Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Πέρεθ: «Ντροπιαστική ήττα, αλλά…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με φανερή διάθεση να «χαμηλώσει» τους τόνους, μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 από την Άλκορκον, εμφανίστηκε ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο πρόεδρος της «βασίλισσας» αναγνώρισε το δίκιο των οπαδών και τις φωνές τους για την ντροπιαστική ήττα, αλλά συνέστησε ηρεμία προκειμένου η ομάδα να καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να υλοποιήσει τους στόχους της.

Άλλωστε… «έχουμε μόλις δυο μήνες που βρισκόμαστε σε αγωνιστική δράση. Ο προπονητής είναι καινούριος, έχει ένα διαφορετικό σύστημα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά και υπάρχουν πολλοί καινούριοι παίκτες. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην ομάδα προκειμένου να προσαρμοστούν και είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν θα πρέπει να δημιουργείται κρίση», είπε ο ισχυρός παράγοντας του ισπανικού συλλόγου.

Ασφαλώς, η ήττα των πολυδιαφημισμένων αστέρων της Μαδρίτης από τους «άσημους» ποδοσφαιριστές μιας ομάδας τρίτης κατηγορίας δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Πέρεθ, αλλά φαίνεται ότι η συνέχεια είναι αυτή που τον ενδιαφέρει. Όπως είπε: «Η ήττα από την Άλκορκον ήταν ντροπιαστική, αλλά συνιστώ στους οπαδούς μας ηρεμία. Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι και θα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές. Επιπλέον, οι τραυματισμοί δεν μας βοήθησαν καθώς είχαμε δεκαπέντε μέσα σε λίγους μήνες».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του στην «As», ο πρόεδρος των «μερένχες» θυμήθηκε την περίοδο 2000-01, όταν η ομάδα του (σ.σ. Ρεάλ Μαδρίτης) είχε αποκλειστεί από την Τολέδο (ομάδα τρίτης κατηγορίας) στο Copa Del Ray, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Επικαλούμενος την μνήμη του λοιπόν, ο Πέρεθ υπενθύμισε ότι: «Αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο, αλλά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φυσικά και δεν είναι ωραίο για έναν πρόεδρο να βλέπει την ομάδα του έτσι, αλλά είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρουμε πώς να κερδίσουμε, αλλά επίσης γνωρίζουμε και πώς να χάνουμε! Αναγνωρίζουμε ότι η Άλκορκον ήταν καλύτερη ομάδα από την Ρεάλ Μαδρίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: