Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Θέλω να μείνω κι ας μου λείπει η Ελλάδα»

Την επιθυμία του να παραμείνει στο εξωτερικό –κι ας του λείπει η Ελλάδα- εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος εντυπωσιάζει στην Ιταλία με τη φανέλα της Μπολόνια.

«Θέλω να μείνω κι ας μου λείπει η Ελλάδα»

Αναφέρθηκε στην έκπληξή του όταν προσγειώθηκε επί ιταλικού εδάφους για λογαριασμό της Κάλιαρι και είδε την υποδοχή του κόσμου, ενώ μίλησε και για τη ζωή στη γειτονική χώρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» και τους Μάνο Ζερβάκη και Γιώργο Μαραθιανό:

Για τη μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κάλιαρι:
«Ήταν μια χρονιά που η ομάδα πήγε πολύ καλά. Έκανα 17 εμφανίσεις και ευτυχώς πήγα καλά. Η πρώτη επαφή ήταν τυχαία, αλλά μετά ήρθαν και με είδαν. Δεν περίμενα να προχωρήσει η υπόθεση, αλλά αυτοί ήταν πολύ ζεστοί. Με περίμενε ο κόσμος στην Κάλιαρι, υπήρχαν και κάμερες και κοιτούσα πίσω μου μήπως περίμεναν να δουν κανέναν άλλον! Είχα ανεβάσει μια φωτογραφία με το εισιτήριο και βρήκα πολύ λαό χωρίς να το περιμένω με μια χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία».

Για την εμπειρία του την πρώτη χρονιά:
«Έπαιξα μόνο ένα ματς στην Κάλιαρι. Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού τους. Και να το καταφέρεις δεν το παραδέχονται. Κατά κάποιο τρόπο, ο πρώτος χρόνος είναι αυτός της προσαρμογής. Εγώ έτυχε να έχω έναν προπονητή που έδινε τρομερή σημασία στη λεπτομέρεια. Μου έβγαλε το λάδι μέχρι να τα καταφέρω. Ο συγκεκριμένος έπαιζε στόπερ 15 χρόνια και στην εθνική του. Ήμουν τυχερός που είχα αυτόν στην αρχή γιατί έμαθα πάρα πολλά δίπλα του».

Για την Μπολόνια στην οποία αγωνίζεται τώρα:
«Στόχος κάθε παιδιού είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και να γίνει καλύτερος. Ειδικά από τη στιγμή που βλέπεις πώς είναι έξω αυτό που θες. Έγινε ανταλλαγή μεταξύ εμού κι ενός επιθετικού με Κάλιαρι και Μπολόνια. Δόξα τον Θεό μου βγαίνει στην Μπολόνια. Όλοι λένε πως είναι ρίσκο να αφήσεις τη Serie A και να πας στην Β, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για την Μπολόνια που είναι μια ιστορική ομάδα».

Για το αν η Serie B μοιάζει με την ελληνική Superleague:
«Είναι πιο προσεγμένα τα πράγματα εδώ,. Ίσως τα πρωταθλήματα να μοιάζουν σε ό,τι αφορά το επίπεδο το αγωνιστικό, αλλά μέχρι εκεί».

Για το πώς θα αντιμετώπιζε το ενδιαφέρον κάποιας ελληνικής ομάδας:
«Σαν κομπλιμέντο! Αλλά δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Θέλω να μείνω εδώ και ας μου λείπει η Ελλάδα. Όποιος δεν το παραδέχεται λέει ψέματα. Θέλω να τα καταφέρω εδώ. Αν δεν γίνει, θα γυρίσω πίσω».

Για το αν έχει επαφές με άλλους Έλληνες που παίζουν στην Ιταλία:
«Λίγο με Μόρα, Λάζαρο. Δεν γνωρίζω προσωπικά τα περισσότερα παιδιά. Παρακολουθώ βέβαια τα παιχνίδια τους».

Για τον τρόπο ζωής:
«Είναι πιο ζωντανά τα πράγματα στη βόρεια Ιταλία. Έχει πολλούς Έλληνες, μπορείς να βγεις να πιεις ένα ποτό. Είναι και όμορφα στο προπονητικό κέντρο. Στην Κάλιαρι η κοινωνία ήταν πολύ κλειστή».

Για το γεγονός πως έχει επαφή με το γκολ και το επίπεδο του πρωταθλήματος:
«Βγαίνω μπροστά, γι’ αυτό. Τώρα που έχω βάλει δύο γκολ, γλυκάθηκε και ο κόουτς. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο εδώ. Μπορεί να παίξεις με τον πρώτο και να νικήσεις 3-0 και μετά με τον τελευταίο και να χάσεις 2-0. Παίζει πολύ ρόλο η ψυχολογία. Η Κάρπι είναι η έκπληξη μέχρι τώρα, αλλά δεν την βλέπω να φτάνει μέχρι τέλους».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: