Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μποροβήλος: «Θα οδηγούμασταν συνεχώς στα δικαστήρια»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως δεν είναι σωστό από τη στιγμή που διακόπηκε ο αγώνας να ξαναγίνει και πρόσθεσε πως η ομάδα του δεν είχε κανένα συμφέρον από την υπόθεση, παρά το ότι η έκτη θέση της δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.


Για το σκεπτικό της υπόθεσης και για το τι υποστηρίζει ο Αστέρας Τρίπολης: «Υπάρχουν δύο σκέλη στην απόφαση αυτή. Πρέπει να εξετάσουμε τα εξής: Το ένα είναι ότι όταν διακόπτετε ο αγώνας γιατί γίνεται αυτό και από ?κει και πέρα να θα πρέπει να ξαναξεκινήσει ο αγώνας. Άλλο είναι το αν έπρεπε να διακοπεί ή όχι και άλλο είναι να ξαναγίνει το ματς» και πρόσθεσε:



«Με τον Άρη δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για τη φιλοξενία αφού οι σχέσεις των ομάδων είναι άριστες. Θέλω να επαναλάβω το εξής. Άλλο το γεγονός αν διακόπηκε σωστά το παιχνίδι, αλλά αν πάμε στη λογική με το αν τραυματίστηκε η βοηθός διαιτητή ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο στο ποδόσφαιρο. Αν συνεχιζόταν το παιχνίδι θα υπήρχαν αντιδράσεις».


Για την θέση της ομάδας του να μην ξαναξεκινήσει ο αγώνας με τον Άρη: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που είναι απαράβατοι. Αν πουν να ξαναγίνει το παιχνίδι τότε σε συνεχόμενες περιπτώσεις το κάθε παιχνίδι θα οδηγούνταν στα δικαστήρια. Δεν έχει ακυρωθεί ποτέ διαιτητική απόφαση από τα δικαστήρια».




Για το ότι υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις χωρίς τις αντίστοιχες κυρώσεις στο πρωτάθλημα: «Φέτος υπήρξαν χειρότερα περιστατικά και το συγκεκριμένο ήταν μεμονωμένο. Οι διαιτητές θα πρέπει να εφαρμόζουν ενιαία τους κανόνες και θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς οδηγίες για το πότε θα πρέπει να διακοπεί ένας αγώνας».


Για την απόφαση του Τριτσώνη διακόψει το παιχνίδι: «Η διακοπή ενός αγώνα είναι απόφαση του κάθε διαιτητή και η εκπαίδευση του είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Δεν ξέρω το τι μεσολάβησε στη διακοπή, καθώς δεν πλησιάσαμε στα αποδυτήρια, κρατώντας μια διακριτική στάση. Ούτε καν έφεση δεν κάναμε. Δεν ήταν ένα παιχνίδι που ρύθμιζε τα πάντα, δεν υπήρξαν συμφέροντα από εμάς. Μέχρι εκείνη την ώρα ήμασταν μπροστά στο σκορ και δεν θα αρχίζαμε από το μηδέν αν ξαναγινόταν το παιχνίδι».



Για το χάσμα που υπήρξε ανάμεσα στην επιτροπή της Σούπερ Λιγκ και την χθεσινή επιτροπή: «Εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις είναι πρόβλημα. Αν σε κάθε αγώνα που θα έπεφτε ένα αντικείμενο και διακοπή θα έπρεπε να διακόπτεται και μετά μέσω δικαστηρίων θα έπρεπε να συνεχιστεί. Οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι ενιαίες, για αυτό θα πρέπει να δούμε πότε και πως διακόπτεται το παιχνίδι».


Για την παρουσία του Γκαγκάτση στην χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης: «Η συμμετοχή του κ. Γκαγκάτση είναι καθαρά έξω από την υπόθεση.


Για το αν ο κ. Θέμελης διορίστηκε στην επιτροπή επί προεδρίας Γκαγκάτση στην ΕΠΟ: «Δεν γνωρίζω πότε κ. Θέμελης διορίστηκε στην επιτροπή».

Για το αν ο Αστέρας θα μπορέσει να συμμετέχει στα επερχόμενα πλέι οφ του πρωταθλήματος: «Εάν και εφόσον οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ αδειοδοτηθούν εντάξει.. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση οι ομάδες δεν θα είναι καλό να συμμετέχουν γιατί δεν θα έχουν ουσία τα πλέι οφ».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: