Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Βοηθός του Φαν Γκάαλ ο Κλάιφερτ!!

Βοηθός του Φαν Γκάαλ ο Κλάιφερτ
Το πόστο του βοηθού προπονητή στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας θα αναλάβει ο Πάτρικ Κλάιφερτ. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ διαδέχθηκε τον Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ στην τεχνική ηγεσία των «οράνιε» και επέλεξε τον πρώην άσο του Άγιαξ, της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα ως «το δεξί του χέρι».

Μετά την αποτυχημένη πορεία της Ολλανδίας στο Euro στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας αναμενόταν αλλαγές στην ομάδα. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής.

Σε ρόλο βοηθού στον πάγκο θα είναι ο Πάτρικ Κλάιφερτ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:

«Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για αυτόν και του προσφέρεται έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην προπονητική του καριέρα», τόνισε ο Γιαπ Μάνστερμαν στην ολλανδική εφημερίδα «Telegraaf» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με την παράλληλη συμμετοχή του στο προπονητικό επιτελείο της Τβέντε:

«Η δουλειά του στην εθνική θα συνδυαστεί χωρίς πρόβλημα με τη θέση που έχει στην Τβέντε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαν Γκάαλ ήταν αυτός που ανέβασε τον Κλάιφερτ από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, στη συνέχεια τον πήρε μαζί του στην Μπαρτσελόνα και όπως είναι φυσικό τον γνωρίζει πολύ καλά και τον εμπιστεύεται απόλυτα στα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: