Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημήτρη, αθάνατος!!

Δημήτρη, αθάνατος!
"Δημήτρη, Αθάνατος!" Οι σπασμένες φωνές χιλιάδων πολιτών συνόδευσαν τον μοναδικό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Άνθρωποι της καθημερινότητας που έχουν τραγουδήσει πάνω στη θεϊκή φωνή του τόσα και τόσα τραγούδια είπαν το ύστατο "χαίρε", έδωσαν το τελευταίο χειροκρότημα και έραναν με λουλούδια το φέρετρο με τη σορό που μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι, ενώ χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας πέρασε από τις δέκα το πρωί από το παρεκκλήσι του Αγ.Λαζάρου, στο Α' Νεκροταφείο για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδιστή.
Ανάμεσα τους και συγχωριανοί του από την Αγία Μονή Τρικάλων, με χώμα από την αυλή του πατρικού του σπιτιού στα χέρια, αλλά και από την εκκλησία της Αγίας Μονής και του σχολείου όπου πήγαινε στα παιδικά του χρόνια.

Κοντά στους ανώνυμους πολίτες που θαύμασαν τον μεγάλο ερμηνευτή, το παρών έδωσαν και οι επώνυμοι του κόσμου της μουσικής.

"Δεν θα ξεχάσουμε την προσπάθεια που έκανε με το πρόβλημα υγείας του", δήλωσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μεγάλη παρουσία του κόσμου στο "ύστατε χαίρε". "Είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας και για τον χώρο μας", δήλωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος,

Για τον "τελευταίο μάγκα Έλληνα" μίλησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Μεσάλας, ενώ ο λαϊκός βάρδος Πασχάλης Τερζής, κουμπάρος του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν πραγματικά συγκλονισμένος και δεν μπόρεσε να κάνει κάποια δήλωση όταν προσήλθε στο κοιμητήριο, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Ακόμη το «παρών» έδωσαν η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Σαμπάνης, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι, πέραν όλων των άλλων, "ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας ενεργητικός πολίτης και μαχητής".

Ο μεγάλος ερμηνευτής θα «αναπαύεται» δίπλα σε άλλους μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς ο τάφος του βρίσκεται  δίπλα στου Νίκου Ξυλούρη, του Μάριου Πλωρίτη του Στράτου Διονυσίου καθώς και της Ρίτας Σακελλαρίου. 

Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου παρακάλεσε αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ), για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 064/48000015.
πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: