Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν οι ΠΑΕ!

Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνει η δραστηριότητα των ΠΑΕ και ιδίως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν οι ΠΑΕ!
Με έγγραφο που αποκαλύπτει το SoccerPlus και το οποίο εστάλη στο υφυπουργείο Αθλητισμού και διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ ορίζονται οι κατά το νόμο προϋποθέσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις όπως η επιβολή προστίμου.
Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ως φορέα εποπτείας των αθλητικών ομοσπονδιών και συγκεκριμένα της ΕΠΟ επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το θέμα της τήρησης από τις ΠΑΕ ή από οποιοδήποτε άλλο σχετιζόμενο με αυτές πρόσωπο, των διατάξεων που αφορούν στην προσφορά «κινητών αξιών» (μετοχές, ομόλογα κ.α.) στο κοινό.
Η «δημόσια προσφορά» κινητών αξίων στην Ελλάδα επιτρέπεται κατόπιν δημοσίευσης, ενημερωτικού δελτίου εγκριμένη από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς…
Εξαίρονται οι κινητές αξίες εφόσον η συνολική αξία τους είναι μικρότερη των 2,5 εκατ ευρώ, σε περίοδο 12 μηνών.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης, ενημερωτικού δελτίου, σύμφωνα με τον νόμο 3401/2005 θα πρέπει οι ΠΑΕ ή όποιο σχετιζόμενο με αυτές πρόσωπο να έχουν υπόψη τους και την προσέλκυση του κοινού για επένδυση χρηματικών πόσων και την συγκέντρωση αποταμιεύσεων του κοινού για την συμμετοχή σε οιασδήποτε μορφής επενδυτικά προγράμματα απαιτείται η άδεια της επιτροπής κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 876/1979.
Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έχει αποφασίσει η εν λόγω άδεια να χορηγείται κατόπιν δημοσίευσης πληροφοριακού σημειώματος από τον εκάστοτε εκδότη ή προσφέροντα. Βασιζόμαστε στην συνεργασία σας για την εφαρμογή των ανωτέρω…
Για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς η προϊσταμένη της διεύθυνσης Ηλιάνα Κούρκαφα».
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: