Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο Θρύλος της... Πόλης επέστρεψε!!

Τίποτα δεν λυγίζει τον Ολυμπιακό! Αν και έχασαν τους Λαφαγέτ και Πέτγουεϊ λόγω τραυματισμού, οι «ερυθρόλευκοι» με καθοριστικό τον Σπανούλη νίκησαν (74-68) τη Φενέρ, μέσα στην… αγαπημένη τους Πόλη!

Ο Θρύλος της... Πόλης επέστρεψε!
Επέστρεψε στην… Πόλη του ο Θρύλος! Αν και στερήθηκε στην πορεία τις υπηρεσίες των Λαφαγέτ και Πέτγουεϊ λόγω ενοχλήσεων, αν και βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Γκάουντλοκ, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά νίκησε με 74-68 τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, μέσα στην Κωνσταντινούπολη!

Στο τέλος η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήγε να… πατήσει στην κούραση των «ερυθρόλευκων», όμως ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο στα 18’’ την «ξέρανε», εξανεμίζοντάς της κάθε ελπίδα για νίκη!

Με 16 πόντους τελείωσε την αναμέτρηση ο αρχηγός των Πειραιωτών, ενώ συγκλονιστικός ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ, σημειώνοντας 18 πόντους. Από την άλλη, κορυφαίος ήταν ο Γκάουντλοκ με 23 πόντους.

Το ματς


Με «σφιχτή» άμυνα και αρκετά κοντρολαρισμένο ρυθμό ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός (6-6). Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν επέτρεπαν στη Φενέρ να τρέξει στο γήπεδο, όμως στη συνέχεια τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να πάρουν το προβάδισμα (13-8). Με το τρίποντο του Σπανούλη οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν (13-11), ωστόσο η άμυνά τους… απουσίασε από το παρκέ, με αποτέλεσμα οι –ερχόμενοι από τον πάγκο- Γκάουντλοκ και Μπιέλιτσα να δώσουν στους γηπεδούχους μία διαφορά ασφαλείας (18-11). Λίγο πριν το τέλος, ο Λαφαγέτ «ξύπνησε» την επίθεση της ομάδας του Πειραιά, αλλά τα αμυντικά της προβλήματα εξακολουθούσαν, με αποτέλεσμα η Φενέρ να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-16.

Με καλή άμυνα και πρωταγωνιστή στην επίθεση και τη δημιουργία τον Λαφαγέτ, ο Ολυμπιακός μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (22-21) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Όμως, ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε και αποχώρησε αμέσως από παρκέ. Παρ’ όλα αυτά, η συγκέντρωση των «ερυθρολεύκων» στην άμυνα κρατούσε το ματς χαμηλά (29-28), αλλά το «ξέσπασμα» του Γκάουντλοκ –αργότερα- έφερε την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +4 (34-30). Εκεί, «μίλησαν» οι Λοτζέσκι και Πρίντεζης, οι οποίοι έστειλαν τους Πειραιώτες στο 34-40, με τον Σπανούλη να διαμορφώνει -με τρίποντο από το… σπίτι του- σχεδόν με την εκπνοή το 36-43 του πρώτου ημιχρόνου!

Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, προέκυψε πρόβλημα και με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος λόγω των ενοχλήσεων στη μέση δεν ήταν σε θέση να πατήσει ξανά στο παρκέ! Με το τρίποντο του Ντάρντεν, ο Ολυμπιακός πήγε στο +10 (36-46) στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, όμως στη συνέχεια τα πολλά λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στη Φενέρ να «ροκανίσει» τη διαφορά (44-49). Ο Λοτζέσκι «ξεκόλλησε» τους συμπαίκτες του (44-52), όμως οι Γκάουντλοκ και Μπογκντάνοβιτς έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (50-52). Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και έτσι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 56-52.

Οι κακές επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική μέρα των Γκάουντλοκ και Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρ έκανε ένα σερί 8-0, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (60-56), στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφεραν το ματς στην ισοπαλία (60-60), αλλά η κούραση λόγω της έλλειψης λύσεων -λόγω των τραυματισμών- σε συνδυασμό με τον τρομερό Γκάουντλοκ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έφυγε στο +4 (66-62), περίπου 2:30’’ πριν το τέλος. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» για άλλη μία φορά δεν τα παράτησαν, φέρνοντας ξανά το ματς στην ισοπαλία (68-68). Στην επόμενη επίθεση των Τούρκων ο Γκάουντλοκ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο «V-Span» δεν… λάθεψε έξω από τα 6,75μ., δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (68-71), στα 18’’ πριν το τέλος! Πλέον, οι γηπεδούχοι είχαν… πελαγοδρομήσει, με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν 3/4 βολές και να διαμορφώνουν το 68-74!

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74.

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 23 (5), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4, Πρέλτζιτς 9 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4 (3 ριμπ.), Ντάνστον 6 (5 ριμπ.), Σπανούλης 16 (3 τριπ., 3ριμπ., 6ασ.), Πρίντεζης 7 (1 τριπ.), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3 τριπ., 8ριμπ., 2κλεψ., 2ασ.). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: