Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκλειστήκαμε, αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε!

Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που έγινε με την Εθνική ομάδα. Και δίκαιο βεβαίως, σύμφωνα με την απόδοση που είχε στο σημερινό παιχνίδι με την Σερβία.

Αποκλειστήκαμε, αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε
Γράφει ο Παναγιώτης Χορόζογλου
Αλλά, είναι κι αυτό το 5-0 της πρώτης φάσης που σιγά σιγά άρχισε να δημιουργεί προσδοκίες και όχι αδικαιολόγητα.

Είναι κι αυτή η ήττα με την μεγάλη διαφορά των 18 πόντων που και δεν χωνεύεται, αλλά και που χαλάει όλες τις εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει όσο έπαιζε στη Σεβίλλη αυτή η Εθνική ομάδα.

Είναι κρίμα και άδικο να μπαίνει στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ με το εντυπωσιακό 5-0 και ως η ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, να μένει έξω με μία μόλις ήττα και να επιστρέφει στη βάση της αποτυχημένη και έχοντας αποκλειστεί από μία ομάδα που ναι μεν σήμερα ήταν καλύτερη, αλλά είχε ήδη τρεις ήττες. Αυτές που όχι μόνο δεν πρόκειται να τις στοιχίσουν, αλλά μπορεί και να έχουν κάνει καλό στη Σερβία.
Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς παρεμπιπτόντως, έχει τύχη στη διοργάνωση, γιατί έχει καλή ομάδα, καλούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο και σίγουρα ο επόμενος αντίπαλος της δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο καθένας όμως παίρνει τον δρόμο.
Οι Σέρβοι μένουν στη Μαδρίτη, εμείς γυρίζουμε στην Ελλάδα και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Και μπορούμε να την κοιτάμε γιατί αυτή η Εθνική ομάδα έχει μέλλον. Έχει πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία από αρνητικά, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να την στηρίξουν για την επόμενη δεκαετία και αρκετούς ακόμη που έρχονται από πίσω. Χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται να μπουν κι άλλα σωστά υλικά σε ότι χτίστηκε σε αυτή την διοργάνωση και καθαρό μυαλό. Από όλους μας.
Τι έγινε σήμερα; Οι Σέρβοι πήγαν το παιχνίδι σε εκείνα τα σημεία που είχαν υπεροχή. Πολλές ατομικές προσπάθειες, πολλά εύστοχα σουτ και για πρώτη φορά η Ελληνική ομάδα να είναι από την αρχή ως το τέλος σε θέση συνοδηγού. Ακολουθούσαμε σε όλο το παιχνίδι, μικρές εκρήξεις που θύμισαν την ομάδα των προηγούμενων πέντε αγώνων και φυσιολογική κατάληξη στο τέλος, όσο άδικο και πικρό κι αν ήταν, από την στιγμή που τίποτα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.
Τι θα γίνει αύριο; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι και ποιοι θα δηλώσουν έτοιμοι στο επόμενο προσκλητήριο. Και ποιοι θα προσκληθούν βεβαίως. Έχει κι αυτό την σημασία του. Βάζοντας στην άκρη όλα τα άσχημα που έδειξε η Εθνική ομάδα σήμερα, λες και τα κρατούσε όλα τα αρνητικά της στοιχεία για αυτό το παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι υπάρχει μέλλον. Καλός προπονητής στον πάγκο, καλό επιτελείο, οι καλοί παίκτες κι αυτοί που θέλουν πραγματικά να παίζουν για την Εθνική ποτέ δεν έλειψαν, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι η υπομονή και κυρίως, η επιμονή. Τελειώσαμε από το Μουντομπάσκετ, αλλά αυτή η νέα Εθνική ομάδα μόλις τώρα αρχίζει..

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: