Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Αργά ξύπνησαν»

Μπάμπης Αποστολίδης
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος και φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Αποστολίδης.
Μίλησε για το θέμα του Στέφανου Αθανασιάδη, τον Ιβάν Σαββίδη και τις κασέτες της ΕΥΠ. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4.
Για τον Ιάκωβο Αγγελίδη τόνισε αρχικά:
«Είναι το μοντέλο των Ευρωπαϊκών ομάδων. Πάντα στον ΠΑΟΚ αποφάσιζε ο μεγαλομέτοχος».
Για τις καθυστερήσεις των μεταγραφών που δεν έγιναν κιόλας είπε:
«Έχουμε παράλογες απαιτήσεις ως κόσμος του ΠΑΟΚ. Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι συνεργάτης του Σαββίδη και έχω διαφωνήσει με την υπόθεση Γκαγκάτση και με συμβουλεύεται και δεν τον συμβουλεύω. Άρα μπορώ και μιλάω ελεύθερα προς όλους. Αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση με τον Άρη ή την ΑΕΚ από τα χρέη. Ότι είμαστε στην κατηγορία και μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ, ΟΥΕΦΑ και για άλλα θέματα οφείλεται στον Σαββίδη. Δεύτερον στην τσέπη του Σαββίδη δεν μπορεί να μπει κανένας, ούτε μπορεί να ξέρει πόσα διαθέτει και με ποιον τρόπο. Επομένως εάν αυτό μπορεί ή αν αυτό θέλει το κάνει.
Αντιθέτως αν υπάρχουν άλλοι που μπορούν ή έχουν να διαθέσουν και να κάνουν καλύτερα πράγματα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Το ότι δεν είμαι ευχαριστημένος για το ότι ήθελα περισσότερες μεταγραφές και ενδυνάμωση της ομάδας, χάρηκα πολύ και γω θέλω ένα ρόστερ σαν της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Μια φορά ο Σαββίδης μου είπε πως αν η ομάδα δεν λειτουργήσει και το χρήμα θα τελειώσει κάποια στιγμή.
Φαίνεται πως μπαίνει σε μια στερεή δομή και οργάνωση και ότι ανέλαβε πρόεδρος ένας άνθρωπος σαν τον Αγγελίδη, αυτός ασχέτως αν τα χρέη δεν έχουν δημιουργηθεί επί εποχή του, είναι υπεύθυνος. Αυτό σημαίνει είτε ότι ο Σαββίδης έχει δρομολογήσει τα χρέη προς το δημόσιο, είτε τον έχει διασφαλίσει με άλλες εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το θέμα των χρεών ότι ο Σαββίδης θα είναι έτοιμος να πληρώσει για να μην έχει πρόβλημα. Τον νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ γιατί δεν τον ξέρω δεν μπορώ να τον κρίνω και στη συνέντευξη που άκουσα, μου άρεσε και δεν μου άρεσε και ήταν σαν πολιτικός».
Για το αν έχει ευθύνη ο Ζήσης Βρύζας για τα χρέη αν και έχει φύγει από την προεδρία απάντησε:
«Βεβαίως και έχει μέχρι να αποπληρωθούν τα χρέη και όσοι διετέλεσαν στη διοίκηση τόσο κατά τον χρόνο που δημιουργήθηκαν. Αφού ο Βρύζας είναι αιρετή διοίκηση έχει ευθύνη».
Για το αν παραμυθιάζουν τον ΠΑΟΚ με το θέμα των χρεών υπογράμμισε:
«Δεν νομίζω να τον παραμυθιάζουν γιατί έχουν έρθει σε συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο και περιμένουν την έγκριση της Τρόικας. Όπως ξέρετε οτιδήποτε έχει να κάνει με χρήμα, αν δεν βάλει την υπογραφή η Τρόικα δεν προχωράει. Υπάρχουν διάφορες νομικές λύσεις για το χρέος του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης σχεδιάζει να μείνει μακρόχρονα γιατί και το προπονητικό κέντρο της Θέρμης είναι μακρόχρονα, δεν κάνει τέτοιες επενδύσεις με τόσα εκατ. ευρώ χωρίς να μείνει. Από εκεί και πέρα αν διαφωνούμε με την τακτική του είτε στο θέμα που ενεργεί και ενεργεί λίγο σαν Σοβιετικά. Το ότι έχει την εξυπνάδα να φέρει μάνατζερ το αντιλαμβάνεται το έλειμα και το επικοινωνιακό πρόβλημα σαν πρόεδρος του ΠΑΟΚ και να μου το θυμηθείτε ότι θα ανοίξει φτερά σαν τον άλλον Δικέφαλο. Βλέπω ένα μέτωπο Σαββίδη-Μελισσανίδη εναντίον Μαρινάκη και Αλαφούζου. Αυτή είναι η διαίσθησή μου».
Για το θέμα Αθανασιάδη προσέθεσε:
«Λίγο αργά ξυπνήσαν οι Βρύζας και λοιποί και από την πρώτη στιγμή του έλεγα ότι όλο το δικό τους κλίμα έπρεπε να φύγουν ακόμη και οι καρέκλες. Εγώ αν ήμουν Κλάους χωρίς να μιλάω συναισθηματικά δεν θα υπέγραφα. Με έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσες ομάδες, μένω ελεύθερος σε ένα χρόνο και ουσιαστικά σε έξι μήνες μένω ελεύθερος και κάνω την συμφωνία για τον εαυτό μου και παίρνω όλα τα λεφτά για τον εαυτό μου. Γιατί να υπογράψω στον ΠΑΟΚ που με έχει υποτιμήσει και αν θέλετε και στο σώμα μου έχω το τατουάζ του ΠΑΟΚ γιατί γεννήθηκα ΠΑΟΚ και με έχει τόσα χρόνια με αυτό το μισθό και δεν με τακτοποιεί.
Ή λοιπόν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να του κάνει ένα γερό συμβόλαιο με ρήτρα για να φύγει τόσα χρήματα δίνεται στην ομάδα γιατί αν του κάνει γερό συμβόλαιο, τον ανεβάζει και στην Εθνική σκηνή. Ότι έκανε ο Ολυμπιακός ή αν δεν το κάνει και ήμουν μάνατζερ του Κλάους θα του έλεγα μην υπογράφεις. Είναι για τις ρήτρες μεταγραφών το θέμα. Το θέμα είναι τα χρήματα όλο του συμβολαίου και αυτή τη στιγμή ο Μαρινάκης έχει στείλει με 15,5 εκατ. τον Μανωλά εκ των οποίων να παίρνει τα έξι εκατ. περίπου. Εάν ο Κλάους δεν φτάσει σε ένα τέτοιο ποσό για να έχει τόσα χρήματα και με την απόδοση που έχει γιατί να κάτσει να υπογράψει; Τελείως ξερά το βλέπω το θέμα. Εάν πω ότι είναι ΠΑΟΚ τότε θα το σκεφτώ διαφορετικά και θα πω ότι κάθομαι με τα μισά γιατί είμαι ΠΑΟΚ και αυτό τον καλώ να κάνει. Ή να του δοθεί η ευκαιρία μέσα στα επόμενα χρόνια να κάνει μια καλή μεταγραφή στο εξωτερικό. Με τα 400.000 χιλιάρικα τι να συμφωνήσει; Αφού τον έχουν υποβαθμισμένο και δεν φταίει ο ίδιος. Μακάρι ο Κλάους να εξελιχθεί και ο Σαββίδης μετά το φιάσκο με τον Ολυμπιακό και του είπε ότι είσαι καλύτερος από αυτούς είχε δίκιο, αλλά δεν τον αφήνουν να το βγάλει προπονητικά ή ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω την γνώση. Αυτά νομίζω για τον Κλάους».
Για τις κασέτες με τις συνομιλίες κατέληξε:
«Ο Κορέας έχει κάνει τη δικιά του και υπάρχει ότι το θάψαμε το σώμα, το ξανά βγάλαμε, το ξανά βάλαμε. Είναι τρομερά που αφορούν άτομα της πολιτικής σκηνής που προσπαθούν να ανεβοκατεβάσουν κυβερνήσεις και ούτε τα κινέζικα τηλέφωνα τους έσωσαν. Ας προσέξουν τώρα όσοι μίλησαν να ζητάνε νομικές συμβουλές και όχι να επιτίθεται σε δημοσιογράφους. Όσοι είναι στις κασέτες της ΕΥΠ και υπόσχονται και τάζονται να ζητάν νομικές συμβουλές».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: