Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ή αλλάζει ή βουλιάζει!!

Το 5-1 του Αγρινίου είναι τόσο εκκωφαντικό που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Ή αλλάζει ή βουλιάζει
Γράφει ο Π. Στεφάνου...
Ο Αρης βρίσκεται πια σε κομβικό σημείο και απαιτείται η λήψη γενναίων αποφάσεων, προκειμένου να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Αποφάσεις σοβαρές και μελετημένες.
Θα έλεγε κανείς πως στο Αγρίνιο έκλεισε ένας αποτυχημένος αγωνιστικός κύκλος ο οποίος δεν πρέπει να ξαναανοίξει ποτέ! Και αυτό το επιβάλλει η ιστορία της ομάδας και ο κόσμος της. Οι άνθρωποι του Αρη πρέπει να σφίξουν το στομάχι, να ξεχάσουν τα κακώς κείμενα της σεζόν που τελειώνει και να κοιτάξουν μπροστά. Είπα και άλλοτε και το επαναλαμβάνω και τώρα, πως το να ψάξει κανείς να βρει «ενόχους», δεν ωφελεί σε τίποτα, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα (αναφέρομαι πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο) ή τι θα γίνει με το μέλλον της ομάδας και πως αυτή θα μπορέσει, επιτέλους, μετά από δύο χρόνια φαγούρας, να μπει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών; Μάλλον το δεύτερο. Επομένως ας μην υπάρξει χρονοτριβή….
Ούτως ή άλλως μέσα από τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης περιόδου και το γενικό ξεσκαρτάρισμα που όπως φαίνεται θα επιχειρηθεί, θα τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν. Είτε με την εκούσια αποχώρησή τους, είτε με την αποπομπή τους από τους κόλπους της.
Το ερώτημα είναι τι είδους σχεδιασμός θα είναι αυτός που θα εκπονηθεί και το κατά πόσο το συγκεκριμένο πλάνο θα μπορέσει να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα. Διότι, ο Αρης είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να περιμένει.
Συνήθως το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς όταν σχεδιάζει, αγωνιστικά, την επόμενη μέρα είναι να προσλάβει προπονητή. Με λύπη μου διακρίνω τις τελευταίες ώρες, μια προσπάθεια φόρτωσης ευθυνών (περισσότερες απ΄ όσες πραγματικά έχει) στον Μασάδο. Το σκεπτικό είναι «τα ρίχνουμε όλα πάνω του και καθαρίσαμε». Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως ουδείς διδάχθηκε από το παρελθόν, επομένως τσάμπα καταναλώνουμε ενέργεια και φαιά ουσία.
Αν φταίει για το ότι έφερε ηρεμία στην ομάδα, μετά τη φρενήρη εποχή Πρόμπιερζ, για το ότι έφερε αποτελέσματα, για το ότι με τη συμπεριφορά του κράτησε το τμήμα όρθιο σε χαλεπούς καιρούς, για το ότι εκπέμπει ποδοσφαιρικό πολιτισμό, τότε ας απολυθεί και ας «κρεμαστεί» στον Λευκό Πύργο!
Ναι, ο Μασάδο δεν κατάφερε να κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην έδρα τους (πράγμα σύνηθες για τον Αρη). Ναι, δεν κατάφερε να βγάλει την ομάδα στα play offs ( βλέπετε, όταν αναλάμβανε ήταν σε τροχιά διάκρισης). Δεν μπόρεσε να κάνει τον Αρη να παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο. Ναι, ας μπούμε σε αυτή τη λογική της παράνοιας και όλα θα πάνε καλά!
Με αυτού του είδους τις πρακτικές ( το θέμα του προπονητή είναι απλά ένα παράδειγμα) δεν αλλάζει μια ομάδα. Μάλλον βουλιάζει….
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: