Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Και λίγα ήταν…!!

=Κανένα οίκτο στον ΟΦΗ δεν έδειξε η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» καθάρισε απ’ το ημίχρονο τους Κρητικούς των χιλίων προβλημάτων και με το εντυπωσιακό 4-1 συνεχίζει στα… ψηλά της βαθμολογίας.

Και λίγα ήταν…

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο είχε την καθολική υπεροχή στο ματς, ενώ η αυστηρή αποβολή του Τριποτσέρη στο 30’ της άνοιξε το δρόμο για την ευρύτερη νίκη στην ιστορία της επί των Κρητικών.

Δυο γκολ του Μπεν (18’ με πέναλτι και 60’), ένα του Καλτσά στο 40’-ο οποίος σκόραρε για έκτο σερί ματς και είναι πρώτος σκόρερ με δέκα τέρματα μαζί με τον Μήτρογλου- και ένα του Παυλίδη στο 39’ διαμόρφωσαν την μεγάλη νίκη της Βέροιας. Χαμένο πέναλτι είχε ο Μπαργκάν στο 32’.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, ισοφάρισε προσωρινά στο 37’ με τον Μακρή, όμως από κει και πέρα κατέρρευσε -έχοντας μόλις μια τελική στο ματς και δεχόμενος δύο γκολ σε δύο λεπτά.

Στην έκτη θέση συνεχίζει η Βέροια με 30 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ξεφύγει απ’ το σοκ της αφαίρεσης έξι βαθμών και παρέμεινε στην 16η με 14 βαθμούς, τρεις λιγότερους απ’ τις θέσεις της παραμονής.

Το ματς


Ήταν στραβό το κλίμα… Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο εμφανώς επηρεασμένος απ’ τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και η Βέροια βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει. Μπεν και Καλτσάς ήταν οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής δραστηριότητας της ομάδας του Χοσέ Γκρανέρο, που «στρίμωξε» τους Κρητικούς στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Η επιθετική υπεροχή της Βέροια δεν μετατράπηκε σε γκολ παρά τις ευκαιρίες, όμως στο 17’ το μαρκάρισμα του Κουτσιανικούλη στον Μπαργκάν εντός της περιοχής έστειλε τους γηπεδούχους στα έντεκα βήματα. Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση του αυστηρότατου πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

inner

Τα δεδομένα έγιναν χειρότερα για τον ΟΦΗ στο 30’, όταν ο Τριποτσέρης τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι μέσα στην περιοχή και αποχαιρέτησε πρόωρα το παιχνίδι, όμως ο Λόρια κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Μπαργκάν.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μακρής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη, όμως η χαρά του κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η αμυντική συγκέντρωση της ομάδας χάθηκε και η Βέροια με τους Παυλίδη και Καλτσά έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με δύο γκολ σε δύο λεπτά.

inner

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μισό του ματς. Η Βέροια συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΟΦΗ να παραμένει κλεισμένος στα μετόπισθεν, χωρίς να δημιουργεί ούτε μια ευκαιρία.

Σε ένα ημίχρονο περισσότερο… διαδικαστικού χαρακτήρα -κατά το οποίοι οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν παίκτες, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία σε άλλους που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα να αγωνιστούν- οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» τις μηχανές και κατάφεραν απλά να αυξήσουν τα τέρματα, με τον Μπεν να κάνει το 4-1 με ατομική προσπάθεια στο 59’.

Οι συνθέσεις:


Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργάν (62’ Καμπορά), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης (69’ Άρτσε), Καλτσάς (75’ Εσπάρθα), Βέρτζος.

Στον πάγκο οι: Τζινάρ, Ντουμίτρου, Μπαλάφας, Γεωργιάδης

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46’ Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ (68’ Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56’ Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής

Στον πάγκο οι: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Φερνάντεθ, Μπολάκης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: