Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Μπορεί να γίνει γήπεδο»

Νίκος Ατματζίδης
«Μπορεί να γίνει γήπεδο»
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του Ηρακλή, Νίκος Ατματζίδης.
Μίλησε για το θέμα της κατασκευής γηπέδου και την ιστορία του παλιού γηπέδου
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4.
Το ότι βοήθησε και ο κ. Παπαδόπουλος για την έλευση του κ. Παπαθανασάκη τόνισε:
«Είναι αλήθεια αυτό. Πιστεύω και βασίζομαι στον Σεντελίδη και όποια βήματα και αν έκανε τα είχε μελετήσει πολύ καλά και αν αυτή η επιλογή που είναι δική του είμαι πολύ βέβαιος ότι είναι πολύ καλή η επιλογή».
Για το θέμα του γηπέδου στην Μίκρα είπε:
«Τώρα πλέον μπορεί να γίνει γιατί μας έλειπε ένα μεγάλο μέρος και δεν ήταν τετραγωνισμένο το γήπεδο. Ο κ. Ορφανός τότε κατόρθωσε να πάρει αυτό το κομμάτι και να το τετραγωνίσει για να φτάσουν ακριβώς στα μέτρα και να δώσει στις εργατικές κατοικίες το υπόλοιπο κομμάτι και γίναμε ιδιοκτήτες ενός τέλειου γηπέδου και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Τώρα δεν μπορεί να μας πει κανείς ότι κλέβουμε χώρο για να κάνουμε το γήπεδο. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο γήπεδο. Είχα πει ότι το παράπονό μου από το Καυτατζόγλειο είναι ότι δημιουργείται ένα πρόβλημα, βέβαια και αυτοί έχουν δίκιο γιατί υπάρχουν δαπάνες τις οποίες θα μπορούσε να τις καλύψει η πολιτεία. Για το Καυτατζόγλειο έγιναν πολλές δαπάνες γιατί αναμόρφωσή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν τα είχαν δώσει στον Ηρακλή αυτά τα λεφτά θα είχαμε κάνει γήπεδο και είναι προσωρινή έδρα. Δεν γίνεται να γίνει ανταλλαγή και αν μπορούσε να βρεθεί μια λύση να πάρει το γήπεδο και να δώσει τράμπα την Αγίου Δημητρίου που είναι 42 στρέμματα, ένα οικόπεδο με μεγάλη αξία ή να τους δώσει ακόμη και την Μίκρα και το βλέπω πολύ δύσκολο γιατί υπάρχουν συμβούλια που αντιδρούν γι’ αυτά τα πράγματα».
Για το παλιό γήπεδο υπογράμμισε:
Συγκινήθηκα πριν γιατί με πήρε πριν μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου για να μου πει για μια δουλειά το οποίο το τμήμα χημικών είναι φτιαγμένο στο παλιό μας γήπεδο. Εκείνο τον χώρο το πήρε το Πανεπιστήμιο και για ανταλλαγή μας έδωσαν την Αγίου Δημητρίου που ήταν ένα βουνό και ο αείμνηστος Καβακάς ο πρόεδρος έκανε προσπάθεια να μας το πάρουν, πούλησε ένα τετράγωνο στην οδό Καραϊσκάκη για να κάνουμε συμβόλαια το πρωί. Όλος αυτός ο χώρος είναι στα 42 στρέμματα. Ο Καβακάς μας ειδοποίησαν ότι τον χώρο αυτό θα το πάρει το Πανεπιστήμιο και ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε και χρειαζόμασταν τα χρήματα και όταν μάθαμε ότι θα ξεκινούσαν οι εργασίες για να το πάρει το Πανεπιστήμιο ο κ. Καβακάς προέβη σ’ αυτήν την κίνηση και δεν πήρε τα χρήματα ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω. Για τον Ηρακλή και το γήπεδό του έκανε μεγάλες δαπάνες και στο τετράγωνο που πούλησε έγιναν τέσσερις πολυκατοικίες. Ανεβαίνοντας από την οδό Καραϊσκάκη στον πρώτο κάθετο δρόμο ως τον δεύτερο ήταν δικό του και το πούλησε το βράδυ στις δύο σε έναν εργολάβο και είχαμε οριστικό συμβόλαιο. Αρχίζει από το Κατσάνειο και φτάνει ως το Ιβανώφειο. Έγιναν πολλοί αγώνες για να αξιοποιηθεί και όλοι είχαν μπει τότε στον Ηρακλή για την αξιοποίηση του χώρου. Είναι αθλητικός χώρος και δεν μπορούν να τον πάρουν και αν ο Ηρακλής χρωστάει χρήματα και δεν μπορεί να γίνει διαφορετική διεργασία. Το γήπεδο θα μας ανήκει πάντα και δεν νομίζω να υπάρξει κάτι. Τελικώς μείναμε με τα δύο γήπεδα και μας δώσανε την Μίκρα και να πάρουν τους χώρους του Καυτατζογλείου. Τότε βοήθησε ένας μηχανικός που μετέπειτα πρόεδρος του γυμναστικού συλλόγου ο οποίος έβαλε τον φάκελο πολύ χαμηλά και μας έμεινε και το ένα γήπεδο και το άλλο. Στο ένα είχαμε βρει και μία πλακέτα από τη γυναίκα του χουντικού Παπαδόπουλου. Οι παλιοί παράγοντες του Ηρακλή ήταν νοικοκύρηδες και με τα λίγα λεφτά ήθελαν να πετύχουν πολλά».
Για το αν μπορεί εκεί να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου για τον Ηρακλή κατέληξε:
«Πάντα ήταν ένα όνειρο δικό μου. Πάντως αν μιλάμε για ήρωες που προσέφεραν στον Ηρακλή, τον Τσιτάνα πρέπει να τον θεωρήσουμε στην πρώτη θέση που όταν πήγα στον Ηρακλή ως πρόεδρος έκανα καταγγελία για να πάρει τα ένσημά του για να βγει στη σύνταξη και τελικά πήρε μία, αλλά όχι πολύ μεγάλη». 
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: