Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Θέση μου να επιστρέψει ο Ηρακλής στη Superleague»

Το μέλος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», σημειώνοντας πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έχει θέσει ακόμη το θέμα της ανόδου του Ηρακλή στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης της ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε πως η δική του θέση είναι να επιστρέψει ο «Γηραιός» στη Superleague.

Αρχικά τόνισε για την αυριανή συνεδρίαση της ΕΠΟ: «Υπάρχει ημερήσια διάταξη στο ΔΣ και δεν υπάρχει κανένα θέμα για το μέλλον του Ηρακλή, του Ολ. Βόλου και της Καβάλας. Θα έπρεπε να υπάρχει ήδη θέμα για να είναι προετοιμασμένοι οι 20 σύμβουλοι. Το θέμα είναι το φέρει ο πρόεδρος το ζήτημα και τι εισήγηση θα υπάρξει από την πλευρά του. Εγώ θα πω να επιστρέψει ο Ηρακλής στη Superleague» και συνέχισε:

«Εμείς δεν μπορούμε σαν σύμβουλοι να το θέσουμε. Αν έχει πει ότι θα το φέρει νομίζω ότι θα το φέρει. Η αντιπολιτευτική θέση μας είναι ο Ηρακλής να επιστρέψει στη Σούπερλιγκ. Ο πρόεδρος όμως μπορεί να πει πως δεν συζητείται γιατί δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Όπως μπορεί να παρανομήσει το ΔΣ και να παίξει ο Ηρακλής στη Β' μπορεί να το κάνει και με τη Superleague. Γιατί να μην γίνει με τον Ηρακλή που δεν υποβιβάστηκε από την ΕΕΑ, αλλά επειδή δεν πήρε αδειοδότηση. Αυτή δεν ισχύει πλέον, άρα γιατί να μην επιστρέψει στην Superleague. Υπάρχουν ηθικοί φραγμοί όμως. Δεν μπορείς να παίρνεις όποιες αποφάσεις θέλεις. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε όλες τις υποθέσεις στο διαιτητικό δικαστήριο το οποίο συστήνονταν όποτε ήθελε ο Πιλάβιος επί παντός επί στητού. Αυτό έχει ορισθεί για ορισμένες αποφάσεις σύμφωνα με το καταστατικό».

Για τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Ηρακλής σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία: «Έστω ότι πήραμε μια απόφαση και ο Ηρακλής πάει στην Α' Εθνική. Με ποιο ΑΦΜ θα πάει; Αυτό έχει σχέση. Είναι ένα νέο νομικό πρόσωπο. Αν πάει με το παλιό ΑΦΜ τα άλλα τα χρέη που είχε θα πάψουν να υπάρχουν; Και με τι ομάδα θα αγωνισθεί; Είναι πάρα πολλά που θα πρέπει να τρέξουν αν θα ανέβουν ο Βόλος η Καβάλα και ο Ηρακλής στην πρώτη κατηγορία. Δεν μπορώ να πάρω μόνος μου τέτοιες αποφάσεις από την στιγμή που δεν είμαι στην προεδρία της ΕΠΟ».

Στον επίλογό του υπογράμμισε: «Το να διορθώνεις κάτι άδικο με άλλη άδικη απόφαση δεν είναι λύση. Η πρόθεσή μου είναι να πάει ο Ηρακλής να πάει στην Α Εθνική, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με τους άλλους δύο. Τα πράγματα θεωρούνται δύσκολα ως προς την συμπεριφορά του προεδρείου της ομοσπονδίας, ανάλογα με το τι θα μας φέρουν να συζητήσουμε. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι ανακόλουθος ο πρόεδρος».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: