Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Δώνης φτιάχνει την τύχη του στον ΠΑΟΚ!!

Προ ημερών, δηλαδή τον καιρό που άρχιζε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, έγραφα τη σκέψη μου για το πόσο άτυχος στέκεται, για δεύτερη φορά, ο Γιώργος Δώνης στην προπονητική καριέρα του... Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο Δώνης φτιάχνει την τύχη του στον ΠΑΟΚ
Επειδή αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να μείνει και πάλι αστήρικτος στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας, λόγω της πιθανότητας μιας «ξαφνικής» αποχώρησης του Ζήση Βρύζα. Τις τελευταίες ημέρες, με όσα ακούω, διαβάζω και μαθαίνω αντιλαμβάνομαι ότι με τη δουλειά του Δώνη και την τύχη της ΠΑΕ στην υπόθεση του Σταφυλίδη, δημιουργείται η προοπτική να τη «γλιτώσει» ο προπονητής και να μην δει τον πρόεδρο που τον πήγε στον ΠΑΟΚ να αποχωρεί.

Δεν χρειάζεται να ζει κανείς στη Θεσσαλονίκη αυτή την εποχή για να αντιληφθεί τη μέση τάση των φίλων του ΠΑΟΚ να απομακρυνθούν από τις κερκίδες της Τούμπας. Μιλούν μόνα τους τα εισιτήρια διαρκείας που κινούνται λιγότερο από ποτέ στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Πάνω όμως στην ώρα που ο Βρύζας ετοιμαζόταν (ή ετοιμάζεται) για μια τελευταία προσπάθεια να πείσει την πλατιά μάζα των ΠΑΟΚτσήδων να βάλουν πλάτη, να στηρίξουν και να έχουν πίστη στη φετινή προσπάθεια, όντας περίπου αποφασισμένος να αποχωρήσει αν ξαναδιαπιστώσει ότι ο κόσμος δεν τον ακολουθεί, ήρθαν τα μαντάτα της προόδου του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και το ISO που έβαλε στη δουλειά του Δώνη ο Πάμπλο Γκαρσία. Ειδικά αυτό, το παράσημο που έβαλε ο τελευταίος στη δουλειά του προπονητή ισοδυναμεί σε εντυπώσεις με μια καλή μεταγραφή. Διότι ο Γκαρσία είναι ο τελευταίος που εμπνέει τον μέσο ΠΑΟΚτσή και ειδικά το κοινό που στήριξε ενεργά στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων την προσπάθεια της ΠΑΕ.

Τα καλά μαντάτα από την προετοιμασία, η καλή πρώτη εντύπωση αγωνιστικά, όπως και το εγκώμιο του Γκαρσία για τον Δώνη πιθανόν να μην αποδεικνύονταν αρκετά για να «κρατήσουν» τον Βρύζα, διότι δεν του έδιναν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που οδηγείται η ΠΑΕ. Πάνω στην ώρα όμως ήρθε το –για τα σημερινά δεδομένα– θαύμα της πώλησης των δικαιωμάτων του Σταφυλίδη με παραμονή του παίκτη για τη νέα σεζόν, με το οποίο η ΠΑΕ καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της χασούρας της από τις χαμηλές πωλήσεις των διαρκείας, αλλά και η ξαφνική επιτάχυνση του Ιβάν Σαββίδη στη διαδικασία απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών για να ανακουφίσουν τον Βρύζα και να του δώσουν χρόνο να σκεφτεί πιο καθαρά, να κάνει υπομονή και να στηρίξει το project που παρέδωσε στον Δώνη.
Ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αναγκαίο για το επαγγελματικό πρωτάθλημα να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ και να σταθεί στα πόδια του, εταιρικά και αγωνιστικά. Οχι μόνο επειδή θα βοηθήσει την εικόνα της ερχόμενης Super League, αλλά και επειδή παρουσιάζει μια καλή, για τα ελληνικά δεδομένα, εφαρμογή του πλάνου εκπαίδευσης και προώθησης των πιτσιρικάδων, το οποίο θα εμπνεύσει, αν επιτύχει. Στον ΠΑΟΚ αυτή η δουλειά δεν άρχισε χθες. Οι πιτσιρικάδες εκπαιδεύονταν καλύτερα από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Θοδωρή Ζαγοράκη κι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει να δρέπει τους καρπούς.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: