Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μάχη λεόντων και Ισπανών!!

Μάχη λεόντων και Ισπανών
Με ζευγάρια όχι πολύ λιγότερο λαμπερά από αυτά του Champions League, διεξάγονται το βράδυ της Πέμπτης οι πρώτες μάχες στα ημιτελικά του Europa League. Μία μάχη «λιονταριών», Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο, και ένας ισπανικός εμφύλιος, Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια, είναι στο πρόγραμμα.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπιλμπάο 22:05

Ομάδες όπως η Μαν. Σίτι, η Μαν. Γιουνάιτεντ και η Σάλκε δεν γλίτωσαν από τα δόντια τους. Πλέον όμως ο τελικός του Europa League έχει χώρο μόνο για μία εκ των Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπιλμπάο.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο έχει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από τις 9 Απριλίου και τη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας. Πάντως παραμένει τέταρτη και χωρίς ελπίδες να προλάβει τις θέσεις που οδηγούν στα Champions League. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Ρινάουντο και Ροντρίγκες, καθώς και ο Ελίας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Οι Βάσκοι του Μαρσέλο Μπιέλσα προέρχονται από νίκη με 1-0 επί της Μαγιόρκα και μάχονται για μία θέση στο επόμενο Europa League, έχοντας στην άκρη του μυαλού του και τον τελικό Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα στις 25 Μαΐου. Μεγάλος απών θα είναι ο τραυματίας Χάβι Μαρτίνεθ, αλλά ο Μουνιάιν αποθεραπεύτηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στην Ευρώπη στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1985/86. Τότε η Σπόρτινγκ με το 3-0 στη ρεβάνς της Λισαβόνας είχε ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Σε 18 ματς απέναντι σε ισπανικές ομάδες τα «λιοντάρια» μετρούν 5 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ εντός Πορτογαλίας έχουν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Οι Βάσκοι σε έξι συναντήσεις με πορτογαλικές ομάδες έχουν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ επί πορτογαλικού εδάφους έχουν 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 22:05

Ματς με άρωμα ισπανικού πρωταθλήματος διεξάγεται στο «Βιθέντε Καλντερόν» ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια.

Οι «ροχιμπλάνκος», που επικράτησαν 1-0 στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο και δίνουν μάχη για να προκριθούν στο επόμενο Europa League, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τιμωρημένο Γκοντίν. Οι «νυχτερίδες», που προέρχονται από συντριβή με 4-0 από την Εσπανιόλ αλλά παραμένουν στην τρίτη θέση της Primera Division, θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Μπαραγκάν και τον τραυματία Μπανέγκα.

Οι δύο ομάδες δεν είναι απλώς γνώριμες από την Ισπανία, αλλά και από την… Ευρώπη. Το 2010 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Europa League, με την Ατλέτικο να παίρνει την πρόκριση με δύο ισοπαλίες (2-2 και 0-0). Σε 144 ματς πρωταθλήματος η Βαλένθια έχει 55 νίκες έναντι 51 (φέτος η Βαλένθια επικράτησε 1-0 στο «Μεστάγια», ενώ στο «Βιθέντε Καλντερόν» δεν υπήρξαν γκολ, 0-0). Σε 72 ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Βαλένθια ως γηπεδούχος, η Ατλέτικο έχει 33 νίκες, 19 ισοπαλίες και 22 ήττες. Στο Κύπελλο, σε δέκα διπλούς αγώνες, οι Μαδριλένοι μετρούν επτά προκρίσεις, ενώ οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη σε τελικό Κυπέλλου.

Η Ατλέτικο σε εννέα αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ ως γηπεδούχος μετρά 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Αντίστοιχα, η Βαλένθια σε έντεκα «εμφυλίους» στην Ευρώπη έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενη μετρά 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: