Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το... λάου-λάου του Μπόλονι

Η σταδιακή ενσωμάτωση των νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και το πλάνο που φαίνεται πως υπάρχει για προσαρμογή τους στις υψηλές απαιτήσεις.

Το... λάου-λάου του Μπόλονι
Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου...
Ο Λάσλο Μπόλονι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως δεν αρκεί ένας παίκτης απλώς να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Είναι απαραίτητο αυτό να γίνει με ομαλό τρόπο γιατί υπάρχει κίνδυνος ο ποδοσφαιριστής με μια κακή εμφάνιση να "καεί", κάτι που σίγουρα ο Ρουμάνος προπονητής θέλει να αποφύγει. Ετσι, προτιμά να μην βιάζεται, να περιμένει την κατάλληλη στιγμή να ρίξει στην "μάχη" κάποιον μικρό ηλικιακά παίκτη και συνεχώς να τονίζει πως ο δρόμος είναι μακρύς.
Αυτό συνέβη και με τον Κώστα Παναγιωτούδη. Ο Μπόλονι επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας, όχι γιατί δεν πιστεύει στον νεαρό μέσο, αλλά γιατί σκοπός του στην παρούσα φάση δεν είναι ο Παναγιωτούδης να πάρει την μπάλα από το κέντρο και να... περάσει πέντε παίκτες.
Στόχος του Μπόλονι είναι ο 17χρονος ποδοσφαιριστής να εγκλιματιστεί πλήρως στις συνθήκες και στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας και στην συνέχεια να πάρει από αυτόν αυτό που πιστεύει και έχει αποδείξει πως μπορεί να δώσει. Βέβαια, μπορεί να αντιπαραθέσει κάποιος το παράδειγμα του Σταφυλίδη, ο οποίος δέκα ημέρες μετά το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα έπαιξε βασικός απέναντι στην Τότεναμ.
Ο Σταφυλίδης, όμως, αποτέλεσε εξαίρεση από τον κανόνα γιατί ο Μπόλονι διέκρινε κάποια στοιχεία -όπως το θράσος του- που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη κίνηση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις -εκτός αυτών που ο Ρουμάνος κόουτς αναγκάστηκε λόγω προβλημάτων να χρησιμοποιήσει κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή- η επιλογή των παιχνιδιών που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής έγινε με πλάνο.
Τα πρώτα δείγματα του Παναγιωτούδη
Ο μέσος του ΠΑΟΚ εφόσον παραμείνει προσηλωμένος στην δουλειά του μπορεί, όπως μας δείχνει, να αποτελέσει σημαντικό κρίκο στο κέντρο του "Δικεφάλου", τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Φυσικά, θέλει δουλειά και συνεχώς να παίρνει συμμετοχές στα παιχνίδια της μεγάλης ομάδας των "ασπρόμαυρων" ώστε να πλουτίζει τις εμπειρίες του και όταν ο ΠΑΟΚ τον χρειαστεί στα δύσκολα να παρουσιαστεί έτοιμος.
Ο Μπόλονι για Νιμανί
"Ο Νιμανί στη προσωπικότητά του δεν είναι πολύ δυνατός, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Για να κερδίσει την αυτοπεποίθηση πρέπει να παίζει, αλλά και αυτός πρέπει να με βοηθήσει με την απόδοσή του". Ουσιαστικά ο Μπόλονι με αυτή του την δηλωση έστειλε μήνυμα στον Νιμανί πως τον πιστεύει, ότι πρέπει άμεσα να ανεβάσει την αποδοσή του και έδειξε πως γνωρίζει πως το βασικό πρόβλημα του Γάλλου επιθετικού δεν είναι αγωνιστικό, αλλά ψυχολογικό.
Ο Νιμανί είναι αλήθεια ότι στο ματς με την Δόξα Δράμας παρουσιάστηκε βελτιωμένος. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν ανήκει στην κατηγορία του Παναγιωτούδη, δεν είναι δηλαδή ένας παίκτης που θα του δοθεί πολύς χρόνο να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, αφού έχει εμπειρίες, μεταξύ άλλων, από το γαλλικό πρωτάθλημα και την Μονακό και ήρθε στον "Δικέφαλο" για να δώσει, σχεδόν, άμεσα λύσεις και όχι για να "ψηθεί".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: