποργκ, Πόρτο και Αϊντχόφεν και με 12 βαθμούς πήραν την πρωτιά και το εισιτήριο για τον τελικό, όπου ηττήθηκan με 1-0 από τη Μαρσέιγ.

inner

Κοινός παρανομαστής είναι ότι καμία ομάδα που έκανε το απόλυτο νικών στην πρώτη φάση, δεν έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής του Champions League. Εξαίρεση αποτελεί η Μίλαν στην δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης με αυτή τη μορφή, αλλά τότε υπήρχε η ιδιαιτερότητα των οχτώ συνολικά ομάδων, χωρισμένες σε δύο ομίλους και τον πρώτο από κάθε γκρουπ να προκρίνεται απευθείας στον τελικό. Έκτοτε, είναι διαφορετικά…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: