Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Έριχναν με… άσφαιρα!!

Κέρκυρα και Ξάνθη προσέφεραν φτωχό θέαμα στο ΕΑΚ και μοιραία έμειναν «άσφαιρες» (0-0), αλλά και μακριά από τη νίκη σε ένα ακόμα παιχνίδι. Δοκάρι με τον Κλέιτον για τους Ακρίτες.

Έριχναν με… άσφαιρα
Η Ξάνθη αφυπνίστηκε στο τέλος και ήταν αυτή που άξιζε περισσότερο το γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε, ούτε η νίκη για τους Ακρίτες που έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά και χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Ο Καπετάνος με κεφαλιά (70’) και ο Κλέιτον (80’) με φαλτσαριστό σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι είχαν τις καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενους, αλλά και συνολικά στο παιχνίδι που ήταν φτωχό σε θέαμα, χωρίς πολλές φάσεις.

Νέα απώλεια βαθμών και για τους γηπεδούχους, που έχουν 22 βαθμούς (όσους και ο Πλατανιάς στην 11η θέση).

Το ματς:

Και για τις δύο ομάδες η νίκη έμοιαζε επιτακτική: Τόσο για την Κέρκυρα της μόλις μια νίκης στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, όσο και για την Ξάνθη που αγνοούσε το «τρίποντο» σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η εικόνα τους όμως στο γήπεδο, μόνο αυτό δεν μαρτυρούσε. Αξιόλογες στιγμές με το σταγονόμετρο, αρκετά αβίαστα λάθη, και πολλά νεύρα με τον Δασκαλόπουλο να …επιβάλλει την τάξη μοιράζοντας αφειδώς κίτρινες κάρτες.

Η καθοριστική παρέμβαση του Σιόντη απέτρεψε το γκολ σε επικίνδυνη προσπάθεια του Σολτάνι μέσα από την περιοχή, για να έρθει λίγο αργότερα ο Καπετάνος να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά το σουτ που δοκίμασε να καταλήγει άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με τον Φάμπιο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τους δύο τεχνικούς, δίχως όμως σημαντική διαφοροποίηση: το θέαμα παρέμενε φτωχό, η επιθετική ανάπτυξη σχεδόν… ανύπαρκτη, με τις συνεχείς διακοπές για φάουλ να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Έπρεπε να φτάσει στο 60’ το ματς για να σημειωθεί φάση άξια αναφοράς στο δεύτερο μέρος, με τον Ανδρεόπουλο να τεστάρει τα ρεφλέξ του Κυριακίδη.

Ο Λουτσέσκου έριξε όλα τα επιθετικά της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο και η Ξάνθη κυνήγησε πιο πειστικά το τρίποντο. Διαδοχικά Καπετάνος και Κλέιτον είχαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Η κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού έφυγε λίγο δίπλα από την εστία, ενώ το φαλτσαριστό σουτ του Βραζιλιάνου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (79' Χαβίτο), Ναγιάρ, Καϊκούτ (65' Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (89' Γεωργακόπουλος).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος Γουάλας, Σολτάνι, Βάλτερ Μπαλούφο (56' Κλέιτον), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66' Λουσέρο), Φλίσκας (46' Ομπόντο), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: