Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Βράζουν» στον Άρη

Για απόφαση-σκάνδαλο κάνουν λόγο οι Θεσσαλονικείς αναφορικά με την τιμωρία από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.
Δεν έπεσαν ακριβώς από τα σύννεφα, αφού τα ανησυχητικά μηνύματα τα είχαν πάρει τις προηγούμενες μέρες από την παρέμβαση Μπιτσαξή, όμως παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι του Άρη δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους από την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αναίρεσε την πρωτόδικη της Σούπερ Λίγκας και τιμώρησε τον Αρη με μηδενισμό στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (κατακύρωσε το ματς με 3-0 στην ομάδα του Τσιώλη), -3 βαθμούς, μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Τόσο οι διοικούντες των «κιτρίνων» που βρίσκονταν στο Αγρίνιο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό (διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα έμαθαν την απόφαση καθ' οδόν) όσο και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, που ήταν μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα, δεν έκρυψαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και αλλοίωση πρωταθλήματος.
  Δριμύ «κατηγορώ» από Κόντη

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ μέσω του Γιάννη Κόντη. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, κατηγόρησε ευθέως τον γ.γ. Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για παρέμβαση στο έργο της αθλητικής δικαιοσύνης. «Πάλι καλά που δεν μας δίκασαν για εκτεταμένα επεισόδια», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Κόντη, που συμπλήρωσε:

«Οι ίδιοι δικηγόροι του Αστέρα Τρίπολης είπαν ότι τελικά δεν υπήρξε έμμεσα ή άμεσα τραυματισμός. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ολοι τα σηκώνουν. Στην Ελλάδα δικάζουν η ΓΓΑ και κάποιοι δημοσιογράφοι. Να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται. Δεν κρίνω αποφάσεις, παρ' όλο που αυτή η απόφαση είναι 100% έξω από το γράμμα του κανονισμού. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πώς βγήκε σε μισή ώρα η απόφαση. Μας ρώτησαν να βγει τη Δευτέρα βάσει υπομνημάτων και... συμφώνησα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: