Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σενάρια τρόμου που απειλούν τη γιορτή της ειρήνης στο Λονδίνο!

Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τόσος φόβος όσο εφέτος για τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Σενάρια τρόμου που απειλούν τη γιορτή της ειρήνης στο Λονδίνο
Τα μηνύματα που έχουν φθάσει στις αρχές ασφαλείας είναι ανησυχητικά γι αυτό και τελευταία στιγμή επιστρατεύθηκε και ο στρατός για να συμπληρώσει τα κενά των ιδιωτικών εταιριών ασφαλείας. Σε ταράτσες και πάρκα υπάρχει οπλισμός, μια μεγάλη τηλεπικοινωνιακή ομπρέλα παρακολουθεί και καταγράφει τα πάντα και ο εναέριος χώρος της Βρετανίας θυμίζει πίνακα με λαμπιόνια από τα πολλά αεροσκάφη. Όποιο όμως αεροπλάνο παρεκκλίνει της πορείας του, θα καταρρίπτεται.
Ο φόβος της Αλ Κάιντα κυριαρχεί στη Σκότλαντ Γιαρντ που μετρά αντίστροφα μέχρι το τέλος των Αγώνων. Οι Εγγλέζοι γνωρίζουν πως έχουν ορκισμένους εχθρούς σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς ήταν απλά μια προειδοποίηση, εκτιμούν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται της εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών αλλά ο ακήρυκτος πόλεμος που συνεχίζεται με τις διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αποκλείεται να έχει ένα νέο επεισόδιο στην Αγγλία.
Το απευχόμαστε, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι πολύ σπουδαίο για να σημαδευτούν από βία. Το 1972 στο Μόναχο ο κόσμος συγκλονίστηκε από την επίθεση στην ισραηλινή αποστολή. Σαράντα χρόνια μετά, το Ολυμπιακό κίνημα ακόμη και με τις εμπορικές στρεβλώσεις του, δεν αντέχει άλλα κτυπήματα. Άλλωστε δεν είναι λίγα αυτά που έχουν συμβεί στη Βρετανία τις τελευταίες δεκαετίες με αποκορύφωνα την έκρηξη και πτώση του αεροσκάφους της PANAM στο Λόκερμπι της Σκωτίας.
Η Ολυμπιακή φλόγα ας φωτίσει όσους απεργάζονται σενάρια τρόμου γιατί ακόμη και η μεγαλύτερη αδικία, το μεγαλύτερο έγκλημα, δεν μπορεί να αναιρεθεί ή να διορθωθεί, με αίμα αθώων σε μια γιορτή της ειρήνης.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: