Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

O αγαπημένος… παράνομος της Ατλέτικο!!

Τη δόξα στο ποδόσφαιρο την παίρνουν πάντα οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Αυτοί κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα, αυτοί σηκώνουν τα τρόπαια, αυτοί αποθεώνονται. Υπάρχουν όμως πάντα και οι αφανείς ήρωες. Αυτοί που αν δεν βρίσκονταν στο πλευρό της ομάδας, τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά.
O αγαπημένος… παράνομος της Ατλέτικο
Ένας από αυτούς είναι και ο Ντίμτσο Πιλίτσεφ. Το όνομά του σίγουρα δεν λέει τίποτα σε κάποιον από εσάς και δεν θυμίζει και τίποτα ακόμα και στους Ισπανούς, στη χώρα των οποίων εργάζεται.
Κι όμως, ο «Ντίμο», όπως είναι γνωστός στους ανθρώπους της Ατλέτικο Μαδρίτης και για κάποιους από τους οπαδούς της, είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο των «ροχιμπλάνκος». Η ιστορία του συγκινητική και άγνωστη στους περισσότερους.
Γεννημένος στη Βουλγαρία, αφιέρωσε από νωρίς τον εαυτό του στον αθλητισμό. Έχει άδεια προπονητή, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να εμπλακεί σε μεγάλους συλλόγους είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.
Όταν τελείωσε το συμβόλαιό του ως τεχνικού σε μία μικρή ομάδα, τα έβγαζε δύσκολα πέρα. Οι εργασιακές συνθήκες στην πατρίδα του δεν ήταν ιδανικές κι έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισπανία.
Χωρίς να έχει τα απαραίτητα χαρτιά, αφήνοντας τα πάντα πίσω του και μην γνωρίζοντας καθόλου τη γλώσσα.
Οι στιγμές που πέρασε ήταν δύσκολες. Ζούσε με το μόνιμο άγχος μην συλληφθεί, ενώ έκανε διάφορες περιστασιακές δουλειές πριν τελικά βρει δουλειά φροντιστή στην Πουέρτα Μπονίτα της Μαδρίτης, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Για να τα βγάλει πέρα δούλευε συνεχώς και μία σεζόν είχε εργαστεί σε 18 ομάδες!
Έπειτα από 5 χρόνια παρουσίας στην Πουέρτα, του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στην Ατλέτικο. Υπήρχε μία άδεια θέση στο προσωπικό του συλλόγου κι έχοντας ακούσει τα καλύτερα για εκείνον, η ομάδα αποφάσισε να του δώσει αυτή την ευκαιρία.
Ξεκίνησε με την Ατλέτικο Β και φέτος μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα όπου είναι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό, αντικαθιστώντας τον «μυθικό» Σιρίλο Γκουτιέρεθ, γνωστό ως «Σίρι».
Παίκτες, τεχνικό προσωπικό και όλοι οι υπάλληλοι επαινούν συνεχώς την εξαιρετική δουλειά που κάνει, όντας ο πρώτος που φτάνει στο προπονητικό κέντρο και ο τελευταίος που φεύγει. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο δεν «χαρίστηκε» τίποτα, που πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά που παρέμεινε ένα άψογος επαγγελματίας. Και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι που πλέον τον έχουν αγκαλιάσει, χαρίζοντάς του την οικογένεια που άφησε πίσω του.
Γι` αυτούς είναι ο αγαπημένος τους (πρώην) παράνομος!
ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: