Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Άκης, Εφραίμ και Μπέος!!

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ανατρέχει στον Αχιλλέα Μπέο και στον Εφραίμ. Το μονόκλινο του Κορυδαλλού με τον αχταρμά στις φυλακές Ναυπλίου, τις χειροπέδες και τη χειραψία του αρχιφύλακα με τον τέως Υπουργό.
Άκης, Εφραίμ και Μπέος
Λέγαμε με αφορμή τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Επιταφίου και της Ανάστασης, ότι ισότητα δεν υπάρχει ούτε στον οίκο του Θεού. Ακόμα και στην εκκλησία, οι θέσεις είναι χωρισμένες. Στις απλές για τον πολύ κόσμο και στις διακεκριμένες για τους επισήμους.
Θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι φυλακές; Στις ταινίες έχουμε δει τους μαφιόζους να περνάνε μπέικα. Σχεδόν σε σουίτες, με τα πούρα τους, τα καλά ουίσκι και υπηρετικό προσωπικό. Σκηνές που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες, είδαμε λάιβ τις προαγωγές του Άκη Τσοχατζόπουλου. Χωρίς χειροπέδες. Χωρίς να τον κρατάνε αλα μπρατσέτα, εκ δεξιών και εξ' αριστερών, οι αστυνομικοί με τα πολιτικά.
Η συνοδεία ήταν 100% διακριτική. Κανείς βέβαια δεν είναι υπέρ του διασυρμού και του εξευτελισμού των κατηγορουμένων. Το έχουμε δει όμως αυτό το έργο κατ' επανάληψη μάλιστα. Στην περιβόητη υπόθεση με τα στημένα. Μπέος, Τσακογιάννης και σία να μεταφέρονται με χειροπέδες. Όπως και οι σχετικά πρόσφατα συλληφθέντες για τοκογλυφία στην Θεσσαλονίκη.
Καμία σχέση με την διακριτική συμπεριφορά απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ακόμα κι όταν ήταν να διαβεί την πόρτα του Κορυδαλλού, έτρεξε να τον προϋπαντήσει και να του σφίξει το χέρι ο αρχιφύλακας. Ενδεχόμενα να μπερδεύτηκε και να είχε την εντύπωση ότι είναι ακόμα Υπουργός. Με το ρεπορτάζ να λέει, ότι θα μεταφερθεί στο μονόκλινο κελί, που φιλοξενούσε τον Εφραίμ. Πράγματι, άλλοι οι κανόνες και άλλες οι συνθήκες κράτησης, για τους τέως Υπουργούς κι άλλες για τους κοινούς θνητούς.
Ο Αχιλλέας Μπέος στοιβάζεται στις φυλακές του Ναυπλίου. Για να τον δουν τα πρόσωπα της οικογένειάς του, πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι. Όπως και οι συνήγοροί του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντίθετα, είναι πρώτη θέση στον Κορυδαλλό. Όπως κι ο Εφραίμ. Με τη σχετική δικογραφία, ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρει ότι η Μονή Βατοπεδίου, έχει αγοράσει από την Τορκάσο, οφ σορ εταιρία, συμφερόντων Τσοχατζόπουλου, ακίνητα αξίας 10.000.000 ευρω. Στις επενδύσεις δηλαδή που ήθελε να κάνει ο Εφραίμ, έπεσε κατά σύμπρωση, απάνω στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν αυτός χρειάστηκε μετρητά. Τόσο μικρός είναι ο κόσμος. Ο Εφραίμ είναι πλέον στο κελί του στο Άγιο Όρος, αφού η αίτηση αποφυλάκισής του, έγινε δεκτή. Άλλωστε, είχαν ενδιαφερθεί γι' αυτόν από αρχηγοί κομμάτων, όπως ο Καρατζαφέρης, μέχρι αρχηγοί κρατών όπως ο Πούτιν.
Με την Άγιο Όρος ΑΕ να έχει διακινήσει τεράστια ποσά χρημάτων, να έχει εμπλακεί μέχρι και σε χρηματιστηριακά σκάνδαλα, σε αντίθεση με τον Αχιλλέα Μπέο, που οι Ανακριτικές Αρχές, ψάχνουν εδώ και δέκα μήνες, αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Ο Εφραίμ όμως, είναι άνθρωπος του Θεού, με τους πιστούν να ανάβουν κεριά και να προσεύχονται γι' αυτόν. Ο Μπέος αντίθετα, είναι άνθρωπος της νύχτας. Πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας. Δεν είναι πρώην Υπουργός σαν τον Άκη Τσοχατζόπου\λο, για να έχει εξασφαλισμένη ειδική μεταχείριση.
Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού: Όσο πιο μεγάλες κατηγορίες σε βαραίνουν, τόσο πιο καλά περνάς. Στα 50.000.000 Γιούρο, υπολογίζεται ο τζίρος από τις μίζες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με οφ-σορ εταιρίες που διακινούσαν τα λεφτά. Τα έπλεναν και τα μετατρέπανε σε υπερπολυτελή ακίνητα. Το κατηγορητήριο δένει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι' αυτό ακριβώς, οι συνήγοροι του τέως Υπουργού επικαλούνται την παραγραφή κι όχι την αθωότητα του πελάτη τους.
Σχετικά με τον Αχιλλέα Μπέο, ποια είναι τα άλλα μέλη της συμμορίας; Ποιοι είναι οι δωροδοκηθέντες; Που είναι τα λεφτά; Απαντήσεις σ' όλα αυτά από πέρσι τον Ιούνιο δεν έχει δοθεί. Σε αντίθεση όμως με τον Εφραίμ και το τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Μπέος παραμένει προφυλακισμένος. Σε αντίθεση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έχει την ησυχία του σε μονόκλινο, ταλαιπωρείται στο Ναύπλιο. Η προαγωγή του και οι μεταφορές του γίνονται πάντα με χειροπέδες. Ο Άκης αντίθετα, πήγαινε κι ερχότανε από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή και κατέληξε στον Κορυδαλλό ατσαλάκωτος. Τελικά, αυτά που λέγαμε στην αρχή για τους μαφιόζους, δεν συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: