Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Να αποφύγουμε τα λάθη»

Δημήτρης Καλαϊτζίδηςφωτογραφία
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Μίλησε για τις μεταγραφές και για τη συνάντηση με τον κ. Γαλανό.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4.
Για το ότι η ομάδα θα πρέπει να «χτιστεί» από την αρχή τόνισε: «Θέλει το χρόνο της, αλλά νομίζω ότι ο βαθμός ετοιμότητας που θα έχουμε θα είναι επαρκές για να περάσουμε νικηφόρα στην πρεμιέρα και ότι ο χρόνος θα δουλεύει για εμας και θα έχουμε διπλό στόχο. Αφενός το επίπεδο της αγωνιστικής μας παρουσίας να είναι σε υψηλό επίπεδο και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν όπως το επιθυμούμε».
Για τη συνάντηση με τον κ. Γαλανό είπε:«Ναι είχαμε μια συζήτηση και συζητήσαμε γύρω απ’ όλα τα θέματα, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετό  και γι’ αυτό θα ξανά συναντηθούμε σήμερα για να μπορέσουμε να του δώσω την πραγματική εικόνα της ομάδας και να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο θα μπορεί να πιστέψει ο κόσμος και να υλοποιεί τις προσδοκίες του κόσμου και της διοίκησης».
Για τη συνεχή αλλαγή διοίκησης προσέθεσε:«Ήταν πολλές αρνητικές συγκυρίες και το ένα έφερε το άλλο. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα ξεκινάμε μία άλλη διαδρομή η οποία όλοι εκτιμούμε ότι είναι η καλύτερη αφετηρία για να δημιουργήσουμε έναν Άρη με μεγαλύτερη δυναμική από το παρελθόν, ωστόσο θα χρειαστεί λίγος χρόνος γιατί η αφετηρία μας είναι η Γ’ Εθνική. Δεν αλλάζει τίποτα, εκείνο που πρέπει να πούμε και να συμφωνήσουμε ποια είναι η αφετηρία της ομάδας και όχι ότι επιθυμούσαμε να έχουμε και βήμα-βήμα θα μπορέσει ο Άρης να γίνει αυτός που πρέπει για να υλοποιηθούν οι στόχοι».
Για το ότι όλοι παίκτες παρέμειναν στον Άρη εκτός από δύο υπογράμμισε:
«Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχει μείνει, αντιλαμβανόμενη την προοπτική που έχει ο σύλλογος και για μένα είναι το πιο σημαντικό αυτό. Ξέρετε είναι σημαντικό η φυσική παρουσία των ποδοσφαιριστών, ωστόσο πιο σημαντικό είναι το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και παρότι είναι σε νεαρή ηλικία έχουν αντιληφθεί την αξία να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».
Όσον αφορά τους δύο ξένους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής:«Η πρότασή μου είναι να παραμείνουν γιατί εκτιμώ ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Το ζητούμενο για τον Άρη δεν είναι το πώς θα περάσει αυτή η χρονιά, αλλά να αξιοποιήσει το χρόνο και πρωτίστως να δημιουργήσει μια ομάδα που θα του δίνει την ευκαιρία την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Για μένα αυτό είναι το ζητούμενο. Τα αποτελέσματα θα τα πάρει και τη Φούτμπολ Λιγκ θα την περάσει».
Για τις μεταγραφές που ακούγονται:«Ναι πρέπει να ολοκληρωθεί το ρόστερ και αριθμητικά και ποιοτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πέντε ποδοσφαιριστές συμπληρώνουν το ρόστερ, αλλά να είναι ανταγωνιστικοί και με τα υπόλοιπα παιδιά. Υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Γκίνο, θα περάσει τις εξετάσεις και εφόσον όλα είναι καλά θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».
Όσον αφορά τον Σπύρο Βάλλα και αυτά που ακούγονται:«Είναι αλήθεια και υπάρχει επαφή με τον εκπρόσωπό του. Ανεξάρτητα ότι πλέον ο Άρης έχει διοίκηση, πρέπει να προσέχουμε πάντα και να μην ξεφεύγουμε στο οικονομικό. Είναι σε άμεση συνάρτηση το οικονομικό με το επίπεδο ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών».
Για το αν το οικονομικό κομμάτι ξεπερνιέται μετά και την έλευση του κ. Γαλανού είπε:«Ναι, αυτό μπορεί να υπάρχει αλλά δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα χρήματα. Δηλαδή έρχεται ένας άνθρωπος που για να βάλει τα λεφτά του και πρωτίστως να προστατεύσει την επένδυση και στη συνέχεια να τα αξιοποιήσει. Πρέπει να αποφύγομε τα λάθη του παρελθόντος».
Για το ότι το πρωτάθλημα αρχίζει την Κυριακή τόνισε:
«Το γνωρίζουμε και πρέπει να δουλέψουμε γιατί χάσαμε πολύτιμο χρόνο και εκτιμώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου και να κατακτήσουμε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα».
Για το πώς είναι η επιστροφή του στην Γ’ Εθνική είναι λόγω Άρη:
«Και μόνο. Πέρσι πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είχα μια σοβαρή οικονομική πρόταση από την Λάρισα και δεν πήγα για να αναλάβω την ομάδα. Ναι μόνο για την προοπτική που έχει ο Άρης».
Για το αν είναι εύκολη η κατηγορία:
«Στο ποδόσφαιρο για να μιλήσεις για κάτι πρώτα πρέπει να έχει τελειώσει, αλλά εκτιμώ ότι έχουμε την αγωνιστική ικανότητα για να υλοποιήσουμε τον στόχο ανεξάρτητα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και ότι έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Για μας δεν είναι το ζητούμενο η νίκη κόντρα στην Καστοριά, αλλά για την αγωνιστική παρουσία να είναι ανάλογη των προσδοκιών του κόσμου και της ιστορίας του Άρη. Δεν διεκδικούμε να κερδίσουμε έναν αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και αν δημιουργήσουμε ένα σωστό υπόβαθρο θα πούμε ότι έχουμε κάνει σωστά βήματα και πραγματικά αξιοποιούμε ότι γυρίσαμε στην Γ’ Εθνική».
Για το ότι μερικοί φίλαθλοι του Άρη είναι στεναχωρημένοι τι έχει να τους πει:
«Την απογοήτευση δεν είναι την δημιουργήσανε αυτοί, αλλά η ομάδα τους. Άρα λοιπόν η ομάδα μπορεί να τους φέρει και πίσω με την παρουσία και το ότι δημιουργείται μια ομάδα που στο μέλλον μπορεί να τους κάνει χαρούμενους, κατακτώντας τίτλους. Η ομάδα διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο και τον ξανά φέρνει. Τα γήπεδα γεμίζουν όταν μία ομάδα την εμπιστεύεται ο κόσμος και εξαρτάται από εμάς το πόσο γρήγορα θα γυρίσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η μεγαλύτερη συσπείρωση στον κόσμο του Άρη και να το αποδείξει με την παρουσία του».
Για το ότι ο Άρης έχει πέντε παιχνίδια στην Θεσσαλονίκη κατέληξε:
«Εκτιμώ ότι δεν υποτιμώ κανέναν από τους αντιπάλους μας. Ο Άρης με την αγωνιστική του παρουσία θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων. Κυριολεκτικά δεν υποτιμώ κανέναν. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το θεωρητικό και το πρακτικό. Το θέμα είναι ότι η αγωνιστική δυναμική που έχει δημιουργήσει η ομάδα της επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι θα πάνε καλά τα πράγματα και να κερδίσουμε λίγο χρόνο για να εντάξουμε τα νέα στελέχη».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: