Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τα… νοκ-άουτ της Μπαρτσελόνα!!

Τα… νοκ-άουτ της Μπαρτσελόνα!
Είναι ένα ζευγάρι που έχει την δική του ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές μέχρι τώρα σε νοκ-άουτ φάση στην διοργάνωση με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν τρεις προκρίσεις.

Μετά το 1-0 στο Λονδίνο υπέρ των «μπλε», το σκηνικό μεταφέρεται στο «Καμπ Νου» και το www.sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει όσα έχουν συμβεί στους μεταξύ τους επαναληπτικούς.

Με βάση πάντως τους αριθμούς και την προϊστορία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που βγάζει… νοκ-άουτ την Τσέλσι, όταν τουλάχιστον κρίνεται εισιτήριο πρόκρισης.

1999-2000

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα «διασταυρώνουν τα ξίφη τους». Μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πρώτο μεταξύ τους ματς, οι «μπλε» είναι ανώτεροι και το δείχνουν. Τόρε Άντρε Φλο-2 γκολ- και Τζόλα, βρίσκουν δίχτυα και το τελικό 3-1 διαμορφώνει ο Λουίς Φίγκο.

Όταν όμως έφτασε η ώρα της ρεβάνς στο «Καμπ Νου», οι «μπλαουγκράνα» αλλάζουν… πρόσωπο. Με πρωταγωνιστική τον Ριβάλντο, φτάνει σε σκορ πρόκρισης πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο αλλά στο 60ο λεπτό ο Φλο σκοράρει για τους «μπλε» κάνοντας το 2-1. Στο 83΄ο Ντάνι μετά από εκτέλεση φάουλ του Πεπ Γκουαρντιόλα, κάνει το 3-1 και στέλνει το ματς στην παράταση.

Ριβάλντο και Κλάιφερτ, δίνουν την λύση και το τελικό 5-1 την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα.

2004-05

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωποι ξανά, αυτή την φορά για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στο «Καμπ Νου» Στο 33ο λεπτό το αυτογκόλ του Μπελέτι βάζει τους «μπλε» μπροστά στο σκορ και στους «μπλαουγκράνα» δύσκολα…

Ο Σουηδός διαιτητής, Φρισκ, στο 56΄αποβάλει τον Ντρογκμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η κατάσταση απλοποιείται για τους Ισπανούς. Στο 67΄ο Μάξι Λόπες ισοφάρισε για να έρθει στο 73΄το γκολ του Ετό και να δώσει στην Μπαρτσελόνα την νίκη…Το ματς αυτό θα μείνει στην ιστορία για τις διαμαρτυρίες του Μουρίνιο και την καταγγελία του ότι είδε στο ημίχρονο τον Φρισκ να έχει… τετ-α-τετ με τον προπονητή των «μπλαουγκράνα», Φρανκ Ράικαρντ. Ο Σουηδός ρέφερι μετά τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ», είναι η ώρα της ομάδας του Μουρίνιο… Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο δίλεπτο (17΄-19΄) Λάμπαρντ και Νταφ κάνουν το 3-0. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ροναλντίνιο…

Ο Βραζιλιάνος στο 27΄εκτελεί εύστοχα πέναλτι ενώ στο 38΄βάζει ένα από τα καλύτερα γκολ στην καριέρα του. Εκείνο με την περίφημη προσποίηση που χωρίς να σηκώσει το πόδι από το έδαφος… έστειλε «αδιάβαστους» τέσσερις παίκτες της Τσέλσι και στην συνέχεια με το δεξί κάρφωσε την μπάλα στην γωνία του Τσεχ. Το 3-2 έδινε την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα αλλά ο Τέρι στο 76΄έκανε το 4-2 και έδωσε την πρόκριση στους «μπλε».

2005-06

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι δύο τους συναντιόνται ξανά στην φάση των «16». Στο πρώτο ματς που έγινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σε εκείνο το ματς αρχίζει, ουσιαστικά, η κόντρα του Μουρίνιο με τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» καθώς ο Πορτογάλος κατηγορεί για «θέατρο» και «βουτιές» τον Μέσι…

Στον επαναληπτικό, όλο το «Καμπ Νου»… στο πόδι αποδοκιμάζει τον «Special One». Η Μπαρτσελόνα έχοντας και το υπέρ της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, αναζητά ουσιαστικά ένα τέρμα. Το βρίσκει από το μαγικό πόδι του Ροναλντίνιο στο 78ο λεπτό και παρά την ισοφάριση του Λάμπαρντ στις καθυστερήσεις, η Τσέλσι γνώρισε τον αποκλεισμό και οι «μπλαουγκράνα» φτάνουν μέχρι τον τελικό όπου επικρατούν και της Άρσεναλ και κατακτούν το τρόπαιο.

2008-09

Ίσως το πιο επεισοδιακό, έντονο και δραματικό ζευγάρι αγώνων στα μεταξύ τους… Τσέλσι και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς στην Βαρκελώνη ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους «μπλαουγκράνα» να χάνουν στο φινάλε μοναδική ευκαιρία για ένα γκολ με τον Μπόγιαν…

Όλα κρίνονται στην ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Εσιέν ανοίγει το σκορ στο 9ο λεπτό και από εκείνο το σημείο και μετά γίνεται… πόλεμος. Οι «μπλε» ζητούν από τον Οβρέμπο δύο πέναλτι, ο διαιτητής του αγώνα όμως αρνείται να τα δώσει ωστόσο αποβάλει τον Αμπιντάλ στο 66΄για μαρκάρισμα πάνω στον Ανελκά που όμως δεν έγινε ποτέ!

Τελικά, την πρόκριση χάρισε στην Μπαρτσελόνα ο Ινιέστα με εκπληκτικό σουτ στο 90+3΄της αναμέτρησης….

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: