Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πιάνει «δουλειά» η επιτροπή διαφάνειας!!

Από σήμερα κιόλας, θα πιάσει «δουλειά» η πενταμελής επιτροπή διαφάνειας, τη σύσταση της οποίας προανήγγειλε την Παρασκευή η Κοινωνία Μελών Άρη, ούτως ώστε να υπάρξει ενδελεχής έρευνα σε… βάθος, σχετικά με τα πεπραγμένα παραγόντων και υπαλλήλων που θήτευσαν στους «κίτρινους» τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΜΑ, η πενταμελής επιτροπή, θα αποτελείται από τον πρόεδρο του Φορέα (Άγγελο Γρόλλιο), τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Βασίλη Μπάμπη), τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής των πρόσφατων εκλογών του Φορέα (Παναγιώτη Μαστροθύμιο), αλλά και και δύο μέλη του Σωματείου που θα επιλεγούν από τους ίδιους και τα οποία θα οριστούν μέχρι και σήμερα.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής, θα είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση: «να κληθούν άμεσα με κάθε σύννομο μέσο να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και η ΑΡΗΣ Εμπορική τα μέλη του Σωματείου που διετέλεσαν μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια ή στελέχη σε θέσεις ευθύνης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, της ΑΡΗΣ Εμπορική και της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ από το 2004 έως και σήμερα». Η συγκεκριμένη επιτροπή, «θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλεί εγγράφως και αποδεδειγμένα το κάθε μέλος σε ώρα και μέρα που θα ορίζει η ίδια. Η μη προσέλευση μέλους μετά από τρεις διαδοχικές προσκλήσεις αποτελεί αυτομάτως και λόγο διαγραφής του από το μητρώο μελών του Σωματείου. Η διορισθείσα επιτροπή μπορεί να καλέσει κι άλλα μέλη κατά την κρίση της».
Το έργο της επιτροπής ξεκινά ήδη από σήμερα, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και εντελώς ανεξάρτητα από τον οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο που θα «τρέξει» τις επόμενες ημέρες.

«Κλείνει» ως την Τετάρτη ο φάκελος

Το ποτάμι δε… γυρίζει πίσω. Αυτό που είχε καταγράψει το ρεπορτάζ του «Μ» στο φύλλο της Παρασκευής σχετικά με την αποφασιστικότητα των ανθρώπων του Άρη για τις διαδικασίες που αφορούν το άρθρο 99, αποτελεί πλέον την απτή πραγματικότητα. Το ζήτημα βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια της ομάδας έγκριτων νομικών που έχουν επιφορτιστεί το σημαντικό αυτό θέμα. Είναι χαρακτηριστικό πως η σύνταξη της δικογραφίας, δεν σταμάτησε ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο ούτως ώστε μέσα στην εβδομάδα και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, να έχει ολοκληρωθεί το ανανεωμένο σχετικό δικόγραφο που θα πρέπει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και στη συνέχεια, να προκύψει και η απόφαση. Αν η σχετική απόφαση είναι θετική, τότε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, θα μπορέσουν να πάρουν μια πολύ βαθιά ανάσα έναντι των πιστωτών αφού θα ισχύσει το δίμηνο παύσης πληρωμών και διακανονισμών με την κάθε περίπτωση, με τον Άρη να έχει στην κορυφή της σχετικής λίστας τις «διαμάχες» με «Sportvision» και «Grundig» οι οποίες έχουν κερδίσει τις υποθέσεις και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατάσχεσης.



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: