Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παράταση 24 ωρών στην αγωνία!!

Η αιφνίδια απώλεια του προέδρου του Εργοτέλη (και πρώην προέδρου της Super League), Απόστολου Παπουτσάκη, βύθισε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Super League και ΕΠΟ πέραν των συλλυπητήριων, μεταθέτουν κατά μια ημέρα τα διοικητικά τους συμβούλια, γεγονός το οποίο επηρεάζει και τον Ηρακλή. Η αγωνία παρατείνεται κατά μια ημέρα, όχι όμως η ουσία της αποκατάστασης του Ημίθεου.
Η σημερινή μέρα επρόκειτο να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μια μέρα κατά την οποία αναμενόταν η πολυθρύλητη πια απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με την προοπτική συμμετοχής του Ηρακλή στη Football League. Η απώλεια του Απόστολου Παπουτσάκη, παρατείνει την αγωνία στους "κυανόλευκους" κατά μια ημέρα. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, το Δ.Σ. της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, και ένα από τα θέματα συζήτησης που θα τεθούν από τον πρόεδρό του, Σοφοκλή Πιλάβιο, αναμένεται να είναι η επαναφορά του Ηρακλή (και των Καβάλα-Ολυμπιακού Βόλου) στη Football League.

Επιβεβλημένη η θετική έκβαση

Στην αυριανή συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα τοποθέτησης του Ηρακλή στη Football League. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ζήτημα, του οποίου η θετική έκβαση αποτελεί ηθικό μονόδρομο για τους κρατούντες. Για την ΕΠΟ που έχει παραδεχθεί την αδικία σε βάρος των "κυανόλευκων", έπειτα από την αλλαγή των κανόνων αδειοδότησης που επέβαλε μεσούσης της περιόδου η Super League, αλλά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, που προεκλογικά συνετάχθη πολλάκις δημόσια υπέρ του Ηρακλή αναγνωρίζοντας την αδικία. Ο μοναδικός τρόπος μετουσίωσης των λόγων, των προθέσεων και της αναγνώρισης της αδικίας σε πράξεις, είναι η παρουσία του Ηρακλή στη Football League.

"Χάρτινα" επιχειρήματα

Άλλωστε τα "επιχειρήματα"... εναντίωσης της συμμετοχής του Ηρακλή στη FL, που κυκλοφορούν και συζητούνται, καταρρέουν σαν "χάρτινος πύργος". Είναι δεδομένο πια (και πρέπει να το πάρουν όλοι απόφαση) πως ο Ηρακλής είναι ένας, πως η (διαλυμένη) ΠΑΕ δεν υπάρχει και πως τα χρέη αφορούν τους δημιουργούς τους. Βεβαίως η... μαγική λέξη "νομιμότητα" μπήκε ξαφνικά στο λεξιλόγιο φέτος, ενώ πέρσι ως εκ του θαύματος εξέλειπε από αυτό. Ο μόνος τρόπος της επί μέρους αποκατάστασης της αδικίας είναι η συμμετοχή του Ηρακλή στη Football League. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί ακόμη μια αδικία σε βάρος του Ημίθεου.

Σίγουροι σε Καβάλα-Βόλο!

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στην Καβάλα, όσο και στο Βόλο είναι απόλυτα βέβαιοι (!) για τη συμμετοχή στη Football League. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις και του προέδρου της ομάδας της Μαγνησίας, ο οποίος τόνισε χθες πως... "Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι 100% στη Β' Εθνική"! Έκανε λόγο για "διαβεβαιώσεις" συμπληρώνοντας με νόημα: "Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα και να λέμε τι θα πουν οι αρμόδιοι πριν απ' αυτούς", ενώ αναφέρθηκε και σ' ένα ακόμη σημαντικό θέμα: "Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας δεχθούν στη Football League. Τότε θα μιλάμε για πραξικόπημα"!

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: