Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Όταν τα... σκάνε για αμυντικούς!!

Όταν τα... σκάνε για αμυντικούς!
Η μετακίνηση του Τιάγκο Σίλβα από τη Μίλαν στην Παρί Σεν Ζερμέν κόστισε 42 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Παρισιού. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, ούτε η πιο χαρακτηριστική, που μια ομάδα ξοδεύει ένα «πακτωλό» χρημάτων για τη μεταγραφή ενός αμυντικού. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις πιο ακριβές μεταγραφές παικτών που αγωνίζονται στην άμυνα, στο διεθνές ποδόσφαιρο.

1.Ρίο Φέρντιναντ Από την Λιντς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2002
(κόστος μεταγραφής 46 εκατ. ευρώ)


Ο Λονδρέζος στην καταγωγή Φέρντιναντ από ηγέτης στην άμυνα της Λιντς, μεταγράφηκε στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού τότε, κάτι που παραμένει μέχρι τώρα. Φέτος κλείνει 11 χρόνια παρουσίας στο «Ολντ Τράφορντ», έγινε αρχηγός της ομάδας και κατέκτησε με την κόκκινη φανέλα 12 τρόπαια συνολικά, με κορυφαία στιγμή το Champions League του 2008.

2.Τιάγκο Σίλβα Από τη Μίλαν στην Παρί Σεν Ζερμέν 2012
(κόστος μεταγραφής 42 εκατ. ευρώ)


Ο Βραζιλιάνος έλεγε ότι ήθελε να μείνει για μεγάλο διάστημα στη Μίλαν και να γίνει αρχηγός της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που τον προσέγγισε πρώτη αλλά τελικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση 42 εκατ. ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αναμφίβολα αποτελεί την πιο «ηχηρή» μεταγραφή επί εποχής Αράβων στον παριζιάνικο σύλλογο, ακολουθεί πιθανότατα και ο Ιμπραΐμοβιτς.

3.Ντάνιελ Άλβες Από τη Σεβίλλη στην Μπαρτσελόνα 2008
(κόστος μεταγραφής 35.5 εκατ. ευρώ)


Έφτιαξε το όνομα του στη Σεβίλλη όταν και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο UEFA και μάλιστα δυο σερί χρονιές. Οι «μπλαουγκράνα» επένδυσαν πάνω του και έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του κόσμου, με μεγάλες ικανότητες επιθετικά. Στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές στα πρώτα τρία χρόνια παρουσίας του στη Βαρκελώνη.

Υπάρχουν ακόμη τέσσερις περιπτώσεις αμυντικών που κόστισαν ακριβώς το ίδιο ποσό στις νέες τους ομάδες (30 εκατ ευρώ) και αυτοί είναι:

Φάμπιο Κοεντράο Από την Μπενφίκα στη Ρεάλ Μαδρίτης 2011

Πέπε Από την Πόρτο στη Ρεάλ Μαδρίτης 2007

Αλεσάντρο Νέστα Από τη Λάτσιο στη Μίλαν 2002

Λιλιάμ Τιράμ Από την Πάρμα στη Γιουβέντους 2001


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: