Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο τζίρος δεν ανεβαίνει με τίποτα!!

Θα μπορούσες να πεις "πενία τέχνας κατεργάζεται" ή "μάζευε κι ας είναι και ρώγες". Και στα δύο μέσα είσαι. Σχετικά δηλαδή με τις πρωτοβουλίες στον Αρη για να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο τζίρος δεν ανεβαίνει με τίποτα
Χθες έγινε ραδιομαραθώνιος. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν τα συλλεκτικά μπλουζάκια. Τα 1.914 από αυτά είναι κίτρινα κι αναφέρουν «Στα δύσκολα πάντα εμείς».
Βγήκαν ακριβώς 1.914 που είναι η χρονιά που ιδρύθηκε ο Αρης και τα πουλάνε στη φτήνια. Ενα δεκάρικο γιούρο έκαστον. Ταυτόχρονα όμως κυκλοφορούν 98 συλλεκτικά μαύρου χρώματος και υψηλής ποιότητας σε μακό. Γράφουν απάνω «Ιούλιος 2012, ήμουν κι εγώ εκεί». Εκαστον τρακόσια ευρώ. Και βγήκαν 98 όσα χρόνια έχει ιστορία ο Αρης.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν για τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι μέρες περνάνε, ο μήνας κοντεύει να τελειώσει, αλλά το ένα δεκάρικο εκατομμύρια γιούρο που είχε υπολογίσει μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν βγαίνει με τίποτα. Ούτε ένα δίφραγκο δεν έχει μαζευτεί μέχρι τώρα. Κι από τον άλλο μήνα αρχίζουν τα μπάνια του λαού. Οσο και να βοηθάνε οι πρώην ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην προσπάθεια, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο τζίρος δεν ανεβαίνει με τίποτα.
Ο Αλαφούζος λοιπόν κάτι πρέπει να κάνει. Θα μπορούσε στην καμπάνια αυτή για τη «Συμμαχία» να επιστρατεύσει και επώνυμους Παναθηναϊκούς. Γνωστά πρόσωπα που κάνουν γκελ στον κόσμο: τον Χρήστο Παπουτσή, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Παύλο Τσίμα, τη Λιάνα Κανέλλη, τους αδελφούς Θάνο και Ανδρέα Μικρούτσικο (φωτό), τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τον Κουλούρη.
Να βγει σε τηλεοπτικό σποτ ο Κίμωνας και να κάνει μπαμ. Με εμφυτευμένα μαλλιά, λίφτινγκ στα μάγουλα και στις σακούλες κάτω από τα μάτια και με ελαφρύ πέρασμα από μπογιά σε βλεφαρίδες και φρύδια, σχεδόν καινουργής. Και να μιλάει σαν δεύτερος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός για σένα. Να ρωτάς τι μπορείς να κάνεις εσύ γι' αυτόν».
Δεν θα ήταν κακή ιδέα επίσης να κυκλοφορήσουν και μπλουζάκια όπως έγινε στον Αρη. Τα 1.908 που θα αντιστοιχούν στο έτος ίδρυσης του Παναθηναϊκού να είναι λευκά. Και να αναφέρουν το σλόγκαν «ΠΑΟ, θρησκεία, συμμαχία». Καλής ποιότητας και στην υψηλή τιμή των 500 ευρώ εκαστον, αφού θα απευθύνονται στους εύπορους φίλους της ομάδας.
Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν εκατό χιλιάδες πράσινα μπλουζάκια. Με αναφορά στο νταμπλ του 2010. Μπροστά θα έχουν τη φωτογραφία του Πατέρα με το πούρο κι από κάτω το μότο «ο άνθρωπος που κέρδισε τον Κόκκαλη κι έδιωξε τον Γκαγκάτση από το ποδόσφαιρο».
Κι από πίσω τιμής ένεκεν τον Σισέ για να μην πει κανείς ότι ο πρόεδρος του νταμπλ θέλει να μονοπωλήσει τη δόξα. Κι επειδή 100.000 μπλουζάκια έχουν σημαντικό κοστολόγιο, μπορεί να το αναλάβει προσωπικά ο Νικόλας Πατέρας. Που πάντα είναι κοντά στον Παναθηναϊκό και παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις εξελίξεις. Αυτά.
Τόπο στα νιάτα. Ψήφο στον Νικήτα Κακλαμάνη για γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 
- Observer
Απέδειξε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση
ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει τραγουδήσει ο Στράτος Διονυσίου: «Οσο υπάρχει τράπουλα, θα βγαίνουνε ρηγάδες κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες». Ετσι και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μεγάλη των παραγόντων σχολή είναι ανεξάντλητη. Παρατηρώντας τον εμβληματικό κ. Κλάδο, που ανέλαβε πρόσφατα να σηκώσει το τεράστιο βάρος της προεδρίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, διαπιστώνεις ότι αναβιώνει η εποχή Τσιτσόπουλου, αν και φυσιογνωμικά είναι φτυστός ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο μουσικοσυνθέτης. Κι αυτό σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση και το στάιλινγκ.
Επί του πρακτέου, ο κ. Κλάδος απέδειξε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Τη μια μέρα δημοσιεύθηκε σ' ένα ταπεινό μονόστηλο στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ ότι το ΙΚΑ έστειλε μπουγιουρντί 500.000 ευρώ. Η αντίδραση του Κώστα Κλάδου ήταν άμεση, όπως των Κρητών όταν έπεσαν στο νησί τους οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στον πόλεμο:
«Στόχος των αρμοδίων του ΙΚΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι θέλουν να βλάψουν την ΠΑΕ ΟΦΗ. Ενέργεια που εμείς δεν θα ανεχτούμε. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην τοπική κοινωνία και στους φιλάθλους της ομάδας, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο». Σωστός ο παίκτης. Οποιος ζητάει τα λεφτά που οφείλονται στο κράτος, αναλαμβάνει και τις συνέπειες και σαν φυσικό πρόσωπο και σαν υπάλληλος. Επαναλαμβάνω λοιπόν: έχει καμία πιθανότητα να γλιτώσει αυτός ο τόπος;
Μόνο ο Ομηρος μπορεί να σκιαγραφήσει τον Δώνη
ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσω ότι έχω συγκλονιστεί από το γεγονός. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω από το σοκ. Οταν διάβασα, δηλαδή, άρθρο σχετικά με τον Γιώργο Δώνη μετά την ιστορικής σημασίας ισοπαλία 0-0 με τη Μαγιόρκα στο φιλικό ματς προετοιμασίας. Αντιγράφω, λοιπόν, χτυπώντας τα πλήκτρα με χέρια τρεμάμενα: «Ο Δώνης έχει προσθέσει σημαντικά στοιχεία στην τακτική του. Δουλεύει ακόμα πιο ολοκληρωμένα το 4-4-2... Συνεννοείται με τους συνεργάτες του με κλειστά τα μάτια... Ο ''δικέφαλος'' είναι πλέον μια οικογένεια... Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα...
Ο Γιώργος Δώνης είναι σκληρός και με τον εαυτό του». Μιλάμε για μνημείο. Επιπέδου σαν τον Παρθενώνα που έφτιαξαν ο Ικτίνος κι ο Καλλικράτης. Ισως μόνο ο Ομηρος, αν και τυφλός, θα μπορούσε να σκιαγραφήσει με τόση γλαφυρότητα το προπονητικό φαινόμενο «Γιώργος Δώνης».
Και να αποτυπώσει στο άψυχο χαρτί τις σπάνιες αρετές του Ελληνα τεχνικού, που πέραν όλων των άλλων έχει καταφέρει να συνεννοείται με τους συνεργάτες του σαν να παίζει τυφλόμυγα. Ενώ ο Μουρίνιο, όταν τους μιλάει, έχει τα μάτια ανοιχτά. Σκέψου τι έχει να γίνει όταν κερδίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον Πανθρακικό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ότι συνεχίζεται η απεργία στη Χαλυβουργία σημαίνει ότι πρέπει να είναι κλειστή η μία λωρίδα της εθνικής οδού;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: