Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ούκιτς: «Εδώ ήρθα για κάτι πιο μεγάλο»

Πολλά περιμένει από τον φετινό Παναθηναϊκό ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος προτίμησε τους «πράσινους» από τις ομάδες της Ρωσίας για κάτι πολύ πιο μεγάλο.
Ο Κροάτης γκαρντ μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε αρχικά: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα ως αντίπαλος ελληνικών ομάδων και είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Έφτασα μόλις χθες και τώρα θα τα δώσω όλα για να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αποτελέσω ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Περιμένω πολλά από εμάς φέτος. Έστω κι αν είναι όλα καινούρια στην ομάδα και βλέπω πως υπάρχει έλλειψη πίστης στις δυνατότητές μας, ελπίζω πως θα καταφέρουμε άμεσα να αποδίδουμε υψηλό μπάσκετ και θα αποδείξουμε σε όλους πως κάνουν λάθος».
Γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ; «Είχα πολλές προτάσεις. Είχα και από τη Ρωσία... αλλά σκέφτηκα πως εκεί θα έπαιρνα μεν περισσότερα λεφτά, αλλά μόνο αυτό. Εδώ ήρθα για κάτι πιο μεγάλο. Για να παλέψω να κατακτήσω τίτλους. Μπορείς να αισθάνεσαι ζωντανός ως παίκτης. Είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι θα σε παρακολουθούν στο παρκέ, υπάρχει ο μεγάλος ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός, θα έχεις διάρκεια στην Ευρωλίγκα. Δεν ήθελα να πάω σε μία μικρότερη ομάδα που θα έπαιρνα χρήματα και τίποτα άλλο».
Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, υπογράμμισε: «Για μένα σημαίνει πολλά που θα είμαι συμπαίκτης του Διαμαντίδη. Τον σέβομαι πολύ, όχι μόνο επειδή είναι εκπληκτικός παίκτης, αλλά και επειδή είναι αληθινός νικητής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σχετικά με τον Διαμαντίδη. Κέρδισε σχεδόν τα πάντα τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια. Θα είναι τεράστια εμπειρία για μένα κι ελπίζω πως θα συνεργαστούμε άψογα στο παρκέ».
Για το αν του είπαν κάτι οι Τούρκοι συμπαίκτες του στη Φενέρ για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα, τόνισε: «Όχι δεν μου είπαν. Εγώ είμαι Κροάτης και έχουμε τεράστια αντιπαλότητα με τους Σέρβους... τόσο μεγάλη που δεν πλησιάζει καν σε μέγεθος αυτή ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: