Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο Σπανούλης δεν «σέβεται» τον Ζοτς!!

Εφτάψυχος Ολυμπιακός… Τυχαίο; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Ο Σπανούλης δεν «σέβεται» τον Ζοτς
Παρά τα νέα απρόοπτα, οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα και πέρασαν αλώβητοι από την έδρα της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αρχίζοντας να βαδίζουν με υψηλές αξιώσεις στο μονοπάτι της πρόκρισης και γιατί όχι ενός καλού πλασαρίσματος. Πολύ νωρίς ακόμα, αλλά με τον Σπανούλη να τον οδηγεί τι να φοβηθεί;
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έκανε μια εξαιρετική δουλειά στην πρώτη περίοδο, όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο βγήκε νοκ άουτ. Τον ακολούθησε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με πρόβλημα στη μέση. Για περισσότερο από ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς δύο από τους Αμερικανούς του. Αυτό είχε ως συνέπεια να χάσει τη διαφορά των δέκα πόντων, όμως είχε το σθένος να επιστρέψει και να πάρει το τεράστιο ροζ φύλλο με τρίποντο-τσεκουριά του αρχηγού του.
Τι έφερε αυτό το διπλό; Για να είναι το ματς ισόπαλο στα 17΄΄ πριν το τέλος και να έρθει το δολοφονικό χτύπημα του Σπανούλη, είχε γίνει μια… προεργασία με «ηθικό αυτουργό» τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του πάνω στην ομάδα. Χωρίς να… μοιρολογεί και να στέκεται στα προβλήματα, αλλά καταφέρνοντας να βρίσκει αυτοσχέδιες λύσεις.
Για να ξεκινήσουμε από τα αρνητικά, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη και είχαν και σημαντικά προβλήματα στα ριμπάουντ. Παράλληλα, ο Γκάουντλοκ έδειχνε ανίκητος, μέχρι που έπεσε στα «νύχια» του… εξολοθρευτή, Βαγγέλη Μάντζαρη. Τότε η Φενέρμπαχτσε έχασε την βασική επιθετική της απειλή και ο Ολυμπιακός επέστρεψε ακάθεκτος και νικητής στο τέλος.
Σημαντικός «σύμμαχος» των Πειραιωτών ήταν τα τρίποντα. Κάποια στιγμή βρέθηκαν να έχουν 9/13. Ακολούθησαν κάποια άστοχα, δύο εύστοχα και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα από τον Σπανούλη. Με 12 στις 21 προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6,75μ και τόση ωριμότητα και ψυχραιμία στις ελεύθερες βολές (13/14) είναι σχεδόν αδύνατον να χάσεις. Ακόμα και σε μια τέτοια έδρα, έχοντας απέναντί σου έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη.
Μεγάλη υπόθεση είναι φυσικά και ο Ματ Λοτζέσκι. Ένας παίκτης-ορχήστρα που κάνει σχεδόν τα πάντα πάνω στο παρκέ και… συμφέρει. Έχει φοβερή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, σε οποιαδήποτε ταχύτητα και αν έχει το παιχνίδι, ενώ ξέρει πότε πρέπει να κάνει τι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ο πασέρ της «μοιραίας» ασίστ στον αρχηγό 17΄΄ πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης.
ΥΓ Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Όταν ο Σπανούλης είχε συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές αποσύρθηκε στον πάγκο και άκουσε σε έντονο ύφος τις παρατηρήσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Δεν… μάσησε. Μπήκε ξανά και «σκότωσε» τον πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο δεν δείχνει να φοβάται. Ούτε καν να τον «σέβεται». Με την καλή έννοια φυσικά…

Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: