Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ρεάλ για το βιβλίο Guinness!!

Πλέον κυνηγάει το απόλυτο 24άρι σερί νικών της Κοριτίμπα, ώστε να γίνει Βασίλισσα και στα ρεκόρ Guinness. Πως το έκαναν οι Βραζιλιάνοι, τι απομένει στους Μαδριλένους. Στις 5 Μαϊου του 2011, οι 40.000 που είχαν γεμίσει το «Κόουτο Περέιρα», δεν μπορούσαν να σταματήσουν να τραγουδούν για την αγαπημένη του «Κόσα Μπράνκα», όπως αποκαλούν οι ίδιοι την λατρεμένη ομάδα τους. Δεν ήταν ούτε ένα, ούτε, αλλά έξι τα γκολ που πανηγύρισαν σε εκείνο το ιστορικό 6-0 επί της Παλμέιρας. Αλήθεια, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να απολαύσουν τις 24 διαδοχικές νίκες της ομάδας τους. Στις τάξεις της Κοριτίμπα ή Κουριτσίμπα, όπως την προφέρουν εκεί στον βραζιλιάνικο Νότο στην επαρχία του Παρανά, επικρατούσε πανδαιμόνιο.
Ηταν ένα σερί που είχε ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου και έμελλε να καταγραφεί ως το κορυφαίο όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ετσι τουλάχιστον θα το βρείτε επισήμως στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, όπως χαράκτησε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011. Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να μετράει, μιας και η Κοριτίμπα το πέτυχε παίζοντας μόνο στο Κύπελλο (ηττήθηκε στον τελικό) και στο τοπικό πρωτάθλημα του Παρανά (το κατέκτησε): ούτε καν στο Μπραζιλεϊράο, όπου θα αντιμετώπιζε πιο «κανονικούς» αντίπαλους.

ADVERTISEMENT
Ωστόσο, εκτός από αυτή την εκδοχή της αμφισβήτησης που είχε να κάνει με το ότι δεν περιλάμβανε αγώνες πρωταθλήματος ή διεθνείς, υπήρξε και άλλη που έθεσε εν αμφιβόλω το εν λόγω σερί και είχε να κάνει με κάποια άλλα καταγεγραμμένα επιτεύγματα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αμφιβολίες τέθηκαν από τον ίδιο τον οργανισμό των βραβείων Guinness.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Κοριτίμπα προερχόταν από το Μοντεβιδέο, λίγο πιο νότια της δηλαδή, μιας και η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουρουγουάη. Ηταν οι 32 νίκες της Πενιαρόλ (1940-’42) που εμφανίστηκαν, για να περιπλέξουν τα πράγματα. Ωστόσο, αυτές οι 32 επιτυχίες ήταν μόνο για το πρωτάθλημα, καθώς ενδιάμεσα είχε ηττηθεί στο Κύπελλο δύο φορές, έχοντας και μία ισοπαλία. Κατά συνέπεια η Πενιαρόλ τέθηκε εκτός συναγωνισμού παρά το εκπληκτικό ομολογουμένως 32άρι της!

Τότε όμως ήταν που… έσκασε η πιο πρόσφατη ιστορία της Αλ Φαϊζάλι. Ελα όμως που αυτή η ομάδα από την Ιορδανία ναι μεν παρουσίασε τις 28 διαδοχικές νίκες της, αλλά προσπάθησε να κάνει μία παρατυπία. Ενδιάμεσα, είχε έρθει ισόπαλη σε ένα ματς Κυπέλλου, το οποίο προσπάθησε να αποκρύψει, εξαφανίζοντας επίσημα το όνομα της από τα αρχεία εκείνης της διοργάνωσης. Φυσικά στα Guinness έχουν τον τρόπο να ψάχνουν τα πάντα εξονυχιστικά και απέρριψαν τη δική της περίπτωση.

Και κάπως έτσι τους έμεινε μόνο η Κοριτίμπα. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος έκανε την αίτηση τον Ιούνιο του 2011 και στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ο άνθρωπος του οργανισμού των ρεκόρ στη Νότια Αμερική, Ράλφα Χάνα βρέθηκε στο γήπεδο της, για να δώσει με κάθε επισημότητα τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το ρεκόρ των περισσότερων νικών στο ποδόσφαιρο ανήκει στην «Κόσα Μπράνκα». Η ημέρα εκείνης της παράδοσης ήταν και η εορταστική για τα 102 χρόνια από την ίδρυση της!
Όλα τα παραπάνω λοιπόν τα εξιστορήσαμε, για να φτάσουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό που πλέον κυνηγάει. Με τη νίκη της επί της Θέλτα το περασμένο Σάββατο, έφτασε το δικό της σερί στο εκπληκτικό νούμερο 18. Και λέμε εκπληκτικό, επειδή το έχει κάνει στην Primera και στο Champions League (έχει και δύο ματς στο Κύπελλο), όπου όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας δεν χωράει σύγκριση σε σχέση με όσα γράψαμε για την Κοριτίμπα. Με αυτό το 18άρι η Βασίλισσα ισοφάρισε την κορυφαία ισπανική επίδοση, εκείνη που έτρεψε τη σεζόν 2005-’06 η Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ, η οποία στο φινάλε μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Champions League!

Οπότε, η Ρεάλ που την Τετάρτη το βράδυ υποδέχεται τη Λουντογκόρετς  (το κείμενο γράφτηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς), δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει το μεγάλο ρεκόρ για την χώρα της Ιβηρικής, ξεπερνώντας τη Μπάρτσα. Εκείνο που θα της μένει μετά, είναι να προσπεράσει και την Κοριτίμπα και να μπει εκείνη στο ρεκόρ Guinness. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να τα δώσει όλα σε δύσκολα παιχνίδια. Να νικήσει την Αλμερία, να σημειώσει μόνο επιτυχίες στο Μουντιάλ Συλλόγων που ακολουθεί (θα παίξει ημιτελικά και λογικά τελικό) και μετά τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και την Ατλέτικο στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού για τους «16» του Κόπα ντελ Ρέι.
Εάν τα κάνει όλα αυτά, θα φτάσει τα 24 ματς. Τότε θα περιμένει 10 Γενάρη να ποδεχτεί την Εσπανιόλ για το μυθικό 25άρι. Θα της απομένει να κάνει το αυτονόητο και να τοποθετήσει με τεράστια γράμματα το όνομα της στην κορυφή μίας ακόμα μυθικής ποδοσφαιρικής λίστας και θα επιβεβαιώσει το επίθετο της ως… Βασίλισσα!
 *Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: