Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Υπέγραψε διετές ο Παπανικολάου


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Κίτρινος» και επίσημα είναι από την Πέμπτη (29/10) ο Χρήστος Παπανικολάου (24χρ., 1,95), καθώς ο νεαρός γκαρντ έπεισε τον Φώτη Κατσικάρη και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη για δυο χρόνια.

Ο Παπανικολάου, που το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με τους Θεσσαλονικείς, επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες του Αρη.

«Η Κ.Α.Ε. Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Παπανικολάου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο 24χρονος γκαρντ, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες των «κίτρινων» και τα δύο προηγούμενα χρόνια ανήκε στην Α.Ε.Λ., προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή της ομάδας για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου (31/10) με τον Π.Α.Ο.Κ.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Αρης.

Το βιογραφικό του Χρήστου Παπανικολάου:

Ημερομηνία γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1985
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
Ύψος: 1,95μ.
Θέση: Γκαρντ
Προηγούμενες ομάδες: Ακαδημίες Άρη, Τρίκαλα, Ξάνθη, Μ.Ε.Ν.Τ., Α.Ε.Λ.

Στατιστικά περιόδου 2008-09 (σε 22 παιχνίδια με την Α.Ε.Λ. με μέσο όρο συμμετοχής 12’40’’):
3,86 πόντοι μ. ό. - 16/20 β. (80%), 12/31 δπ. (39%), 15/43 τρ. (35%)
7 ριμπάουντ (μ. ό 0,32)
14 ασίστ (μ. ό. 0,63)
18 λάθη (μ. ό. 0,82)

Στους ισχυρούς ο Αρης

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή του Αρη πραγματοποιείται την Παρασκευή (30/10) στη Βαρκελώνη η κλήρωση της κανονικής περιόδου του EuroCup. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), στο Ολυμπιακό Αθλητικό Μουσείο της Βαρκελώνης.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουν στη φάση των ομίλων τις Μπενετόν (Ιταλία), Λε Μαν (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία), Γιοβεντούτ Μπανταλόνα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Σπιρού (Βέλγιο) και Βέντσπιλς (Λετονία). Οι 32 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα θα σχηματίσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων (μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας).

Τα γκρουπ δυναμικότητας του EuroCup:

Α’ γκρουπ: Αρης (Ελλάδα), τις Μπενετόν (Ιταλία), Λε Μαν (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία), Γιοβεντούτ Μπανταλόνα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Σπιρού (Βέλγιο), Βέντσπιλς (Λετονία).

Β’ γκρουπ: Χέμοφαρμ (Σερβία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ζάνταρ (Κροατία), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Αζοβμάς Μαριουπόλ (Ουκρανία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία).

Γ’ γκρουπ: Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία), Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Σολέ (Γαλλία), Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία), Μπιέλα (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Τράιαμφ Λιουμπέρτσι (Ρωσία), Γαλατασαράι (Τουρκία).

Δ’ γκρουπ: Πανελλήνιος (Ελλάδα), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Βαλένθια (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρόζε Μπάσκετς (Γερμανία), Τέραμο (Ιταλία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Νικητής ζευγαριού Μπιλμπάο (Ισπανία) - Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: