Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κούγιας: «Η Κουρομπίλια είναι μεγάλη ηθοποιός»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αλέξης Κούγιας στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο γνωστός νομικός που μετείχε στην υπερασπιστική γραμμή του Άρη στη χθεσινή εκδίκαση της έφεσης τόνισε πως η χθεσινή απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ δεν έχει καμία νομική βάση, ενώ μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την Κουρομπίλια ως… μεγάλη ηθοποιό.

Για το τι λέει ο κανονισμός σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση και για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ: «Η χθεσινή απόφαση έχει πολλές παραμέτρους. Δεν αναλαμβάνω υποθέσεις που δεν έχουν υπεράσπιση. Είπα στον Άρη να μου φέρουν όλα τα έγγραφα και θα τους έλεγα αν θα την αναλάμβανα. Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε καμία άλλη απόφαση από αυτή που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα. Η χθεσινή απόφαση δεν είχε καμία νομική βάση όπως και άλλες που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν από την συγκεκριμένη επιτροπή» και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ είχα καλή άποψη για τον κ. Θέμελη, αλλά εκπλήσσομαι από την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής. Καταρχάς η διάταξη λέει ότι επιτρέπεται διακοπή του αγώνα με σοβαρό τραυματισμό του διαιτητή. Το δεύτερο που λέει η διάταξη είναι ότι όταν τραυματιστεί σοβαρά ένας διαιτητής θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον τέταρτο. Και τρίτον για να υπάρξει διακοπή θα πρέπει να υπάρξει σαφής αιτιολογία από την διαιτητή».

Για το αν υπήρξε δόλος από τους διαιτητές της αναμέτρησης Άρης – Αστέρας Τρίπολης: «Υπάρχει δόλος από τους διαιτητές. Στην αρχή καλά έκαναν και το διέκοψαν. Μετά άρχισε η εκκένωση της εξέδρας, προληπτική ενέργεια όπως την αποκάλεσε ο Τριτσώνης και ενώ όλοι περίμεναν να συνεχιστεί το παιχνίδι για έναν υποτιθέμενο τραυματισμό διέκοψε το παιχνίδι».


Για το επιχείρημα περί… γιαουρτιού από την νομική πλευρά των Αρκάδων στην χθεσινή εκδίκαση: «Όταν είναι νομικό επιχείρημα το τι θα γίνει αν πέσει γιαούρτι τότε το γιαούρτι θα πρέπει να πέσει αλλού. Αν λειτουργούσαν έτσι οι διαιτητές στους αγώνες ο κάθε αγώνας θα έπρεπε να διακόπτονταν. Έτσι μπορεί να υπάρξουν πολλοί προβοκάτορες στα γήπεδα.

Για την διαφορετική στάση του Τριτσώνη στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Ο κ. Τριτσώνης στο παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ που άνοιξαν το κεφάλι του διαιτητή δεν το διέκοψε. Εκεί πάντως εφήρμοσε τον κανονισμό κανονικά γιατί δεν εμπόδισε τον βοηθό το κέρμα να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά εδώ ήθελε να το παίξει άντρας».

Για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η βοηθός Χρυσούλα Κουρομπίλια: «Η κ.Κουρομπίλια είναι μεγάλη ηθοποιός. Όταν η κ.Κουρομπίλια είπε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί πονάω, ο εισαγγελέας της είπε να πάει στο νοσοκομείο και αυτή αρνήθηκε. Μετά από μεγάλη πίεση πήγε εκεί. Η θέση μου είναι ότι είναι ηθοποιός. Έχω μάθει για αυτήν και είναι θαρραλέο κορίτσι».

Για το ότι η ΠΑΕ Άρης δεν κινήθηκε προς τη σύλληψη του ανθρώπου που πέταξε το αντικείμενο στη βοηθό: «Αυτό είναι το ζητούμενο στη ιστορία και εκεί είναι η υπαιτιότητα του Άρη που δεν τον έχει πιάσει. Για μένα θα έπρεπε να κατατεθεί μήνυση».


Για το αν εμπλέκεται η Κέρκυρα στη συγκεκριμένη υπόθεση: «Η Κέρκυρα εμπλέκεται στην υπόθεση. Υπάρχουν κάποιοι αετονύχηδες γύρω από τα κέντρα αποφάσεων. Και εγώ προκαλώ να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Τριτσώνη για να μάθουμε με ποιον μίλησε για να διακόψει το παιχνίδι. Αν ανοίξουμε το τηλέφωνό του θα μάθουμε πολλά. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Ξαφνικά η Κέρκυρα γίνεται… Μπαρτσελόνα. Νικάει μέσα στο Καραϊσκάκης, μετά νικάει τον ΟΦΗ και τώρα παίζει με τον αδιάφορο Άρη σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο».


Για περίεργες κινήσεις της ελληνικής διαιτησίας: «Δείτε τις αποφάσεις του Βοσκάκη και τις κάρτες που έβγαλε και χθες. Θα καταλάβετε πολλά για το τι σχέδιο υπάρχει. Υπάρχουν κάποιοι που καταστρώνουν σχέδια και ασχολούνται στη ζωή τους μόνο για αυτά. Εγώ νόμιζα πως μόνο ο Θωμάς Μητρόπουλος τα έκανε όλα αυτά, αλλά υπάρχουν άλλοι καλύτεροι. Αν ακούσετε τις κασέτες της ΕΥΠ δεν θα σας κάνουν και μεγάλη εντύπωση όλα αυτά. Σε ένα παιχνίδι μάλιστα της ομάδας μου Τεροβίτσας έδωσε 4 πέναλτι κατά μας και ανέβηκε ο Πανθρακικός και την επόμενη χρονιά έγινε πρόεδρος της ΚΕΔ».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: