Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν μπορούν τα παλικάρια. Ακόμα... "

Δεν αντέχουν το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην "Ένωση", σύμφωνα με τον Μπατίστα, αλλά με πολλή δουλειά μπορούν να τα καταφέρουν...
"Δεν μπορούν τα παλικάρια. Ακόμα... "
Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον "SentraFM" για την εικόνα της "Ένωσης" μέχρι στιγμής και αναφέρθηκε στους παίκτες που ξεχωρίζει...
Αναλυτικά μίλησε:
Για το παρατσούκλι, «Γκούλιτ των φτωχών»: «Παίζαμε τότε με την ΑΕΚ κόντρα στην Τορίνο κι αγωνιζόταν τότε ο Γκούλιτ Ιταλία και με παρομοίασαν. Μοιάζαμε και στο στυλ. Κάθε εποχή είναι διαφορετική. Είναι θέμα χαρίσματος κάθε ποδοσφαιριστή. Μπορούσα να παίξω και δημιουργικός και πιστεύω ότι γι αυτό ήμουν και καλός ως σέντερ φορ».
Για το πείραμα της ΑΕΚ με τους πιτσιρικάδες: «Εχει κι έμπειρους παίκτες μέσα. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνεις ομάδα. Η προσπάθειά τους είναι συγκλονιστική. Δεν μπορούν όμως να πάρουν το βάρος της ΑΕΚ στις πλάτες τους. Και να κριθούν και να κάνουν πρωταθλητισμό. Φανταστείτε τον Φούντα που είναι γεννημένος το '95 πως θα είναι σε δυο χρόνια. Είναι πιο έτοιμος από τους άλλους. Όπως ήταν κι ο Κλωναρίδης, που έφερε και λεφτά στην ομάδα. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να πει όχι σε καλές προτάσεις.
Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Οι πιτσιρικάδες πρέπει να μπαίνουν σταδιακά. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμα κι ο Κλωναρίδης, που είχε πολύ καλά στοιχεία, έδειξε ότι χρόνο με το χρόνο θα γίνεται καλύτερος. Ο Παπαδημητρίου, που είναι ας πούμε πολύ γρήγορος, δεν έχει πατήματα για Α' Εθνική».
Για το ποιους θα πρόκρινε εκείνος για να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα: «Ο Παπαδημητρίου είναι πολύ καλός, θέλει εμπειρία και μυαλό στο παιχνίδι. Του Γροντή του λείπει ταχύτητα και δύναμη στα πόδια. Στο ένας με ένας χάνει τη μπάλα. Από τους πιο δυνατούς, ήταν ο Αργυρίου, αλλά είναι δεξί μπακ. Ο Νικολιάς ήταν καλός στην ακαδημία, αλλά δεν είναι καλά προετοιμασμένος από μικρός. Ερχόταν από την Κύμη έκανε δυο ώρες για να προπονηθεί. Θέλει δουλειά, φοβερός παίκτης αλλά θέλει χρόνο.
Ο Φούντας ξεχωρίζει από νωρίς. Είναι δυνατός, ταχύς και στέκεται μια χαρά. Εγώ προσωπικά τον είχα αμυντικό χαφ στο 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Όταν έπαιζε με δύο αμυντικά χαφ δεν λειτουργούσε σωστά. Έχει πολύ καλές μεταβιβάσεις και πολλά τρεξίματα. Παρά το ύψος του ήταν πολύ αλτικός.
Με τον Βλάχο δεν έχω δουλέψει μαζί. Έχει καλά στοιχεία κι αυτός, όμως θέλει δουλειά. Κατίδης, Κουρέλας, Μπουγαΐδης, θέλουν πολύ δουλειά ακόμα. Ο Κατίδης είναι καλός παίκτης στα χαφ, έκανε ένα καλό ευρωπαϊκό με τους Νέους, όμως θέλει δουλειά ακόμα. Θέλουν να αναδειχθούν, έχουν άγχος να παίξουν καλά και δεν τους βγαίνει. Θα πρέπει να παίζουν απλά. Είναι καλοί παίκτες, αλλά θέλουν δουλειά. Πρέπει να μάθουν να πατάνε καλά στο γήπεδο».
Για τους οπαδούς: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις ό,τι και να γίνει, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι κάθε εποχή είναι διαφορετική. Θέλει υπομονή. Δίνω συγχαρητήρια στον κόσμο που δίνει το «παρών», ελπίζω όμως να μην απογοητευτεί από τα αποτελέσματα. Στο μέλλον πιστεύω ότι με δουλειά θα τα καταφέρει η ομάδα».
Για το αν θα κινδυνέψει η ΑΕΚ: «Χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρει. Να πάρει και ψυχολογία...
Κι ο Αρης δεν έχει πολύ καλή ομάδα. Πολλά νέα παιδιά, καινούριους παίκτες και δεν δείχνει να μπορεί να κάνει κάτι. Βέβαια έχει κι άλλες ομάδες στο ίδιο επίπεδο, όπως ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα.
Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι το πιο χαμηλής ποιότητας πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι τα οικονομικά δεδομένα τώρα. Κακά τα ψέματα με λεφτά παίρνεις παίκτες. Τώρα αναγκαστικά το κάνουν όλες οι ομάδες να βάζεις παιδιά από τις ακαδημίες. Παλιά δεν έδιναν σημασία. Τώρα όμως τους υποχρεώνει και η UEFA».
Για την ομάδα Νέων της ΑΕΚ: «Δουλεύουμε σε πλαστικό χορτάρι. Δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά σε μέση, αστραγάλους, γόνατα. Αν είχαμε γήπεδα τελευταίας γενιάς, λες ναι. Αλλά σ' αυτά που παίζουμε είναι απαράδεκτα.
Στα Σπάτα δεν μπαίνουμε, πάμε μόνο για φιλικά με την πρώτη ομάδα. Στο Καπανδρίτι κάνουμε προπονήσεις. Οι συνθήκες είναι τραγικές για τα παιδιά μας.
Το πρωτάθλημα Νέων ξεκίνησε, πήραμε 0-0 με τον Αρη στην έδρα μας. Μας έφυγαν οι καλύτεροι παίκτες που είχαμε πέρυσι. Θέλουμε δουλειά για να δέσουμε την ομάδα και να παίζουν καλύτερα τα παιδιά».
Για το αν από το «πείραμα-ΑΕΚ» θα βγει κάτι καλό: «Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα δουλειάς και πως θα εξελιχθούν οι ίδιοι οι παίκτες. Έχουν ταλέντο, αλλά θέλουν πάρα πάρα πολύ δουλειά κι αφοσίωση. Έχει πολλά ταλέντα, αρκεί να δουλέψουν καλά, να αναδειχθούν σιγά σιγά. Πιστεύω ότι θα πετύχει».
Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί: «Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πιο εύκολο πρωτάθλημα από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τεράστια διαφορά με τα άλλα ρόστερ. Βγαίνει ο ένας μπαίνει ο άλλος. Για την δεύτερη θέση, ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα, ο Αστέρας, η Λιβαδειά παίζει φοβερή μπάλα, αλλά δεν βάζει γκολ με τίποτα. Ο ΠΑΟΚ λόγω δυναμικότητας, κόσμου και νέου ιδιοκτήτη έχει πιθανότες. Πιστεύω βέβαια ότι κι ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: