Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ελευθεριάδης: «Είμαστε αισιόδοξοι»

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Σάκης Ελευθεριάδης, φάνηκε αισιόδοξος στον «αέρα» του «Αθλητικού Metropolis», για την αυριανή απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με το ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Αρχικά απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις Χατζηαποστόλυ σχετικά με το αν το θέμα του Ηρακλή έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης: «Είμαστε στις επάλξεις και είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν θα σχολιάσω το τι είπε ο κύριος Χατηαποστόλου για ευνόητους λόγους. Δεν είναι στα θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι αύριο το θέμα θα συζητηθεί στην ΕΠΟ« και πρόσθεσε σχετικά με τις προθέσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου:

« Δεν λέω ότι αποτελεί δημόσια δέσμευση του κυρίου Πιλάβιου, αλλά αποτελεί πληροφόρησή μας. Δεν μπορώ να πω τι απόφαση θα λάβει η ΕΠΟ. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω των φετινών και των περσινών γεγονότων»

Για το αν η υπόθεση του Ηρακλή σχετίζεται με αυτές των Ολ. Βόλου και Καβάλας: «Στο νομικό κομμάτι δεν έχει σχέση. Αλλά στο κομμάτι της αδικίας σαφώς και έχει, σε σχέση με τις περσινές αποφάσεις που ήταν παράνομες. Αλλά για άλλο λόγο υποβιβάστηκε ο Βόλος και η Καβάλα και για άλλο ο Ηρακλής. Θεωρητικά η αυριανή απόφαση θα αφορά και τις τρεις ομάδες».

Για τις δηλώσει Ιωαννίδη σχετικά με την κατάργηση της Football League 2 και κατά πόσο θα επηρεάσει μια τέτοια εξέλιξη της ομάδα του Ηρακλή: «Δεν μπορώ να το κρίνω αυτή τη στιγμή. Ο Ηρακλής αφορά ξεχωριστή περίπτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί δεν υπήρχε λόγος να υποβιβαστεί από την Superleague. Αυτό που είπε ο κύριος Ιωαννίδης δεν έχει να κάνει άμεσα με τον Ηρακλή, αλλά σε βάθος χρόνου, ενδεχομένως ναι».

Για τη θέση του Βασίλη Χατζηαποστόλου να επιστρέψει ο «Γηραιός» στην πρώτη τη τάξει κατηγορία: «Η γνώμη του κυρίου Χατζηαποστόλου είναι χρήσιμη. Η θέση του αντικατοπτρίζει πλήρως τη θέση του Ηρακλή, ότι η ομάδα θα πρέπει να επανέλθει από εκεί που υποβιβάστηκε».

Για τα νομικά κολλήματα που ίσως υπάρξουν σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του Ηρακλή στη Superleague: «Θα πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι αν υπάρχουν νομικά κολλήματα, τα ίδια υπήρχαν και πέρσι με τον παράνομο υποβιβασμό μας. Για τα νομικά κολλήματα θα πρέπει να τα δούμε. Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με κανένα σύμβουλο της ΕΠΟ. Θα πρέπει να εφαρμοστεί η ισονομία όμως».

Για το θέμα του ΑΦΜ: «Ο Ηρακλής αφανίστηκε με μία απόφαση. Ήταν πρωτόγνωρη και άδικη. Με αυτό ως βάση, ο ΓΣ αποφάσισε τη διάλυση της ΠΑΕ. Είναι θέμα ωρών ή ημερών να δημιουργηθεί νέο ΑΦΜ για ΠΑΕ. Ο Ηρακλής είναι ένας. Το νομικό πρόσωπο που υπήρχε πέρσι κάποιοι αποφάσισαν να το διαλύσουν και να το εξοντώσουν. Η ιστορία μιας ομάδας είναι μία όμως».

Για το αν αποτελεί παράνομη ενέργεια η άνοδος του Ηρακλή: «Αυτό που ζήτησε ο Ηρακλής και δεν εφαρμόστηκε ήταν να ισχύσει ο νόμος. Να πέσουν και οι άλλες ομάδες. Άρα όταν λέμε ότι είναι παράνομο να ανέβει ο Ηρακλής τα άλλα είναι σύννομα;».

Στoν επίλογό του τόνισε: «Θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Έχουμε κάνει κάθε τι δυνατό για να αποκατασταθεί το δίκιο της ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η ομάδα και στην πράξη. Όλες αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες ήρθε η ώρα να πάρουν σάρκα και οστά».

πηγή:  metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: