Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Ωμή πολιτική παρέμβαση»

Στο "Αθλητικό Μetropolis" και στην εκπομπή στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος Βουλευτής για τη Ν.Δ. στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Για το εάν περίμενε την απόφαση εις βάρος του Άρη: "Το φοβούμουν. Για αυτό και πήρα τρεις φορές τηλέφωνο τον κ. Πιλάβιο, ο οποίος δεν απάντησε. Ήταν ωμή πολιτική παρέμβαση. Όταν βγαίνουν ο γ.γ Αθλητισμού και Υπουργός Πολιτισμού και κάνουν παρέμβαση.

Η ενέργεια αυτή δεν έγινε κρυφά. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσα τόνισα ότι τέτοιες παρεμβάσεις μας κατατάσσουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Αναγκάστηκε ο εισαγγελέας να κάνει την έφεση. Πρόκειται για παρέμβαση πρωτοφανή σε έναν άλλο χώρο όπως είναι η δικαιοσύνη".

Για το σκεπτικό της απόφασης: "Το σκεπτικό βασίστηκε στην απόφαση που είχε προηγηθεί για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι του Άρη δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το έχει παραδεχθεί και η αθλητική και πολιτική ηγεσία. Ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι.

Πετάει κάποιος ένα μπουκάλι, καταδικαστέο το συμβάν φυσικά, και ο διαιτητής ζητάει να αδειάσει η κερκίδα. Ενδεχομένως να υπήρχε ψυχική κάκωση και ζήτησε να αδειάσει η κερκίδα και μετά από μιάμιση ώρα αποφάσισε τη διακοπή. Έπρεπε να ήταν τεκμηριωμένη η διακοπή. Για να διακόψεις ένα παιχνίδι θα πρέπει να μην μπορείς να εγγυηθείς την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Σαν τομεάρχης της Ν.Δ έχουμε πει ότι η βία είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να κυνηγήσουμε . Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο ποινολόγιο και για μεμονωμένα και μαζικά περιστατικά. Τα τρία αδύνατα σημεία του αθλητισμού είναι το ντόπινγκ η βία και η διαφθορά. Για τη βία θα πρέπει να υπάρξουν ποινές".

Για την αδικία στις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

“Υπάρχει πρόβλημα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Είδαμε τι έγινε στον Ηρακλή με τις αποφάσεις το καλοκαίρι, είδαμε τι έγινε με τη χθεσινή απόφαση για τον Άρη και ακόμα και τον ΠΑΟΚ τώρα προσπαθούν να τον αποδυναμώσουν οικονομικά. Πρέπει να υπάρξει ίση αντιμετώπιση”.

Για τις προτάσεις της Ν.Δ : "Η Ν.Δ έχει προτείνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Τον πρόεδρο θα τον ορίζει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Επίσγης την επιτροπή θα απαρτίζουν οι οικονομικοί και νομικοί οι οποίοι θα προκύπτουν από εκλογές στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ίση αντιμετώπιση για όλες τις ομάδες".

Για τον αθλητισμό: "Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα . Υπάρχουν σύλλογοι που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν γίνεται να ζητούμε από τα σωματεία που δεν έχουν πάρει χρήματα να πληρώνουν και τους διαιτητές".

Για το αν θα χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις στο νέο αθλητικό νόμο: "Θα πρέπει να γίνουν μικρές αλλαγές αλλά ουσιώδεις. Δεν μπορεί να έχει για παράδειγμα ευθύνη το δ.σ ενός συλλόγου και όχι μέτοχοι. Ευθύνη. Και οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν ευθύνη και να τους ψάχνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού".

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: