Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγές από τη FIBA!!

FIBA-2014-Official-ball
Αλλάζουν τα δεδομένα και στο Μουντομπάσκετ, όπως καλή ώρα έγινε και με τα του ποδοσφαίρου, καθώς αυξάνονται οι ομάδες σε 32 στην τελική φάση…και πάει ανατολικά σε μονή χρονιά, για να μην συμπίπτει με του Μουντιάλ του ποδοσφαίρου.
Είναι γεγονός πώς πολλοί από τους χορηγούς των Ολυμπιακών, του ποδοσφαίρου, του Στίβου, του Υγρού Στίβου, αλλά και του Μπάσκετ πλέον είναι κοινοί. Μάλιστα για να μην συμπίπτουν στο εξής το Μουντομπάσκετ με το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου, ήτοι να γίνονται την ίδια χρονιά κι ενώ υπάρχει και η Χειμερινή Ολυμπιάδα, αποφάσισαν οι άνθρωποι της  FIBA, να αλλάξουν χρονιά.
Ετσι με το δεδομένο ότι αλλάζουν και την μορφή της τελικής φάσης, οι άνθρωποι που κατευθύνουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ, αποφάσισαν την αύξηση των ομάδων σε 32 στην τελική φάση, όπως γίνεται και με το ποδόσφαιρο πλέον, αλλά και να πάνε το επόμενο Μουντομπάσκετ το 2019, για να αποφύγουν…. τον συνωστισμό και με τα τηλεοπτικά και με τους χορηγούς, την ίδια χρονιά (2018), με το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου.
Περισσότερες ομάδες, περισσότερα κέρδη, από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και διαφημίσεις, επιθυμούν διακαώς και οι της FIBA και γι αυτό…άνοιξαν την ψαλίδα και πάνε σε προολυμπιακή χρονιά, ώστε να δώσουν ,όπως θα γίνει και τώρα, την απευθείας πρόκριση όχι μόνον στην νικήτρια (φέτος), αλλά και στους φιναλίστ (2η και 3η θέση), να πάνε απευθείας στους Ολυμπιακούς.
Όλα για την FIBA και την επόμενη διοργάνωση….που βλέπει ανατολικά, καθώς επίσημα από τον περασμένο Ιούλιο και φαβορί για το 2019, είναι οι Φιλιππίνες, οι οποίες εγκαινίασαν τον εν λόγω μήνα, το εντυπωσιακό κλειστό Στάδιο “Philippines Arena”, στην περιοχή της Βικτόρια, με χωρητικότητα 51.000 θεατών. Οι Φιλιππίνες έχουν όμως άλλες τρεις εντυπωσιακές και ολοκαίνουργιες, από το 2012 αρένες, όπως είναι η Phil Sport Arena στο Πάσιγκ με 10.000 θεατές, η Smart Araneta Coliseum, με 22.000 θεατές και η Mall Asia Arena με 18.000 θεατές, για να υποδεχθούν τους αστέρες του μπάσκετ.
Όμως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη η Γαλλία με την Γερμανία (ίσως και για συνδιοργάνωση), οι τρεις Βαλτικές χώρες (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία), από κοινού με την Φινλανδία, η Βενεζουέλα που διοργάνωσε το προολυμπιακό του 2012 και το Αμερικανικό πρωτάθλημα του 2013, αλλά και το Πουέρτο Ρίκο, με την Βραζιλία, αλλά και την Ρωσία.Οι τελευταίες δύο χώρες….μάλλον θα αναμετρηθούν για το 2023.
Η τελική απόφαση από την FIBA, για την διοργάνωση του 2019, που θα είναι και κοντά στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, θα παρθεί τον Μάϊο του 2015, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τυις υποψηφιότητες μέχρι τον προσεχή Νοέμβρη.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό από την FIBA, πώς θα συναποφασίσει τον Μάϊο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ θα αλλάξουν πλέον χρονιά και οι διοργανώσεις των ηπείρων, από το 2018 και μετά.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: